ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Mη ρωτάς γιατί έφυγα από το facebook, ρώτησέ με, γιατί έμενα εκεί τόσο καιρό

Γιατί έμενα σε ένα μέρος που όσες φορές είπα τη γνώμη μου κάποιος διαμαρτυρόταν στο αφεντικό μου, στους φίλους μου, ποτέ σε εμένα.

Mη ρωτάς γιατί έφυγα από το facebook, ρώτησέ με, γιατί έμενα εκεί τόσο καιρό

Έχω φύγει ένα χρόνο από το fb και με ρωτάς ακόμα γιατί έφυγα, ενώ κανονικά θα 'πρεπε να με ρωτήσεις γιατί έμενα εκεί. Κι εγώ μη νομίζεις, σε αυτό θέλω να απαντήσω.

Γιατί έμενα σε ένα μέρος που είναι ντροπή να μη σ΄αρέσει η Σίλβια Πλαθ ή η Φλέρη Νταντωνάκη και πρέπει να συμμετέχεις στο γενικό κλίμα ενθουσιασμού και μνημοσύνων; Γιατί έμενα εκεί που πρέπει να υποτάξεις κάθε γούστο στην αγέλη;

Γιατί έμενα σε ένα μέρος που έπρεπε να κρύβω το που πηγαίνω γιατί βαριόμουνα τα «είσαι παντού», «είσαι τυχερή» που έκρυβαν το τσουχτερό «εσύ μπορείς, αλλά εγώ όχι γιατί όχι εγώ;».

Γιατί έμενα σε ένα μέρος που κάθε ατάλαντος βρήκε το ρόλο του: κριτής και υβριστής, χωρίς κανέναν να έχει αντίρρηση από φόβο κυρίως και από βαρεμάρα στη συνέχεια.

Γιατί έμενα σε ένα μέρος που όσες φορές είπα τη γνώμη μου κάποιος διαμαρτυρόταν στο αφεντικό μου, στους φίλους μου, ποτέ σε εμένα.

Γιατί έμενα σε ένα μέρος που είδα φίλους μου να με «παίζουν» με τα like και τις στρατηγικές τους, μη τυχόν και πάρω αέρα. Γιατί έμενα ενώ με στενοχωρούσαν βαθιά; Γιατί έμενα αφού μετά από αυτά τους βαρέθηκα; Για τις αλλαγές, τις θέσεις τις ανύπαρκτες και τις συμμαχίες τις πολύ προσωρινές τους σιχάθηκα. Τα ιδιωτικά τους παινέματα και τη δημόσια τσιγκουνιά και απουσία τους, τους τη χαρίζω.

Γιατί έμενα σε ένα μέρος που δίκιο έχει όποιος έχει τα περισσότερα like;

Έμενα γιατί πίστευα ότι είσαι πιο μόνος χωρίς το fb, αλλά είσαι πιο μόνος με το fb. Κι όταν αποφάσισα ότι μόνο η αληθινή ζωή μου αρέσει τελικά είδα τους φίλους μου να είναι πάντα εκεί, τους εχθρούς εκεί που ήταν πάντα και τους αδιάφορους, να μην υπάρχουν και μουτζουρώνουν τις αγαπημένες μου σελίδες.

Γιατί έμενα σε ένα μέρος που είδα ανθρώπους που συμπαθούσα να γλύφουν τους δυνατούς, να ταγκάρουν τους επώνυμους, να μην εκτιμούν τους λιγότερο δημοφιλείς, να κάνουν πέρα τους φίλους τους και να δαφνοστεφανώνονται μεταξύ τους. Και ντρεπόμουν να τους το πω όταν τους έβλεπα.

Γιατί έμενα σε ένα μέρος που επειδή έβλεπα ότι οι φίλοι μου ήταν κάπου νόμιζα ότι ήξερα και πως περνάνε. Δε μιλούσαμε πια, αλλά βλέπαμε φωτογραφίες για να καταλάβουμε. Τώρα, θέλω να μου τα αφηγηθούν.

Η ζωή μου πάει καλά και κακά με ενθουσιασμούς και γέλια και κλάματα και θρήνους και αρρώστιες και απώλειες αλλά εγώ δε θέλω να είμαι θεατής της, να μετράω το σημαντικό μου με τα likeτων άλλων. Να τη φωτογραφίζω με αυτό τον τρόπο. Και να νιώθω αποδοχή με αυτό τον τρόπο. Αξίζει να δοκιμαστώ εκεί που ξέρω, σε πιο αληθινά τερέν. Γιαυτό δεν έμεινα άλλο. Γιατί μπορούσα να το κάνω.

Read Next

19 Απρ 2024

Η πανέμορφη Αθηναία που ερωτεύτηκε ο Λόρδος Βύρων: "Ζωή μου, σ’ αγαπώ!"

Το άγνωστο ειδύλλιο που ενέπνευσε το διάσημο ποίημα του λογοτέχνη "Η κόρη των Αθηνών". Ο Λόρδος Βύρων απεβίωσε 19 Απριλίου 1824.

18 Απρ 2024

Λίζερλ Αϊνστάιν: Το "κρυφό" παιδί του Άλμπερτ Αϊνστάιν που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς μετά τη γέννηση

Σχεδόν 25 χρόνια μετά τον θάνατο του Γερμανού νομπελίστα (που πέθανε 18 Απριλίου 1955) αποκαλύφθηκε η ύπαρξη τρίτου παιδιού στην ζωή του.

Περισσότερα από

Stories

17 Απρ 2024

57 χρόνια πριν: Οι Rolling Stones στην Αθήνα τον Απρίλη του 1967

Τέσσερις ημέρες πριν από το πραξικόπημα των Συνταγματαρχών, οι Rolling Stones άνοιγαν τον χορό των ροκ συναυλιών στην Ελλάδα. Η συναυλία τους στο γήπεδο του ΠΑΟ άρχισε κανονικά, αλλά δεν τελείωσε ποτέ.

17 Απρ 2024

Δημήτρης Μητροπάνος: Γνώρισε τον εξόριστο πατέρα του όταν ήταν 29 χρόνων. Οι αποβολές από τα σχολεία και η πατρική σχέση με τον Ζαμπέτα

Ήταν17 Απριλίου όταν ο Δημήτρης Μητροπάνος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πνευμονικό οίδημα και μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 64 ετών.

17 Απρ 2024

Κωνσταντίνος Καβάφης:"Σημασία έχουν αυτά που δεν ζήσαμε. Οι έρωτες οι ανεκπλήρωτοι, όλα τα "σ' αγαπώ" που τσιγκουνευτήκαμε"

Τον κατέκριναν, τον χλεύασαν σε μεγάλο βαθμό, τον παρώδησαν και πολλοί προσπάθησαν να αποδείξουν πως όσα έγραφε "δεν συνιστούσαν ποίηση". Έκαναν τεράστιο λάθος.

16 Απρ 2024

Η Δούκισσα Νομικού 17 χρόνια πριν: Όταν η όμορφη φοιτήτρια της ΑΣΟΕΕ κέρδιζε το στέμμα

Τότε ήταν ένα γλυκό κοριτσάκι, φοιτήτρια ακόμα στην ΑΣΟΕΕ. Με δυσκολία κοιτούσε την κάμερα.

16 Απρ 2024

Τσάρλι Τσάπλιν:"Δεν είμαι ακριβώς ερωτευμένος μαζί της, αλλά εκείνη είναι απόλυτα ερωτευμένη μαζί μου"

Η μεγάλη αδυναμία του Τσάρλι Τσάπλιν στις ανήλικες γυναίκες. Ο Τσαρλς Σπένσερ "Τσάρλι" Τσάπλιν (Charles Spencer "Charlie" Chaplin) γεννήθηκε στις 16 Απριλίου 1889 στο Λονδίνο από γονείς θεατρίνους.

16 Απρ 2024

Κριστόφ: Ο τραγουδιστής του πρώτου μου μπλουζ

Ήυαν ο ερμηνευτής που "χόρεψε" μαζί του κάθε ερωτευμένο ζευγάρι. "Οh! Mon Amour"

15 Απρ 2024

Ζαν Πολ Σαρτρ: "Αν έγινα φιλόσοφος, αν επεδίωξα τόσο επίμονα τη φήμη, όλα έγιναν βασικά για να μπορώ να ρίχνω γυναίκες"

Ο μπουρζουά φιλόσοφος που περιφρόνησε τους μπουρζουάδες και το βραβείο Νόμπελ πέθανε σαν σήμερα.

15 Απρ 2024

Γιάννης Φέρτης: Η φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση από τον γάμο τους

Η σπάνια αδημοσίευτη φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση.

15 Απρ 2024

Γιάνης Φέρτης-Ξένια Καλογεροπούλου : Ο γάμος στο γραφικό εκκλησάκι 60 χρόνια πριν

Σπάνιες φωτογραφίες από τον γάμο του Φέρτη με την Καλογεροπούλου 60 χρόνια πριν!

15 Απρ 2024

Το ζευγάρι που επέλεξε να πεθάνει μαζί: Η αληθινή ιστορία αγάπης του Τιτανικού

"Παιδί μου πες στη μητέρα σου ότι την αγαπώ". Μια τραγική ιστορία αγάπης,πριν το ναυάγιο του θρυλικού κρουαζιερόπλοιου που βυθίστηκε στις 15 Απριλίου 1912, κατά τη διάρκεια του παρθενικού του ταξιδιού.