Συνήθως όταν μαγειρεύουμε μακαρόνια η μερίδα που σερβίρουμε είναι "με το μάτι" ή μάλλον καλύτερα "με το χέρι". Περιμένουμε να βράσει το νερό και πιάνουμε μια γεμάτη χούφτα μακαρόνια (συν λίγα ακόμα για σιγουριά) και ελπίζουμε να είναι σωστή η ποσότητα ώστε να μην πεινάσουμε αλλά ούτε και να πετάξουμε φαγητό. Τώρα όμως θα σας πούμε ένα τρικ που θα σας λύσει τα χέρια όσο αφορά το συγκεκριμένο θέμα.
Ο ευκολότερος τρόπος να μετρήσουμε μια τέλεια μερίδα σπαγγέτι είναι να χρησιμοποιήσουμε την τρύπα που βρίσκεται στο κέντρο της κουτάλας για τα μακαρόνια. Πιάστε μια χούφτα σπαγγέτι και δείτε αν χωράνε, προσθέτοντας αν υπάρχει κενό μέχρι η δέσμη να χωράει ακριβώς στο κενό. Έτσι έχετε την τέλεια ποσότητα για ένα άτομο. Αν φυσικά μαγειρεύετε για παραπάνω άτομα επαναλαμβάνεται τη διαδικασία όσες φορές χρειάζεται.