0
SHARES

Ένας πατέρας στην πόλη Κάνσας των ΗΠΑ μοιράστηκε μια φωτογραφία του ποδιού του μωρού του, προκειμένου να προειδοποιήσει άλλους γονείς για μια επικίνδυνη κατάσταση που ενδεχομένως δεν έχουν υπόψη τους.

Τον περασμένο Σεπτέμβρη, ο Scott και η Jessica Walker υποδέχτηκαν την μικρή Molly στην οικογένειά τους, έχοντας ήδη ένα ακόμα παιδί, την 3χρονη Mya.

O Walker ανέφερε ότι και οι δύο κόρες του γεννήθηκαν επτά εβδομάδες νωρίτερα από το αναμενόμενο και η Molly είχε παρουσιάσει επιπλοκές μετά τη γέννησή της.

Έπειτα από τρεις εβδομάδες παραμονής στο νοσοκομείο, το μωρό μεταφέρθηκε στο σπίτι και πλέον ήταν καλά στην υγεία του, έχοντας συμπληρώσει σχεδόν τους πρώτες πέντε μήνες της ζωής του.

Πρόσφατα, όμως, που η οικογένεια είχε βγει έξω για γεύμα, η Molly άρχισε να γίνεται «υπερβολικά ανήσυχη», όπως περιέγραψε ο Walker. Οι γονείς προσπάθησαν να την ηρεμήσουν με τους τρόπους που εφάρμοζαν συνήθως, αλλά δεν τα κατάφερναν.

Η μητέρα διαπίστωσε σύντομα ότι η θερμοκρασία του μωρού άρχισε να αυξάνεται και, έτσι, του έβγαλε τις κάλτσες. Και, τότε, παρατήρησε κάτι παράξενο στο δάχτυλο του ποδιού του: Μια τρίχα είχε τυλιχτεί γύρω από αυτό τόσο σφιχτά, που είχε κόψει το δέρμα. Οι γιατροί είπαν ότι πρόκειται για ένα σύνδρομο που συναντάται αρκετά συχνά.

H Julie Gallombardo, κλινική καθηγήτρια στο Τμήμα Παιδιατρικής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, επισήμανε ότι η συγκεκριμένη κατάσταση μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνη αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα. Συγκεκριμένα, είναι πιθανό ένα παιδί να χάσει το δάχτυλο του χεριού ή του ποδιού του, ενώ κάποια έπαθαν σοβαρή μόλυνση και χρειάστηκαν εγχείριση.

«Είναι ένα συμβάν που προκαλεί πολύ πόνο και πρέπει να εντοπιστεί χωρίς καθυστέρηση», σχολιάζει.

National Institute of Health

Όλα αυτά προκύπτουν όταν μια τρίχα εγκλωβιστεί κοντά στο δάχτυλο του χεριού ή του ποδιού ενός μωρού – π.χ. μέσα σε μια κάλτσα – και, με κάποιο τρόπο, τυλιχτεί γύρω από αυτό. Και, σε πολλές περιπτώσεις, προκαλεί έντονο κλάμα που δεν σταματά με τους συνηθισμένους τρόπους.

Στην περίπτωση της Molly, η μητέρα έβγαλε σύντομα την τρίχα, χρησιμοποιώντας ένα μεγεθυντικό φακό και ένα τσιμπιδάκι για τα φρύδια.

Ο Walker είπε ότι το πόδι του μωρού γιατρεύτηκε, αλλά συνειδητοποίησε ότι η κατάσταση θα μπορούσε να γίνει πολύ χειρότερη. Στη συνέχεια, αποφάσισε να αναρτήσει το συμβάν στο Facebook, ελπίζοντας να ενημερώσει και άλλους νέους γονείς σχετικά με αυτό. Μέχρι τώρα, η συγκεκριμένη ανάρτηση έχει μοιραστεί πάνω από 16.000 φορές.

«Δεν περίμενα την αλυσιδωτή αντίδραση που ακολούθησε, αλλά είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι, με αφορμή την ιστορία της Molly, ενημερώθηκαν τόσοι άλλοι», σχολίασε ο ίδιος.

Οι γονείς μπορούν να μάθουν από τη συγκεκριμένη ιστορία, τσεκάροντας τα δάχτυλα του μωρού τους σε περίπτωση που αυτό κλαίει χωρίς εμφανή λόγο, όπως συνοψίζει η Gallombardo. Γιατί αυτή η κατάσταση είναι πιθανό να παρουσιαστεί από το πουθενά.

 

TAGS