ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η κίνηση-ματ του IKEA για τα ανοιχτά καταστήματα την Κυριακή

Με SMS που έστειλε στα μέλη της κάρτας IKEA Family αλλά και με ανάρτηση που έκανε στην ιστοσελίδα των ΙΚΕΑ ενημερώνει την απόφασή του.

Η κίνηση-ματ του IKEA για τα ανοιχτά καταστήματα την Κυριακή

Αν και η διεύρυνση της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων ισχύει τυπικά από τις 21 Μαΐου καμία αλυσίδα έως τώρα δεν είχε κάνει χρήση της συγκεκριμένης ρύθμισης που αφορά τουριστικές περιοχές της Αθήνας αλλά και το αεροδρόμιο. Το χορό ανέλαβε να σύρει ο όμιλος Fourlis κάνοντας την αρχή από το κατάστημα ΙΚΕΑ στο εμπορικό πάρκο του αεροδρομίου της Αθήνας.

Με SMS που έστειλε στα μέλη της κάρτας IKEA Family αλλά και με ανάρτηση που έκανε στην ιστοσελίδα των ΙΚΕΑ ενημερώνει ότι το συγκεκριμένο κατάστημα θα είναι ανοιχτό κάθε Κυριακή μέχρι τον Οκτώβριο και με ωράριο λειτουργίας 11 το πρωί με 8 το βράδυ. Η μοναδική Κυριακή που δεν θα ανοίξει την συγκεκριμένη περίοδο είναι η Κυριακή πριν από το Δεκαπενταύγουστο στις 13 Αυγούστου.

Πέρα από το κατάστημα των ΙΚΕΑ δοκιμαστική λειτουργία θα επιχειρήσουν και οι άλλες επιχειρήσεις που βρίσκονται στο εμπορικό πάρκο του αεροδρομίου (Factory Outlet, Leroy Merlin και Κωτσόβολος) ενώ ενδιαφέρον για λειτουργία τις Κυριακές έχουν δείξει και αλυσίδες σε Γλυφάδα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη, όπως γράφει το news247.gr

Υπενθυμίζεται ότι στο στο συμπληρωματικό μνημόνιο, που πέρασε πρόσφατα από την Βουλή, προβλέπει ότι η λειτουργία των καταστημάτων από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο όλες τις Κυριακές – πλην μίας τον Αύγουστο. Αυτό θα ισχύει για τις εξής περιοχές: -Δήμος Αθηναίων, -τμήμα του ιστορικού κέντρου Θεσσαλονίκης, -τμήμα της εμπορικής περιοχής γύρω από το λιμάνι του Πειραιά, -τμήμα του παραλιακού μετώπου στον Νότιο Τομέα Αθηνών (επιλεγμένες περιοχές σε Καλλιθέα, Παλαιό Φάληρο, Άλιμο, Ελληνικό, Γλυφάδα) και -τμήμα της εμπορικής περιοχής γύρω από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Για την υπόλοιπη Ελλάδα, σύμφωνα με το νομοσχέδιο, ισχύει η υφιστάμενη δυνατότητα ρύθμισης μέσω των αποφάσεων των αντιπεριφερειαρχών. Ακόμη, καταργήθηκαν οι περιορισμοί που προβλέπονται στον νόμο 4177/2013 σχετικά με το μέγεθος και το είδος καταστημάτων τα οποία επιτρέπεται να λειτουργούν σύμφωνα με αποφάσεις αντιπεριφερειάρχη (καταστήματα άνω των 250 τ.μ., αλυσίδες, shop in a shop, outlet).

Read Next

17 Απρ 2024

57 χρόνια πριν: Οι Rolling Stones στην Αθήνα τον Απρίλη του 1967

Τέσσερις ημέρες πριν από το πραξικόπημα των Συνταγματαρχών, οι Rolling Stones άνοιγαν τον χορό των ροκ συναυλιών στην Ελλάδα. Η συναυλία τους στο γήπεδο του ΠΑΟ άρχισε κανονικά, αλλά δεν τελείωσε ποτέ.

17 Απρ 2024

Δημήτρης Μητροπάνος: Γνώρισε τον εξόριστο πατέρα του όταν ήταν 29 χρόνων. Οι αποβολές από τα σχολεία και η πατρική σχέση με τον Ζαμπέτα

Ήταν17 Απριλίου όταν ο Δημήτρης Μητροπάνος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πνευμονικό οίδημα και μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 64 ετών.

Περισσότερα από

Stories

17 Απρ 2024

Κωνσταντίνος Καβάφης:"Σημασία έχουν αυτά που δεν ζήσαμε. Οι έρωτες οι ανεκπλήρωτοι, όλα τα "σ' αγαπώ" που τσιγκουνευτήκαμε"

Τον κατέκριναν, τον χλεύασαν σε μεγάλο βαθμό, τον παρώδησαν και πολλοί προσπάθησαν να αποδείξουν πως όσα έγραφε "δεν συνιστούσαν ποίηση". Έκαναν τεράστιο λάθος.

16 Απρ 2024

Η Δούκισσα Νομικού 17 χρόνια πριν: Όταν η όμορφη φοιτήτρια της ΑΣΟΕΕ κέρδιζε το στέμμα

Τότε ήταν ένα γλυκό κοριτσάκι, φοιτήτρια ακόμα στην ΑΣΟΕΕ. Με δυσκολία κοιτούσε την κάμερα.

16 Απρ 2024

Τσάρλι Τσάπλιν:"Δεν είμαι ακριβώς ερωτευμένος μαζί της, αλλά εκείνη είναι απόλυτα ερωτευμένη μαζί μου"

Η μεγάλη αδυναμία του Τσάρλι Τσάπλιν στις ανήλικες γυναίκες. Ο Τσαρλς Σπένσερ "Τσάρλι" Τσάπλιν (Charles Spencer "Charlie" Chaplin) γεννήθηκε στις 16 Απριλίου 1889 στο Λονδίνο από γονείς θεατρίνους.

16 Απρ 2024

Κριστόφ: Ο τραγουδιστής του πρώτου μου μπλουζ

Ήυαν ο ερμηνευτής που "χόρεψε" μαζί του κάθε ερωτευμένο ζευγάρι. "Οh! Mon Amour"

15 Απρ 2024

Ζαν Πολ Σαρτρ: "Αν έγινα φιλόσοφος, αν επεδίωξα τόσο επίμονα τη φήμη, όλα έγιναν βασικά για να μπορώ να ρίχνω γυναίκες"

Ο μπουρζουά φιλόσοφος που περιφρόνησε τους μπουρζουάδες και το βραβείο Νόμπελ πέθανε σαν σήμερα.

15 Απρ 2024

Γιάννης Φέρτης: Η φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση από τον γάμο τους

Η σπάνια αδημοσίευτη φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση.

15 Απρ 2024

Γιάνης Φέρτης-Ξένια Καλογεροπούλου : Ο γάμος στο γραφικό εκκλησάκι 60 χρόνια πριν

Σπάνιες φωτογραφίες από τον γάμο του Φέρτη με την Καλογεροπούλου 60 χρόνια πριν!

15 Απρ 2024

Το ζευγάρι που επέλεξε να πεθάνει μαζί: Η αληθινή ιστορία αγάπης του Τιτανικού

"Παιδί μου πες στη μητέρα σου ότι την αγαπώ". Μια τραγική ιστορία αγάπης,πριν το ναυάγιο του θρυλικού κρουαζιερόπλοιου που βυθίστηκε στις 15 Απριλίου 1912, κατά τη διάρκεια του παρθενικού του ταξιδιού.

14 Απρ 2024

Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος 26 ετών στην πρώτη του θεατρική εμφάνιση

"Όταν η μητέρα του αντιλαμβάνεται την αλήθεια, δηλώνει στον νεαρό Διονύση ότι θα τον αποκληρώσει". Σαράντα χρόνια χωρίς τον σπουδαίο ηθοποιό.