ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η Ελένη Σαβιολάκη βλέπει τη ζωή διαφορετικά και κυρίως πιο γλυκιά

Η Ελένη είδε την απόλυση σαν ευκαιρία για να κάνει κάτι διαφορετικό: τα γλυκά Different. Διαφορά στην εμφάνιση, στη γεύση και στον τρόπο που βλέπει τη ζωή της.

Η Ελένη Σαβιολάκη βλέπει τη ζωή διαφορετικά και κυρίως πιο γλυκιά

Την Ελένη Σαβιολάκη δεν θα τη βρείτε σε κάποιο ζαχαροπλαστείο στο ρόλο της pastry chef. Επίσης, μην γκουγκλάρετε το όνομά της για να δείτε τη δουλειά της – δεν έχει ούτε site ούτε δημοσιεύσεις. Η Ελένη είναι μια τέως ιδιωτική υπάλληλος, η οποία έχασε τη δουλειά της (πριν από τρία χρόνια), αλλά όχι και την όρεξή της να εργαστεί. Και βρήκε τον καλύτερο τρόπο για να συνδυάσει το επάγγελμα με τα μητρικά της καθήκοντα, καθώς η νέα της δουλειά δεν απαιτεί να λείπει για ώρες από το σπίτι.
Με το μικρόβιο της ζαχαροπλαστικής να την τρώει από τα παιδικά της χρόνια, σκέφτηκε «κάθε εμπόδιο για καλό» και ξεκίνησε να μετατρέπει την κουζίνα του σπιτιού της σε επαγγελματικό εργαστήριο.

Η Ελένη Σαβιολάκη βλέπει τη ζωή διαφορετικά και κυρίως πιο γλυκιά
Αχλάδι ψητό με μπαχαρικά και κρασί, πάνω σε ζεστή σάλτσα σοκολάτας και Crumble με γεύση μελομακάρονο.

Έτσι, ανάμεσα στις φωνές και τα γέλια των δυο μικρών γιων της (7 και 3 χρόνων), γεννήθηκαν τα «Different». Διαφορετικά «όνομα και πράγμα». Εξάλλου αυτό ακριβώς το διαφορετικό ήταν η αιτία που ανακάλυψα τις δημιουργίες της σε αυτήν την ανεξάντλητη πηγή πληροφοριών που λέγεται Facebook. Είναι η ίδια πηγή απ' όπου η Ελένη αντλεί έμπνευση για τις δημιουργίες της, παράλληλα βέβαια με το Pinterest και το Instagram, τις νέες, ψηφιακές «βίβλους» για κάθε άνθρωπο με αισθητικές ανησυχίες.
Τα γλυκά της Ελένης Σαβιολάκη δεν τα έχω δοκιμάσει – ακόμη. Έχω ωστόσο βάσιμες υποψίες ότι είναι το ίδιο εύγευστα όσο και φωτογραφίσιμα, γιατί αδυνατώ να πιστέψω πως μια γυναίκα ζαχαροπλάστις, με τέτοιου είδους εμμονή στo food styling, δεν έχει και την ίδια εμμονή με τη γεύση.
Παράλληλα, έμαθα πως απεχθάνεται τη ζαχαρόπαστα (που έχουμε βαρεθεί να τη βλέπουμε) και χρησιμοποιεί ποιοτικές πρώτες ύλες που δεν τις βρίσκεις στα μαζικά γλυκά, όπως φρέσκα ολόκληρα αυγά και αυθεντική βανίλια Μαγαδασκάρης αλλά και υλικά που παραδοσιακά ανήκουν στους μάγειρες, όπως κρασί, ούζο και παξιμάδια.

Της αρέσει ακόμη να πειράζει τις συνταγές που έμαθε από τη μαμά της και να τις σερβίρει με τρόπο που να μη θυμίζουν τίποτα από τα παραδοσιακά γλυκά. Συχνά πυκνά, μάλιστα, βουτάει τις δημιουργίες της μέσα σε μυρωδάτες σάλτσες, δροσερές το καλοκαίρι, ζεστές τώρα το χειμώνα.

Και με τα μελομακάρονα ή τους κουραμπιέδες τι γίνεται; Κι εδώ παίζει έντονα το «πριν» και το «μετά». Δηλαδή, τα μελομακάρονα μεταμορφώνονται σε βάση για τσιζκέικ, σε μωσαϊκό ή τυλίγονται σε φύλλο με καρύδια και περιλούζονται με σάλτσα μαυροδάφνης. Οι κουραμπιέδες, πάλι, θρυμματίζονται και εξελίσσονται σε τιραμισού, ενώ ο μπακλαβάς τυλίγεται σε ρολό για να κάτσει πάνω σε μια μους σοκολάτας.

Όσο για τους πελάτες της, δεν είναι οι μητέρες που οργανώνουν παιδικά πάρτι ούτε οι οικοδέσποινες που φτιάχνουν έναν τεράστιο μπουφέ για μαζική κατανάλωση. Είναι, εκτός από εταιρείες που οργανώνουν special events σε πολυχώρους, άνθρωποι που θέλουν να προσεγγίσουν γλυκά και με στυλ κάποιες ιδιαίτερες στιγμές της ζωής τους. Για παράδειγμα: μια παρέα φίλων που αποχαιρετούν ένα μέλος της παρέας που βρήκε δουλειά στο εξωτερικό. Ή ένας άντρας που θέλει να γιορτάσει την επέτειο γάμου ή τα γενέθλια της γυναίκας του με έναν τρόπο διαφορετικό από τα συνηθισμένα. Μια γυναίκα που ετοιμάζει γιορταστικό δείπνο για την επιτυχία του παιδιού της στις εισαγωγικές εξετάσεις... Διαφορετικοί άνθρωποι που απαιτούν διαφορετικά γλυκά, κομμένα και ραμμένα στα μέτρα τους. Τελικά τα γλυκά «Different» θα λέγαμε ότι αγγλιστί είναι custom made και γαλλιστί sur mesure. Στα ελληνικά, είναι απλώς Διαφορετικά.

Για να παραγγείλετε το δικό σας διαφορετικό γλυκό
Facebook
Τηλ.: 6936590361

Pavlova, σάλτσα από κόκκινα φρούτα με βανίλια.

Read Next

26 Απρ 2024

Το λαχανικό που δεν τρως και μειώνει την αρτηριακή πίεση

Αυτό το ιδιαίτερο λαχανικό είναι της εποχής, μειώνει τα συμπτώματα την αρτηριακή πίεση και είναι πεντανόστιμο.

Περισσότερα από

Life

26 Απρ 2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

25 Απρ 2024

Το ψυχολογικό προφίλ ενός βιαστή

Γιατί ένας άνθρωπος να καταλήγει σε αυτή την βίαιη πράξη; Ζητήσαμε μια ανάλυση από τον ψυχίατρο Αριστοτέλη Βάθη.

25 Απρ 2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 25/4

Η Ζεντάγια, οι Unboxholics κι η Αγγελική Παπούλια προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

25 Απρ 2024

Μείωσε τα συμπτώματα της αφρικανικής σκόνης, χωρίς αντισταμινικά!

Πάρε τις απαραίτητες προφυλάξεις για να προστατευτείς από την επίδραση της αφρικανκής σκόνης με 4 φυσικούς τρόπους.

24 Απρ 2024

Φύση, ηρεμία και γεύσεις που ταξιδεύουν: Μία "όαση" στα βόρεια προάστια έχει γίνει το αγαπημένο spot των Αθηναίων

Ακόμη και ένας απλός καφές, προσφέρει μεγαλύτερη απόλαυση όταν είσαι "μακριά" από την πόλη.

24 Απρ 2024

Δίαιτα της νηστείας: Χάστε έως 5 κιλά σε 40 ημέρες

Η νηστεία είναι μια καλή ευκαιρία να μειώσουμε το βάρος μας, αλλά και να κάνουμε μια σωστή αποτοξίνωση

24 Απρ 2024

7 στάσεις στην Τρώων, έναν "από τους πιο cool δρόμους του κόσμου"

Το Time Out ξεχωρίζει τη δημοφιλή οδό των Άνω Πετραλώνων και εμείς βρίσκουμε αφορμή να επιστρέψουμε εκεί.

24 Απρ 2024

Από την Καλιφόρνια στον Όλυμπο: Εκπαιδεύοντας νέους στη δράση για το κλίμα και μια πιο ανθεκτική κοινωνία

Για τον Larry Notheis η προστασία του πλανήτη είναι ένα είδος μαραθωνίου, γι' αυτό και είναι πολύ σημαντικό οι νέοι να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια μέσω προγραμμάτων όπως αυτό που προωθεί το California Conservation Corps

24 Απρ 2024

Έχεις άγχος; 6 τροφές που θα σε ηρεμήσουν αμέσως

Αυτές είναι οι 6 τροφές που θα σε απαλλάξουν από το άγχος.