ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η γυναίκα που γεννήθηκε χωρίς κόλπο διηγείται την σκληρή ιστορία της

Η Devan Merck, που γεννήθηκε χωρίς μήτρα και κόλπο, διηγείται την ιστορία της και αποκαλύπτει ότι μία μέρα ονειρεύεται να αποκτήσει οικογένεια

Η γυναίκα που γεννήθηκε χωρίς κόλπο διηγείται την σκληρή ιστορία της

Η 23χρονη Devan Merck, από τη Μεγάλη Βρετανία, πάσχει από ένα πραγματικά σπάνιο σύνδρομο. Το όνομα του: “Mayer – Rokitansky- Küster-Hauser” και αφορά στις γυναίκες που, λόγω μιας γενετικής ανωμαλίας, είχαν την ατυχία να γεννηθούν χωρίς κόλπο.

Εκτός όμως από το γεγονός ότι η Devan δεν είχε εκ γενετής κόλπο, ούτε η μήτρα της ήταν πλήρως διαμορφωμένη, κάτι που καθιστά αδύνατο το να αποκτήσει παιδιά με φυσιολογική σύλληψη.

Στην ηλικία των 12, η Devan υποβλήθηκε σε υστεροτομία κατά την οποία αφαιρέθηκε ολόκληρη η μήτρα της και έναν χρόνο μετά έκανε νέα επέμβαση τεχνικής εμφύτευσης.

Η γυναίκα που γεννήθηκε χωρίς κόλπο διηγείται την σκληρή ιστορία της

«Έπρεπε να μου ανοίξουν μία μικρή τρύπα που έμοιαζε με κόλπο ώστε να μπορέσω να έχω σεξουαλικές επαφές μεγαλώνοντας,» θυμάται η Devan που πέρασε πάρα πολύ δύσκολα μέχρι να καταφέρει να συμφωλιωθεί με το δύσκολο πρόβλημα της. Η ίδια παραδέχεται ότι εξαιτίας του σπάνιου συνδρόμου της ήταν πραγματικά πολύ δύσκολο να αναπτύξει σχέσεις, ιδίως ερωτικής φύσης, καθώς τα αγόρια αμέσως μόλις ανακάλυπταν την ιδιαιτερότητα της τής ζητούσαν να χωρίσουν.

Κάθε φορά που το θέμα κατέληγε στο στο σεξ ήταν σχεδόν αδύνατο να βρω μία σχέση που δεν θα είχε πρόβλημα με την κατάσταση μου.

«Φοβόμουν τρομερά μήπως με «σκίσουν» εκεί κάτω. Και από την άλλη φοβόμουν για το τι θα μου έλεγαν ή θα έκαναν αφού ανακάλυπταν το πρόβλημα μου. Είμαι γεμάτη σημάδια. Κάθε φορά που το θέμα κατέληγε στο στο σεξ ήταν σχεδόν αδύνατο να βρω μία σχέση που δεν θα είχε πρόβλημα με την κατάσταση μου. Μέχρι που πριν από 5 χρόνια γνώρισα τον σύζυγο μου».

Η Devan μιλάει για τον αγαπημένο της σύζυγο σα να είναι ο σωτήρας της και εκείνος εξομολογείται την μοναδικότητας της σχέσης τους: «Με το που την είδα έμεινα άφωνος. Είναι το πιο ευγενικό, το πιο γενναιόδωρο άτομο που ξέρω. Είμαι πολύ περήφανος γι αυτήν και αναγνωρίζω το πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση της.».

Το ζευγάρι προσπαθεί να αποκτήσει παιδί τα τελευταία 4 χρόνια και έχει αποφασίσει – μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες για υιοθεσία – ότι η λύση της παρένθετης μητέρας είναι καλύτερη λύση. Ο σύζυγος της Devan εξομολογείται ότι δεν αισθάνεται πως η γυναίκα θα έπρεπε να νιώθει θλίψη ή ενοχές επειδή δεν μπορεί να φέρει στον κόσμο ένα παιδί με τον «φυσιολογικό» τρόπο: «Δεν της κρατάω καμια κακία μέσα μου και δεν μετανιώνω στιγμή που την παντρεύτηκα. Ό,τι κι αν συμβεί θα την αγαπάω θα πάντα.».

Το ζευγάρι έχει δεχθεί ήδη πρόταση από μία καλή φίλη να κυοφορήσει εκείνη το παιδί τους και ελπίζει σύντομα να αποκτήσει μία χαρούμενη οικογένεια.


Read Next

24 Απρ 2024

Η Τατιάνα Μπλάτνικ σε ηλικία 13 ετών -Η ασπρόμαυρη φωτογραφία

"Αυτό το challenge είναι και μια υπενθύμιση για όλους εμάς που ασκούμε κριτική στον εαυτό μας".

24 Απρ 2024

50 χρόνια πριν: Όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό TIME

"Σαν σήμερα, πριν από 26 χρόνια, ο Ελληνισμός αποχαιρετούσε τον ηγέτη που άλλαξε την πορεία της σύγχρονης Ελλάδας".

Περισσότερα από

Stories

24 Απρ 2024

Ο εθισμός στα ναρκωτικά ήταν ο λόγος που η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ απομακρύνθηκε από τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ

Το "ξεχασμένο" νεανικό ειδύλλιο που κράτησε για περισσότερα από πέντε χρόνια.

24 Απρ 2024

Όταν ο Κάρολος έλιωνε για την Μπάρμπρα Στρέιζαντ

Κι όμως! Υπήρξε έντονο φλερτ ανάμεσα σε εκείνον και την διάσημη σταρ, η οποία σήμερα, κλείνει τα 82.

24 Απρ 2024

"Και λάτρεψα τον πατέρα μου σαν κάτι ανώτερο. Δεν τον πλησίαζα όμως"

Απόσπασμα, από τον πρώτο τόμο του αυτοβιογραφικού έργου της Πηνελόπης Δέλτα, που γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στις 24 Απριλίου 1874.

23 Απρ 2024

Ο θυελλώδης έρωτας της Τζέσικα Λανγκ με τον Τομ Σέπαρντ

"Αγαπώ αυτή την γυναίκα με έναν τρόπο που δεν μπορώ να περιγράψω" έγραφε εκείνος σε έναν φίλο του.

23 Απρ 2024

Ποιος σκότωσε τον Αλέξανδρο Ωνάση και οι θεωρίες συνομωσίας

Πίσω στο 1973 ο γιος του Αριστοτέλη Ωνάση σκοτώνεται σε αεροπορικό δυστύχημα. Τα πορίσματα δείχνουν δολοφονία και οι θεωρίες συνομωσίας κάνουν το γύρο του κόσμου.

22 Απρ 2024

Μάνος Χατζιδάκις : "Μπορεί κανείς να φανταστεί ποτές, πως μια βραδιά κεφιού του, είναι δυνατόν να την καλύψει μια Σονάτα του Mπετόβεν;"

Όταν ο Μάνος Χατζιδάκις άλλαξε την πορεία της ελληνικής μουσικής μιλώντας για το ρεμπέτικο.

22 Απρ 2024

Όταν ο Φιλοποίμην Φίνος ήθελε να υιοθετήσει τη Ζωή Λάσκαρη: "Εγώ του το αρνήθηκα"

"Είχα πει τότε ότι αφού δεν έχω γονείς δεν θέλω να υιοθετηθώ από κανέναν".

22 Απρ 2024

Hey Jude: H ιστορία του χιτ των Beatles που έμεινε 9 εβδομάδες στο No1 των charts είναι βαθιά προσωπική

Το τραγούδι συνέθεσε ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ προσπαθώντας να παρηγορήσει τον γιο του Τζον Λένον.

22 Απρ 2024

"Οι γέφυρες του Μάντισον": Όλα όσα δεν ξέραμε για την ταινία που μας ράγισε την καρδιά

Ο Κλιντ Ίστγουντ όχι μόνο πρωταγωνιστούσε ως ερωτευμένος φωτογράφος του National Geographic, αλλά σκηνοθετούσε παράλληλα τον εαυτό του και τη Μέριλ Στριπ- ενώ για τον ρόλο της απορρίφθηκαν άλλες διάσημες ηθοποιοί.

22 Απρ 2024

Τζακ Νίκολσον: Μεγάλωσε πιστεύοντας ότι η μητέρα του ήταν η αδερφή του

Σήμερα ο εκκεντρικός ηθοποιός του Χόλιγουντ με τα 3 Όσκαρ κλείνει τα 87