ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, πιες τον καφέ σου σήμερα και πλήρωσε με ένα ποίημα!

Η υπέροχη πρωτοβουλία που εξαπλώνεται ανά τον κόσμο, φέτος ήρθε και στην Ελλάδα. Παράγγειλε το αγαπημένο σου ρόφημα, λοιπόν, και ... βάλε έμπνευση!

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, πιες τον καφέ σου σήμερα και πλήρωσε με ένα ποίημα!

Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, χιλιάδες καφετέριες ανά τον κόσμο δίνουν στους πελάτες τους την ευκαιρία να απολαύσουν τον καφέ τους και, αντί να τον πληρώσουν με χρήματα, να ... γράψουν απλώς ένα ποίημα. Πρόκειται για μια υπέροχη πρωτοβουλία, την οποία συναντούσαμε σε όλο και περισσότερα μέρη παγκοσμίως μέχρι πέρυσι, αλλά φέτος ήρθε και στην Ελλάδα.

Πώς, όμως, ξεκίνησε η ιδέα;

Η εταιρεία παραγωγής καφέ Julius Meinl, που έχει την έδρα της στην Βιέννη και ιδρύθηκε το 1862, εμπνεύστηκε τη συγκεκριμένη ιδέα προκειμένου να γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης της UNESCO. Ανήμερα της 21ης Μαρτίου, λοιπόν, σε περίπου 1.100 καφετέριες, μπαρ και εστιατόρια σε 23 χώρες της Ευρώπης αλλά και σε κάποιες της Αυστραλίας, οι πελάτες θα είχαν τη δυνατότητα να πιουν τον καφέ τους δωρεάν, αρκεί να έγραφαν και να έδιναν στους ταμίες ένα ποίημά τους.

Στόχος ήταν να εξοικειωθούν οι άνθρωποι με την ποίηση, να την εντάξουν στην καθημερινότητά τους και να της δώσουν μια καλύτερη θέση στα ενδιαφέροντά τους. Την ίδια στιγμή, βέβαια, η εταιρεία επιθυμούσε να καταλάβει ο κόσμος ότι τελικά αυτό που μετράει στη ζωή δεν είναι τα χρήματα, αλλά η έκφραση των συναισθημάτων.

Φέτος, λοιπόν, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εφαρμόζεται στη δική μας χώρα με εννιά καφετέριες να την έχουν ήδη υιοθετήσει. Και, μάλιστα, αυτές δεν είναι συγκεντρωμένες στην Αθήνα, αλλά βρίσκονται και στη Θεσσαλονίκη, την Ορεστιάδα, τη Λάρισα, τη Μακρινίτσα και σε άλλες περιοχές.

Τι μένει, λοιπόν, να κάνετε;

Ρίξτε μια ματιά στον χάρτη, βρείτε την πιο κοντινή καφετέρια σε εσάς, παραγγείλτε τον καφέ σας και... βάλτε έμπνευση! Πρόκειται, ούτως ή άλλως, για μια υπέροχη πρωτοβουλία. Γιατί να μην την ενισχύσουμε;

Δείτε το βίντεο της καμπάνιας:

Read Next

03 Δεκ 2025

Μαρία Κάλλας: Πέντε εμβληματικές εμφανίσεις, που επιβεβαίωσαν το διαχρονικό της στυλ

Η Μαρία Κάλλας κατέφερε να αφήσει το στίγμα της τόσο με το ταλέντο, όσο και με τις πάντα κομψές εμφανίσεις της.

Περισσότερα από

Stories

03 Δεκ 2025

Eat Chic | Το εστιατόριο της Αίγλης Ζαππείου έχει νέο όνομα και έναν chef που επιστρέφει στην Αθήνα μετά από 15 χρόνια

Ο Χρύσανθος Καραμολέγκος υπογράφει το μενού του Zappa, της φρέσκιας γαστρονομικής πρότασης της Αίγλης Ζαππείου.

02 Δεκ 2025

Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza

Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.

02 Δεκ 2025

Τα λαμπερά εγκαίνια του Poliform Space στο κατάστημα Δελούδης στον Άλιμο

Με ένα private event, η Poliform και η εταιρεία Δελούδης παρουσίασαν τον νέο αποκλειστικό χώρο του διάσημου ιταλικού οίκου στην Αθήνα.

02 Δεκ 2025

Τα λαμπερά εγκαίνια του Poliform Space στο κατάστημα Δελούδης στον Άλιμο

Η Poliform και η εταιρεία Δελούδης παρουσίασαν τον νέο αποκλειστικό χώρο του διάσημου ιταλικού οίκου στην Αθήνα με ένα ξεχωριστό private event.

01 Δεκ 2025

Ξεκινούν οι φετινές "Μέρες Ελληνικού Κινηματογράφου", το φεστιβάλ που αναδεικνύει το εγχώριο σινεμά στην Πόλη

Από τις 2 έως και τις 7 Δεκεμβρίου, η Κωνσταντινούπολη αποκτά ελληνικό άρωμα και σινεφίλ αίσθηση, με την υπογραφή ταινιών από σπουδαίους Έλληνες δημιουργούς, όπως ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, ο Γιάννης Σμαραγδής, η Φρίντα Λιάππα.

01 Δεκ 2025

Ο Chris Isaak έρχεται στην Αθήνα

Η φωνή πίσω από το Wicked Game και αρκετές αισθαντικές επιτυχίες, ο Chris Isaak φέρνει κάτι από το Blue Hotel του στην Αθήνα.

30 Νοε 2025

#theaftertaste | Μία διαφορετική έκθεση, το νέο hot εστιατόριο του κέντρου και η Monica Bellucci στην Αθήνα

Ο Νίκος Κοντομήτρος ξεχωρίζει, για τρίτη χρονιά, όσα είδε, δοκίμασε, άκουσε και ευχαριστήθηκε την εβδομάδα που μας πέρασε.

29 Νοε 2025

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Η τελευταία μεγάλη εμφάνιση της στο "Μπράβο" πριν από 29 χρόνια

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη είχε παραδώσει μαθήματα αισιοδοξίας στην εκπομπή της Ρούλας Κορομηλά.

28 Νοε 2025

Ζωή Λάσκαρη: To bombshell hair look που υιοθέτησε πριν από 50 χρόνια, είναι και πάλι στη μόδα

Η Ζωή Λάσκαρη αγκαλιά με τον Τόλη Βοσκόπουλο σε ένα σπάνιο φωτογραφικό καρέ.

27 Νοε 2025

Mario Banushi | Ποια παράσταση ανεβάζει μετά το πολυσυζητημένο Mami στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση;

Η απάντηση δίνεται αυτόν τον Δεκέμβριο στον χώρο της Πειραιώς 260.