Η Νέλλυ Σκουφάτογλου είναι ένα φρέσκο κορίτσι, με «πνευματώδη» αισθητική. Αν θέλει μπορεί να κρυφτεί πίσω από τα μακριά, πανέμορφα μαλλιά και να εξαφανιστεί. Αντί για αυτό, η Νέλλυ επέλεξε να κάνει μπέρτα τα μαλλιά της και σαν super woman να πετάξει μέχρι τη Μελβούρνη. Και να ζήσει εκεί αφήνοντας πίσω της το επάγγελμα της δημοσιογράφου που είχε επιλέξει και προσπαθήσει να διεκδικήσει στην Αθήνα. «Γεννήθηκα με Αυστραλιανό διαβατήριο, λόγω της μαμάς μου, και όταν η κατάσταση για μένα δυσκόλεψε πολύ στην Ελλάδα αποφάσισα να δώσω μια ευκαιρία στο δεύτερο σπίτι μου» εξηγεί, για να μην παρεξηγηθεί ότι ήταν από αυτούς που έσπευσαν να εγκαταλείψουν το πλοίο εύκολα.
-Πόσο εύκολα άφησες την Αθήνα;
Όταν έφυγα από την Αθήνα, ήμουν πολύ ερωτευμένη μαζί της αλλά ένιωθα να «εξαφανίζομαι» όλο και περισσότερο. Τα τελευταία χρόνια η πίεση από το ΤΕΒΕ και το ΦΠΑ, σε συνδυασμό με τις καθυστερήσεις στις πληρωμές μου, ενώ όλες οι υποχρεώσεις μου έτρεχαν, με είχε γονατίσει. Συνέτρεξαν και κάποιοι άλλοι λόγοι οικογενειακοί και προσωπικοί και πήρα την απόφαση να δοκιμάσω την τύχη μου στη Μελβούρνη. Τον πρώτο καιρό δυσκολεύτηκα πάρα πολύ -αν και πολίτης της χώρας- και κουράστηκα όσο ποτέ. Απέδωσε όμως.
-Πως είναι η ζωή στη Μελβούρνη σε σχέση με αυτή της Αθήνας;
Η ζωή στη Μελβούρνη είναι πολύ διαφορετική. Τα Χριστούγεννα ήρθα για τρεις εβδομάδες στην Αθήνα και άλλαξαν πολλές απόψεις μου. Ίσως επειδή είχα την τύχη να ζήσω την Αθήνα στα καλά της, την είχα στο μυαλό μου σε βάθρο, εξιδανικευμένη. Μέσα στα σχεδόν δύο χρόνια που λείπω, έχει περάσει πολλά. Είδα τον κόσμο πιο πεσμένο ψυχολογικά και όλα μου φάνηκαν πιο σκοτεινά. Απόλυτα δικαιολογημένο. Στη Μελβούρνη, δεν θα δεις σκουπίδια. Δεν θα δεις κόσμο αγενή, χωρίς αίσθηση του χώρου και του χρόνου. Είναι μια πόλη φωτεινή, ακόμη και στα σκοτεινά της σημεία, γεμάτη θερμούς και χαμογελαστούς ανθρώπους. Μια πόλη προσεγμένη, όμορφη, γεμάτη πράσινο. Βρίσκεις ό,τι είδους κουζίνα θέλεις, και όποιο προϊόν φανταστείς. Η ποιότητα του φαγητού είναι ασυναγώνιστη, όπως και του καφέ. Υπάρχουν αμέτρητα μπαρ, κλαμπ, παμπ, χώροι για λάϊβ, εκθέσεις κλπ. Ολόκληρες περιοχές που στους κεντρικούς δρόμους παρατάσσονται τα μαγαζιά το ένα δίπλα στο άλλο. Μαγαζιά για όλα τα γούστα. Δικαίως έχει χαρακτηριστεί η καλύτερη πόλη για να ζει κανείς. Είναι οργανωμένη, ασφαλής και φροντίζει τους κατοίκους της. Παρ' όλα αυτά, έχει τα αρνητικά της. Οι αποστάσεις καμιά φορά μπορεί να γίνουν κουραστικές, όπως ο καιρός της που αλλάζει τρεις με τέσσερις φορές της μέρα πολλές φορές και με διαφορές 20-25 βαθμών Κελσίου μέσα σε λίγες ώρες. Τα περισσότερα καφέ κλείνουν 3:00 με 4:00 το απόγευμα και τα εστιατόρια 10:00 το βράδυ. Τις καθημερινές πολύ δύσκολα θα βγεις από το σπίτι στη 1:00 το βράδυ για να πιεις ένα ποτό στην Καρύτση. Επίσης το ένα ποτό, ισούται με ένα σφηνάκι κι αυτό τσιμπημένο. Να σημειωθεί πως το Αυστραλιανό όνειρο είναι για λίγους. Η πλειοψηφία πληρώνεται με χαμηλούς για τα δεδομένα της χώρας μισθούς και η ζωή είναι ακριβή. Αν δουλέψεις σκληρά όμως, ανταμείβεσαι.
Αυτό το τελευταίο με τσακίζει. Σκληρή δουλειά και ανταμοιβή. Κράτος δικαίου και άλλα δεδομένα, τα οποία φαντάζουν μακρινά από την Ελλάδα. Τόσο μακρινά όσο η Μελβούρνη: 14.966 χιλιόμετρα. Αλλάζω θέμα για ευνόητους λόγους. Ας στραφούμε στο τι κάνει η Νέλλυ εκεί, με τι καταπιάνεται.
-Είδα ότι ανεβάζεις συγκλονιστικές φωτογραφίες φαγητών. Ποια είναι η σχέση σου με το φαγητό;
Συγκλονιστικές δε θα τις έλεγα τις φωτογραφίες μου. Κάπως βαριά λέξη. Ελκυστικές μπορεί. Για μένα το φαγητό είναι ίσως η μεγαλύτερη ηδονή. Ακόμη κι αν έχω σκάσει από το πολύ φαΐ, κάπως θα βρω τρόπο να χωρέσω λίγο ακόμη αν δω κάτι που μου ανοίξει την όρεξη.
-Ποιο είναι το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των φαγητών που ανεβάζεις εκτός από το υπέροχο food styling;
Αντιμετώπισα σχετικά πρόσφατα κάποια σοβαρά προβλήματα υγείας και ύστερα από μία περιπέτεια με λάθος φαρμακευτική αγωγή, ο οργανισμός μου δεν επεξεργαζόταν πολλές τροφές. Αναγκάστηκα να κάνω πολλές αλλαγές στον τρόπο ζωής μου και φυσικά σχεδόν απέκλεισα οτιδήποτε περιττό ή βλαβερό. Προσπαθώ να μαγειρεύω χωρίς συνθετικές ύλες, επεξεργασμένα τρόφιμα και έλαια, ζάχαρη και γλουτένη, ενώ έχω αντικαταστήσει τα γαλακτοκομικά με άλλες πηγές ασβεστίου. Τόσο η υγεία μου όσο και η εμφάνισή μου έχουν βελτιωθεί κατά πολύ. Τα φαγητά μου, λοιπόν, εκτός από όμορφα στο μάτι είναι ως επί το πλείστον υγιεινά.
-Ποιο είναι το αγαπημένο σου αυστραλιανό σνακ;
Το αγαπημένο μου αυστραλιανό σνακ είναι τo ricotta hot cake αλλά συναγωνίζεται τα chia puddings.
-Και πιο το αγαπημένο σου ελληνικό σνακ;
Αγαπημένο ελληνικό σουβλάκι και μόνο σουβλάκι. Πίτα λαδωμένη με υπερβολική δόση κρεμμυδιού και πάπρικας.