Τα πρωινά του Σαββατοκύριακου, απαιτούν καλοπέραση. Και πολλές θερμίδες (για να τις κάψεις μετά). Περιποιήσου τον εαυτό σου και τους αγαπημένους σου με τέλεια pancakes, που γίνονται στη στιγμή. Τρώγονται ζεστά και δεν μένει τίποτα.
Υλικά Συνταγής
- 1½ φλ. αλεύρι χωρίς γλουτένη
- 3 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ (χ.γ.)
- 1½ κ.σ. κρυσταλλική στέβια ή άλλο γλυκαντικό
- 1 κ.γλ. αλάτι
- 1+1/4 φλ. κρέμα γάλακτος light
- 1 μεγάλο αυγό χτυπημένο
- 3 κ.σ. βούτυρο λιωμένο κρύο
Εκτέλεση
Κοσκινίζουµε το αλεύρι, το µπέικιν, το γλυκαντικό και το αλάτι σε ένα µπολ. Κάνουµε λακκούβα στη µέση. Προσθέτουµε το αυγό, το κρύο βούτυρο και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουµε πολύ καλά το χυλό µε το σύρµα, να οµογενοποιηθεί. Αφήνουµε το µείγµα να σταθεί για 15΄.
Ζεσταίνουµε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Προσθέτουµε ένα µικρό κοµµάτι βούτυρο και ανακινούµε το τηγάνι να λιώσει και να πάει παντού. Με µια κουτάλα βάζουµε περίπου µισή κουταλιά µείγµα στο τηγάνι.
Αφήνουµε για λίγο να ψηθεί από τη µία πλευρά. Μόλις εµφανιστούν φουσκάλες στην επιφάνεια, µε σπάτουλα αναποδογυρίζουµε το pancake να ψηθεί κι από την άλλη.
Συνήθως τα σερβίρουµε µε µέλι, βούτυρο και γιαούρτι ή µέλι και φρούτα.