0
SHARES

«Ζω στη Ντόχα σχεδόν ένα χρόνο, μετακόμισα από το Ντουμπάι τον περασμένο Αύγουστο, όταν μου προσφέρθηκε μια θέση σε μια νέα εταιρία που ασχολείται με τα πρώτα θεματικά πάρκα στο Κατάρ» γράφει η Αναστασία, μιας και η συνέντευξη γίνεται μέσω μέιλ.

-Πως είναι να ζεις και να εργάζεσαι εκεί;

Έχει ενδιαφέρον να εργάζεσαι σε ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον. Το βλέπω πάντα σαν έναν κόμβο όπου άνθρωποι από διαφορετικό υπόβαθρο, διαφορετικές εθνικότητες πρέπει να εργαστούν για τους ίδιους στόχους. Η ζωή εδώ γενικά είναι ευχάριστη, ο καιρός είναι καλός καθ 'όλη τη διάρκεια του χρόνου, τα διάσημα και αντιπροσωπευτικά εμπορικά κέντρα προσφέρουν πολύμορφες εμπειρίες για φαγητό και ποτό, τα Σαββατοκύριακα είναι ένα μίγμα μιας ιδιαίτερης εμπειρίας. Από τη μια έχεις την έρημο και από την άλλη την παραλία. Το μόνο δύσκολο κομμάτι είναι το καλοκαίρι, όπου οι θερμοκρασίες μπορούν να φτάσουν μέχρι και 50 βαθμούς με υγρασία, με αποτέλεσμα για περίπου 3 μήνες να μην μπορούμε να κάνουμε τίποτα σε εξωτερικούς χώρους και όλες οι δραστηριότητες γίνονται εντός των τειχών.

Η οικογένειά μου με κάλεσε στο τηλέφωνο και μου είπε ότι σύντομα δεν θα υπάρχει φαγητό εδώ και έπειτα συνειδητοποίησα ότι αυτό είναι η εικόνα που είδαν στην τηλεόραση.

-Πώς είναι η κατάσταση μετά το εμπάργκο;

Τίποτα δεν έχει αλλάξει εμφανώς μετά από τα μέτρα της προπερασμένης εβδομάδας. Πήγαμε μερικές φορές στο σούπερ μάρκετ και όλα τα απαραίτητα προϊόντα ήταν διαθέσιμα. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε κανονικά και η ζωή συνεχίζεται, στους γνωστούς ρυθμούς της. Πριν από λίγες μέρες πήγαμε για δείπνο -το πρώτο μετά την ανακοίνωση του εμπάργκο- και το εστιατόριο ήταν γεμάτο. Φυσικά, παρακολουθούμε προσεκτικά τα νέα και ελπίζουμε τα πράγματα να εξομαλυνθούν.

-Ποιες ήταν οι πρώτες αντιδράσεις του κόσμου; Τι θυμάσαι;

Τις πρώτες μέρες υπήρξε κάποιο είδος πανικού σε κάποιες περιοχές, έτσι μερικοί άνθρωποι έσπευσαν στα σούπερ μάρκετ για να αγοράσουν πράγματα, -ειδικά γαλακτοκομικά προϊόντα-, αλλά δεν πιστεύω ότι αυτή ήταν η ακριβής εικόνα αυτού που συνέβη εδώ. Η οικογένειά μου με κάλεσε στο τηλέφωνο και μου είπε ότι σύντομα δεν θα υπάρχει φαγητό εδώ και έπειτα συνειδητοποίησα ότι αυτό είναι η εικόνα που είδαν στην τηλεόραση, γι’ αυτό τους εξήγησα ότι κάτι τέτοιο δε συμβαίνει σε όλα τα σούπερ μάρκετ, όλης της χώρας.

-Τι λένε οι φίλοι σου σήμερα; Τι συζητάτε; Νιώθετε ανησυχία;

Συζητάμε την κατάσταση με τους φίλους μας και όλοι μοιραζόμαστε μεταξύ μας κάποια είδηση που ακούσαμε ή διαβάσαμε, ανταλλάσουμε απόψεις και εκτιμήσεις για την κατάσταση και βέβαια καθησυχάζουμε ο ένας τον άλλον. Εφόσον η δουλειά μας είναι εξασφαλισμένη και δεν επηρεάζεται υπερβολικά από αυτή τη διπλωματική κρίση, θα μείνουμε εδώ και θα απολαύσουμε το χρόνο μας, όπως κάναμε πριν. λαμβάνουμε, επίσης, ενημερώσεις από τις αντίστοιχες πρεσβείες μας για την κατάσταση και μέχρι τώρα δεν υπάρχει τίποτα ανησυχητικό να αναφερθούμε.  

Δες ένα βίντεο για τη ζωή στο Κατάρ:

 

TAGS