ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Χριστούγεννα-Πρόγραμμα εκδηλώσεων Δεκεμβρίου

Γιορτές στο Φάληρο.

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Χριστούγεννα-Πρόγραμμα εκδηλώσεων Δεκεμβρίου

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) συνεχίζει τις ανοιχτές εκδηλώσεις φιλοδοξώντας να προσελκύσει ένα όσο το δυνατόν ευρύτερο κοινό και να αποτελέσει σημείο συνάντησης στην καθημερινότητα όλων μας.

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Χριστούγεννα-Πρόγραμμα εκδηλώσεων Δεκεμβρίου
Ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ ζωντανεύει!΄ Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017 Την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου στις 18.30 κάθε γωνιά του ΚΠΙΣΝ φωτίζεται, θυμίζοντάς μας ότι η πιο όμορφη εποχή του χρόνου ξεκινά! Η Αγορά και το Κανάλι θα γεμίσουν χρώματα και σχήματα, δημιουργώντας ένα ιδιαίτερο χριστουγεννιάτικο σκηνικό, έτοιμο να δημιουργήσει καινούργιες χριστουγεννιάτικες αναμνήσεις. Η παιδική χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής θα τραγουδήσει χριστουγεννιάτικα τραγούδια βάζοντάς μας στο κλίμα των ημερών ενώ, ειδικά για τη μέρα εκείνη, αθλήτριες του καλλιτεχνικού πατινάζ θα παρουσιάσουν ένα μοναδικό θέαμα με εντυπωσιακές φιγούρες, πιρουέτες και ξεχωριστά κοστούμια, υπό τους ήχους κλασικής μουσικής στο παγοδρόμιο στο Κανάλι! Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με ένα πάρτι σε μουσικές επιλογές του δημοσιογράφου και DJ Προκόπη Δούκα, ο οποίος έχει επιμεληθεί τη μουσική σε δεκάδες πάρτι και έχει συνεργαστεί με τους μεγαλύτερους αθηναϊκούς ραδιοφωνικούς σταθμούς.
Πικνίκ με τον Αϊ-Βασίλη και τους ζωγράφους του κόσμου Στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017 Ένα χριστουγεννιάτικο πικνίκ μυστηρίου και τέχνης στο Ξέφωτο του Πάρκου! Με οδηγό ένα χάρτη-τραπεζομάντηλο και τα ξύλινα βέλη που ακολουθούν την πορεία του έλκηθρου, θα προσπαθήσουμε να βρούμε τα χαμένα αντικείμενα, που ο Αϊ-Βασίλης ξέχασε στα τζάκια των σπιτιών του κόσμου! Το μαγικό καλάθι θα ανοίξει και θα μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε ζωγραφιές και σχέδια εμπνευσμένα από το έργο των David Hockney, Jean Michel Basquiat, Joseph Beuys, Jeff Koons και άλλων σύγχρονων εικαστικών. Το έλκηθρο του Αϊ-Βασίλη θα ξεκινήσει από το Ξέφωτο. Προσοχή στους τάρανδους που κυκλοφορούν ελεύθεροι! Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Playroom Για παιδιά 4+ με τους γονείς τους Η ομάδα Playroom θα δέχεται 20 άτομα (παιδιά και γονείς) ανά 30' και θα σας περιμένει στο σημείο του Πευκώνα, στο Ξέφωτο, φορώντας τις Χριστουγεννιάτικες ποδιές! *Με σειρά προτεραιότητας.

Πληροφορίες για την επίσκεψή σας

Το χειμερινό ωράριο λειτουργίας, που ισχύει από 1η Νοεμβρίου έως 31 Μαρτίου, είναι: Πάρκο Σταύρος Νιάρχος: 06.00-20.00, Κέντρο Επισκεπτών, Στίβος, Αγορά, Φάρος: 09.00-22.00.

Στους χώρους του ΚΠΙΣΝ λειτουργούν 4 σημεία εστίασης: Στην Αγορά, στο Κέντρο Επισκεπτών με θέα το Κανάλι, στον Φάρο και στο Πάρκο. Επιπλέον, λειτουργούν και κινητά σημεία εστίασης στους εξωτερικούς χώρους.

Από το Σεπτέμβριο ξεκίνησε η επίσημη λειτουργία του parking στο ΚΠΙΣΝ, χωρητικότητας 1.000 θέσεων. Η είσοδος του πάρκινγκ βρίσκεται στην οδό Πεισιστράτου 1.

Τα κατοικίδια είναι ευπρόσδεκτα σε όλους τους εξωτερικούς χώρους του ΚΠΙΣΝ εκτός από το Ξέφωτο, τον Λαβύρινθο και τους παιδότοπους. Θα πρέπει πάντοτε να είναι με λουρί και υπό την εποπτεία του κηδεμόνα τους, ο οποίος οφείλει να μεριμνά για την καθαριότητα του χώρου.

Βάσει της σχετικής οδηγίας της πλατινένιας περιβαλλοντικής πιστοποίησης LEED που έχει κατακτήσει το ΚΠΙΣΝ, το κάπνισμα δεν επιτρέπεται στους κλειστούς χώρους, καθώς και σε απόσταση 8μ. από τα εξωτερικά ανοίγματα των κτιρίων. Στους λοιπούς ανοιχτούς χώρους το κάπνισμα δεν απαγορεύεται και οι επισκέπτες παρακαλούνται να σεβαστούν το χώρο και να χρησιμοποιούν τα σταχτοδοχεία δαπέδου που έχουν τοποθετηθεί. Ωστόσο, ο σεβασμός προς το περιβάλλον και η προώθηση του υγιεινού τρόπου ζωής παραμένουν βασικές αξίες στις οποίες έχει αναπτυχθεί το ΚΠΙΣΝ. Στο πλαίσιο αυτό ενθαρρύνουμε τους επισκέπτες να απολαύσουν το Πάρκο χωρίς να καπνίσουν κατά τη διάρκεια παραμονής τους στους χώρους του.

Όλοι οι χώροι του ΚΠΙΣΝ, συμπεριλαμβανομένου του parking, είναι προσβάσιμοι σε ΑμεΑ. Για αναλυτικές πληροφορίες, πατήστε εδώ.

Read Next

19 Απρ 2024

Η πανέμορφη Αθηναία που ερωτεύτηκε ο Λόρδος Βύρων: "Ζωή μου, σ’ αγαπώ!"

Το άγνωστο ειδύλλιο που ενέπνευσε το διάσημο ποίημα του λογοτέχνη "Η κόρη των Αθηνών". Ο Λόρδος Βύρων απεβίωσε 19 Απριλίου 1824.

18 Απρ 2024

Λίζερλ Αϊνστάιν: Το "κρυφό" παιδί του Άλμπερτ Αϊνστάιν που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς μετά τη γέννηση

Σχεδόν 25 χρόνια μετά τον θάνατο του Γερμανού νομπελίστα (που πέθανε 18 Απριλίου 1955) αποκαλύφθηκε η ύπαρξη τρίτου παιδιού στην ζωή του.

Περισσότερα από

Stories

17 Απρ 2024

57 χρόνια πριν: Οι Rolling Stones στην Αθήνα τον Απρίλη του 1967

Τέσσερις ημέρες πριν από το πραξικόπημα των Συνταγματαρχών, οι Rolling Stones άνοιγαν τον χορό των ροκ συναυλιών στην Ελλάδα. Η συναυλία τους στο γήπεδο του ΠΑΟ άρχισε κανονικά, αλλά δεν τελείωσε ποτέ.

17 Απρ 2024

Δημήτρης Μητροπάνος: Γνώρισε τον εξόριστο πατέρα του όταν ήταν 29 χρόνων. Οι αποβολές από τα σχολεία και η πατρική σχέση με τον Ζαμπέτα

Ήταν17 Απριλίου όταν ο Δημήτρης Μητροπάνος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πνευμονικό οίδημα και μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 64 ετών.

17 Απρ 2024

Κωνσταντίνος Καβάφης:"Σημασία έχουν αυτά που δεν ζήσαμε. Οι έρωτες οι ανεκπλήρωτοι, όλα τα "σ' αγαπώ" που τσιγκουνευτήκαμε"

Τον κατέκριναν, τον χλεύασαν σε μεγάλο βαθμό, τον παρώδησαν και πολλοί προσπάθησαν να αποδείξουν πως όσα έγραφε "δεν συνιστούσαν ποίηση". Έκαναν τεράστιο λάθος.

16 Απρ 2024

Η Δούκισσα Νομικού 17 χρόνια πριν: Όταν η όμορφη φοιτήτρια της ΑΣΟΕΕ κέρδιζε το στέμμα

Τότε ήταν ένα γλυκό κοριτσάκι, φοιτήτρια ακόμα στην ΑΣΟΕΕ. Με δυσκολία κοιτούσε την κάμερα.

16 Απρ 2024

Τσάρλι Τσάπλιν:"Δεν είμαι ακριβώς ερωτευμένος μαζί της, αλλά εκείνη είναι απόλυτα ερωτευμένη μαζί μου"

Η μεγάλη αδυναμία του Τσάρλι Τσάπλιν στις ανήλικες γυναίκες. Ο Τσαρλς Σπένσερ "Τσάρλι" Τσάπλιν (Charles Spencer "Charlie" Chaplin) γεννήθηκε στις 16 Απριλίου 1889 στο Λονδίνο από γονείς θεατρίνους.

16 Απρ 2024

Κριστόφ: Ο τραγουδιστής του πρώτου μου μπλουζ

Ήυαν ο ερμηνευτής που "χόρεψε" μαζί του κάθε ερωτευμένο ζευγάρι. "Οh! Mon Amour"

15 Απρ 2024

Ζαν Πολ Σαρτρ: "Αν έγινα φιλόσοφος, αν επεδίωξα τόσο επίμονα τη φήμη, όλα έγιναν βασικά για να μπορώ να ρίχνω γυναίκες"

Ο μπουρζουά φιλόσοφος που περιφρόνησε τους μπουρζουάδες και το βραβείο Νόμπελ πέθανε σαν σήμερα.

15 Απρ 2024

Γιάννης Φέρτης: Η φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση από τον γάμο τους

Η σπάνια αδημοσίευτη φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση.

15 Απρ 2024

Γιάνης Φέρτης-Ξένια Καλογεροπούλου : Ο γάμος στο γραφικό εκκλησάκι 60 χρόνια πριν

Σπάνιες φωτογραφίες από τον γάμο του Φέρτη με την Καλογεροπούλου 60 χρόνια πριν!

15 Απρ 2024

Το ζευγάρι που επέλεξε να πεθάνει μαζί: Η αληθινή ιστορία αγάπης του Τιτανικού

"Παιδί μου πες στη μητέρα σου ότι την αγαπώ". Μια τραγική ιστορία αγάπης,πριν το ναυάγιο του θρυλικού κρουαζιερόπλοιου που βυθίστηκε στις 15 Απριλίου 1912, κατά τη διάρκεια του παρθενικού του ταξιδιού.