0
SHARES

Η Πατρίτσια Ρετζιάνι διέθετε περιουσία εκατομμυρίων, έπαιρνε διατροφή ύψους 400.000 ευρώ τον χρόνο και ζούσε μέσα στη χλιδή που της εξασφάλιζε το επώνυμο του πρώην συζύγου της Μαουρίτσιο Γκούτσι. Εκείνη όμως δεν μπορούσε να αποχωριστεί το προσωνύμιο της Lady Gucci βλέποντας την Πάολα Φράνκι πλέον στο πλευρό του πρώην άνδρα της, του Ιταλού μεγιστάνα της μόδας.

Στις πρώτες τους ευτυχισμένες στιγμές με τον Μαουρίτσιο Γκούτσι.
Η Πατρίτσια δεν μπορούσε να αποχωριστεί το προσωνύμιο της Lady Gucci βλέποντας την Πάολα Φράνκι πλέον στο πλευρό του πρώην άνδρα της, του Ιταλού μεγιστάνα της μόδας.

27 Μαρτίου 1995 ο Μαυρίτσιο Γκούτσι πέφτει νεκρός στο γραφείο του από 4 σφαίρες που τον χτυπούν πισώπλατα. Σύμφωνα με μαρτυρίες της ερωμένης, ηθικός αυτουργός του φόνου η ψυχωτική σύζυγος, λάτρης της μαύρης μαγείας που ήθελε πάση θυσία να παραμείνει «Κυρία Γκούτσι» και μάλιστα κατά την διάρκεια του διαζυγίου της από τον κροίσο της μόδας, εκτός από υπέρογκα ποσά, διεκδικούσε και το επίθετό του. Η ίδια είχε δηλώσει για το διαζύγιό της: «Προτιμώ να κλαίω σε μια Rolls-Royce παρά να είμαι χαρούμενη σε ένα ποδήλατο». Δύο χρόνια μετά τη στυγνή δολοφονία οι αρχές προέβησαν στη σύλληψή της, έπειτα από την μελέτη του προσωπικού της ημερολογίου στο οποίο βρέθηκαν φράσεις όπως: «Δεν υπάρχει έγκλημα που να μην μπορείς να το αγοράσεις». Το δικαστήριο την καταδίκασε σε 26 χρόνια κάθειρξη. Έπειτα από απόπειρες αυτοκτονίας, η πρώην κυρία Γκούτσι μπορούσε να βγαίνει με άδεια από τη φυλακή και τελικά αποφυλακίστηκε.

Η ίδια είχε δηλώσει για το διαζύγιό της: «Προτιμώ να κλαίω σε μια Rolls-Royce παρά να είμαι χαρούμενη σε ένα ποδήλατο».
27 Μαρτίου 1995 ο Μαυρίτσιο Γκούτσι πέφτει νεκρός στο γραφείο του από 4 σφαίρες που τον χτυπούν πισώπλατα. Σύμφωνα με μαρτυρίες της ερωμένης, ηθικός αυτουργός του φόνου η ψυχωτική σύζυγος, λάτρης της μαύρης μαγείας που ήθελε πάση θυσία να παραμείνει «Κυρία Γκούτσι».

Η 65χρονη αφέθηκε ελεύθερη ύστερα από 16 χρόνια κάθειρξης για τον φόνο του κληρονόμου του ιταλικού οίκου μόδας. Ζει με 900 ευρώ τον μήνα και έχει καταφέρει να σταθεί στα πόδια της και να κάνει την επιστροφή της στον χώρο της μόδας, έστω και μέσα από το σχεδιαστήριο του μικρού οίκου Bozart για τον οποίο σχεδιάζει τσάντες. «Κανένας από την δυναστεία των Γκούτσι δεν θέλει να έχει επικοινωνία μαζί της ενώ οι τραπεζικοί λογαριασμοί της θα παραμείνουν «παγωμένοι» μέχρι να λήξει η περίοδος της επιτήρησης. Πέρα από τον μισθό της έχει την οικονομική υποστήριξη των δύο κοριτσιών της Αλεσάντρα και Αλέγκρα οι οποίες την συγχώρησαν και μετά τον θάνατο του πατέρα τους έγιναν πολυεκατομμυριούχες.

Η ερωτική διάθεση συνόδευε πάντα τις καμπάνιες του ιταλικού οίκου μόδας.
Ο οίκος έχει ξαναγίνεο top υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Alessandro Michele.

19 χρόνια μετά τη δολοφονία του Μαουρίτσιο Γκούτσι η ιστορία ξαναέρχεται στο φως και αιτία είναι ένα βιβλίο με τα όσα έζησε στο πλευρό του μεγιστάνα η Πάολα Φράνκι, θανάσιμη εχθρός της Πατρίτσια. «Από την πρώτη στιγμή ήξερα ότι τη δολοφονία την είχε οργανώσει η Ρετζιάνι. Του το έλεγε συχνά ότι τον ήθελε νεκρό, αλλά εκείνος πίστευε ότι ήταν λόγια οργής από τη ζήλια που ένιωθε για εμάς, για τη σχέση μας». Η συγγραφέας και τελευταία σύντροφος του Μαουρίτσιο Γκούτσι υποστηρίζει πως η Ρετζιάνι είχε πάθος με τον τίτλο της και δεν ήθελε καμία άλλη να πάρει τη θέση της. Κατά τη διαδικασία του διαζυγίου εκτός από τα υπέρογκα ποσά που ζητούσε, το σαλέ του στην Ελβετία και το 70 μέτρων σκάφος του, απαιτούσε να κρατήσει το επίθετο Gucci. 

Η μαύρη χήρα όπως την αποκάλεσε ο Τύπος, σε ένα από τα ηχογραφημένα μηνύματα που είχε αφήσει στον τηλεφωνητή του επιχειρηματία του έλεγε: “Μπάσταρδε, μου κατέστρεψες τη ζωή μου αλλά θα σε κάνω να πληρώσεις. Σε θέλω νεκρό”».
Τοιστορικό logo του οίκου.

Η μαύρη χήρα όπως την αποκάλεσε ο Τύπος, σε ένα από τα ηχογραφημένα μηνύματα που είχε αφήσει στον τηλεφωνητή του επιχειρηματία του έλεγε: “Μπάσταρδε, μου κατέστρεψες τη ζωή μου αλλά θα σε κάνω να πληρώσεις. Σε θέλω νεκρό”». Χωρίς τον Μαουρίτσιο Γκούτσι δίπλα της η Πατρίτσια ήταν ένα τίποτα. Από τις πιο ισχυρές γυναίκες στον χώρο της μόδας με μία αυτοκρατορία στα πόδια της, ξαφνικά έγινε μια «πρώην» χωρίς πρόσβαση στον διάσημο οίκο Gucci.

Η Πατρίτσια Ρετζιάνι αρνήθηκε πολλές φορές να καταθέσει αίτηση αποφυλάκισης ενώ προσπάθησε 2 φορές να αυτοκτονήσει. Τώρα στο Μιλάνο πολλοί τη βλέπουν συχνά να κυκλοφορεί με το γνωστό υπεροπτικό της στιλ και στα 67 της, πλέον, δηλώνει μόνη με μοναδική παρέα τον παπαγάλο της.

Τώρα στο Μιλάνο πολλοί τη βλέπουν συχνά να κυκλοφορεί με το γνωστό υπεροπτικό της στιλ και στα 67 της, πλέον, δηλώνει μόνη με μοναδική παρέα τον παπαγάλο της.

Πηγή:diasimesistories.blogspot.gr

TAGS