ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η τρομακτική φωτογραφία ενός μωρού μάς εφιστά την προσοχή για μια επικίνδυνη πάθηση

Ένα βρέφος στις ΗΠΑ κινδύνεψε να πάθει σοβαρή μόλυνση ή και να χάσει ένα από τα δάχτυλα των ποδιών του, λόγω ενός συνδρόμου που λίγοι γονείς γνωρίζουν.

Η τρομακτική φωτογραφία ενός μωρού μάς εφιστά την προσοχή για μια επικίνδυνη πάθηση

Ένας πατέρας στην πόλη Κάνσας των ΗΠΑ μοιράστηκε μια φωτογραφία του ποδιού του μωρού του, προκειμένου να προειδοποιήσει άλλους γονείς για μια επικίνδυνη κατάσταση που ενδεχομένως δεν έχουν υπόψη τους.

Ο Scott και η Jessica Walker υποδέχτηκαν την μικρή Molly στην οικογένειά τους, έχοντας ήδη ένα ακόμα παιδί, την 3χρονη Mya.

Η τρομακτική φωτογραφία ενός μωρού μάς εφιστά την προσοχή για μια επικίνδυνη πάθηση

O Walker ανέφερε ότι και οι δύο κόρες του γεννήθηκαν επτά εβδομάδες νωρίτερα από το αναμενόμενο και η Molly είχε παρουσιάσει επιπλοκές μετά τη γέννησή της.

Έπειτα από τρεις εβδομάδες παραμονής στο νοσοκομείο, το μωρό μεταφέρθηκε στο σπίτι και πλέον ήταν καλά στην υγεία του, έχοντας συμπληρώσει σχεδόν τους πρώτες πέντε μήνες της ζωής του.

Πρόσφατα, όμως, που η οικογένεια είχε βγει έξω για γεύμα, η Molly άρχισε να γίνεται «υπερβολικά ανήσυχη», όπως περιέγραψε ο Walker. Οι γονείς προσπάθησαν να την ηρεμήσουν με τους τρόπους που εφάρμοζαν συνήθως, αλλά δεν τα κατάφερναν.

Η μητέρα διαπίστωσε σύντομα ότι η θερμοκρασία του μωρού άρχισε να αυξάνεται και, έτσι, του έβγαλε τις κάλτσες. Και, τότε, παρατήρησε κάτι παράξενο στο δάχτυλο του ποδιού του: Μια τρίχα είχε τυλιχτεί γύρω από αυτό τόσο σφιχτά, που είχε κόψει το δέρμα. Οι γιατροί είπαν ότι πρόκειται για ένα σύνδρομο που συναντάται αρκετά συχνά.

H Julie Gallombardo, κλινική καθηγήτρια στο Τμήμα Παιδιατρικής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, επισήμανε ότι η συγκεκριμένη κατάσταση μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνη αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα. Συγκεκριμένα, είναι πιθανό ένα παιδί να χάσει το δάχτυλο του χεριού ή του ποδιού του, ενώ κάποια έπαθαν σοβαρή μόλυνση και χρειάστηκαν εγχείριση.

«Είναι ένα συμβάν που προκαλεί πολύ πόνο και πρέπει να εντοπιστεί χωρίς καθυστέρηση», σχολιάζει.

National Institute of Health

Όλα αυτά προκύπτουν όταν μια τρίχα εγκλωβιστεί κοντά στο δάχτυλο του χεριού ή του ποδιού ενός μωρού – π.χ. μέσα σε μια κάλτσα – και, με κάποιο τρόπο, τυλιχτεί γύρω από αυτό. Και, σε πολλές περιπτώσεις, προκαλεί έντονο κλάμα που δεν σταματά με τους συνηθισμένους τρόπους.

Στην περίπτωση της Molly, η μητέρα έβγαλε σύντομα την τρίχα, χρησιμοποιώντας ένα μεγεθυντικό φακό και ένα τσιμπιδάκι για τα φρύδια.

Ο Walker είπε ότι το πόδι του μωρού γιατρεύτηκε, αλλά συνειδητοποίησε ότι η κατάσταση θα μπορούσε να γίνει πολύ χειρότερη. Στη συνέχεια, αποφάσισε να αναρτήσει το συμβάν στο Facebook, ελπίζοντας να ενημερώσει και άλλους νέους γονείς σχετικά με αυτό. Μέχρι τώρα, η συγκεκριμένη ανάρτηση έχει μοιραστεί πάνω από 16.000 φορές.

«Δεν περίμενα την αλυσιδωτή αντίδραση που ακολούθησε, αλλά είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι, με αφορμή την ιστορία της Molly, ενημερώθηκαν τόσοι άλλοι», σχολίασε ο ίδιος.

Οι γονείς μπορούν να μάθουν από τη συγκεκριμένη ιστορία, τσεκάροντας τα δάχτυλα του μωρού τους σε περίπτωση που αυτό κλαίει χωρίς εμφανή λόγο, όπως συνοψίζει η Gallombardo. Γιατί αυτή η κατάσταση είναι πιθανό να παρουσιαστεί από το πουθενά.

Read Next

17 Απρ 2024

Δημήτρης Μητροπάνος: Γνώρισε τον εξόριστο πατέρα του όταν ήταν 29 χρόνων. Οι αποβολές από τα σχολεία και η πατρική σχέση με τον Ζαμπέτα

Ήταν17 Απριλίου όταν ο Δημήτρης Μητροπάνος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πνευμονικό οίδημα και μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 64 ετών.

17 Απρ 2024

Κωνσταντίνος Καβάφης:"Σημασία έχουν αυτά που δεν ζήσαμε. Οι έρωτες οι ανεκπλήρωτοι, όλα τα "σ' αγαπώ" που τσιγκουνευτήκαμε"

Τον κατέκριναν, τον χλεύασαν σε μεγάλο βαθμό, τον παρώδησαν και πολλοί προσπάθησαν να αποδείξουν πως όσα έγραφε "δεν συνιστούσαν ποίηση". Έκαναν τεράστιο λάθος.

Περισσότερα από

Stories

16 Απρ 2024

Η Δούκισσα Νομικού 17 χρόνια πριν: Όταν η όμορφη φοιτήτρια της ΑΣΟΕΕ κέρδιζε το στέμμα

Τότε ήταν ένα γλυκό κοριτσάκι, φοιτήτρια ακόμα στην ΑΣΟΕΕ. Με δυσκολία κοιτούσε την κάμερα.

16 Απρ 2024

Τσάρλι Τσάπλιν:"Δεν είμαι ακριβώς ερωτευμένος μαζί της, αλλά εκείνη είναι απόλυτα ερωτευμένη μαζί μου"

Η μεγάλη αδυναμία του Τσάρλι Τσάπλιν στις ανήλικες γυναίκες. Ο Τσαρλς Σπένσερ "Τσάρλι" Τσάπλιν (Charles Spencer "Charlie" Chaplin) γεννήθηκε στις 16 Απριλίου 1889 στο Λονδίνο από γονείς θεατρίνους.

16 Απρ 2024

Κριστόφ: Ο τραγουδιστής του πρώτου μου μπλουζ

Ήυαν ο ερμηνευτής που "χόρεψε" μαζί του κάθε ερωτευμένο ζευγάρι. "Οh! Mon Amour"

15 Απρ 2024

Ζαν Πολ Σαρτρ: "Αν έγινα φιλόσοφος, αν επεδίωξα τόσο επίμονα τη φήμη, όλα έγιναν βασικά για να μπορώ να ρίχνω γυναίκες"

Ο μπουρζουά φιλόσοφος που περιφρόνησε τους μπουρζουάδες και το βραβείο Νόμπελ πέθανε σαν σήμερα.

15 Απρ 2024

Γιάννης Φέρτης: Η φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση από τον γάμο τους

Η σπάνια αδημοσίευτη φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση.

15 Απρ 2024

Γιάνης Φέρτης-Ξένια Καλογεροπούλου : Ο γάμος στο γραφικό εκκλησάκι 60 χρόνια πριν

Σπάνιες φωτογραφίες από τον γάμο του Φέρτη με την Καλογεροπούλου 60 χρόνια πριν!

15 Απρ 2024

Το ζευγάρι που επέλεξε να πεθάνει μαζί: Η αληθινή ιστορία αγάπης του Τιτανικού

"Παιδί μου πες στη μητέρα σου ότι την αγαπώ". Μια τραγική ιστορία αγάπης,πριν το ναυάγιο του θρυλικού κρουαζιερόπλοιου που βυθίστηκε στις 15 Απριλίου 1912, κατά τη διάρκεια του παρθενικού του ταξιδιού.

14 Απρ 2024

Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος 26 ετών στην πρώτη του θεατρική εμφάνιση

"Όταν η μητέρα του αντιλαμβάνεται την αλήθεια, δηλώνει στον νεαρό Διονύση ότι θα τον αποκληρώσει". Σαράντα χρόνια χωρίς τον σπουδαίο ηθοποιό.

14 Απρ 2024

Σιμόν ντε Μποβουάρ: Η γυναίκα που κατάργησε το μύθο του "αιώνιου θηλυκού"

Η ιέρεια του φεμινισμού άλλαξε ριζικά τον τρόπο που οι κοινωνίες αντιλαμβάνονται το "Δεύτερο Φύλο", πέθανε στις 14 Απριλίου του 1986 και θάφτηκε δίπλα στον Σαρτρ στον άντρα που έδωσε ανυστερόβουλα την ύπαρξή της.