ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Έχεις φάει στο πιο prive εστιατόριο της Χαλκιδικής, μέσα στο πευκόδασος του Ίταμου της Βουρβουρούς;

Το πιο prive εστιατόριο της Χαλκιδικής γεννήθηκε, ακούει φυσικά στο όνομα Treehouse και έχει όλα τα χαρακτηριστικά που μπορούν να το κάνουν μοναδικό.

Έχεις φάει στο πιο prive εστιατόριο της Χαλκιδικής, μέσα στο πευκόδασος του Ίταμου της Βουρβουρούς;

Το να πετυχαίνεις να δημιουργήσεις ένα αισθητικά άρτιο αποτέλεσμα σε όλες τους τις εκφάνσεις δεν είναι πάντα εύκολο. Ελλοχεύει ο κίνδυνος της υπερβολής πάντα. Η δουλειά όμως που έκανε η Αλεξάνδρα Ευσταθίαδου στο ξενοδοχείο Ekies της Βουρβουρούς, όπως έχουμε πει και στο παρελθόν είναι μοναδική. Δικαιώνει απόλυτα τον όρο design hotel.

Η προσθήκη ενός πραγματικά prive εστιατορίου όμως, κυριολεκτικά πάνω σε ένα δέντρο, σαν τα παραμυθένια δεντρόσπιτα της παιδικής μας ηλικίας είναι από μόνη της είδηση.

Έχεις φάει στο πιο prive εστιατόριο της Χαλκιδικής, μέσα στο πευκόδασος του Ίταμου της Βουρβουρούς;

Το πιο prive λοιπόν εστιατόριο της Χαλκιδικής γεννήθηκε, ακούει φυσικά στο όνομα Treehouse και έχει όλα τα χαρακτηριστικά που μπορούν να το κάνουν μοναδικό. Αισθητική, ατμόσφαιρα, ένα σπουδαίο σεφ, μια υπέροχη κουζίνα και ιδιωτικότητα. Καθώς μπορούν να γευματίσουν μέχρι δέκα το πολύ άτομα.

Τι κάνει λοιπόν αυτό το εστιατόριο ξεχωριστό: Το παιχνίδι με το παραμύθι, με τη χαμένη αθωότητα. Ανεβαίνεις στο δέντρο όπως ανέβαινες παιδί για να κρυφτείς. Και στην πραγματικότητα είσαι καλά κρυμμένος. Η καλή νεράιδα του παραμυθιού όμως ακούει στο όνομα ενός βραβευμένου με χρυσό σκούφο σεφ. Του Δημήτρη Παμπόρη.

Η ιδέα του να ετοιμάσει σε έναν τέτοιο ξεχωριστό από άποψη αισθητικής χώρο menu degustation 8-10 σταδίων είναι πραγματικά υπέροχη. Εσύ απολαμβάνεις τον ήλιο που σβήνει στον ορίζοντα του κόλπου και η παρέλαση της υψηλής γαστρονομίας ξεκινά.

Με όπλο τα τοπικά προϊόντα της Χαλκιδικής και την παράδοση της στη γεύση αλλάζει την κάρτα του ανάλογα με την εποχή και τις διαθέσιμες πρώτες ύλες. Απέναντι από το Άγιο Όρος είναι φυσικό πως μπακαλιάρος, κύριο συστατικό της Αγιορίτικης κουζίνας θα κυριαρχεί. Ενισχυμένος όμως με πουρέ από δαμάσκηνο, κρεμμύδια γιαχνί, κονσομέ κρεμμύδι και κρέμα γαύρου.

Χθες βράδυ έχοντας την ευκαιρία να απολαύσουμε ένα δείπνο εκεί αισθανθήκαμε την δικαίωση της επιμονής της δημιουργού αλλά και του σεφ για τη δημιουργία ενός ισχυρού γαστριμαργικού πόλου στη Χαλκιδική που εντάσσει πλέον αυτό το τμήμα της Σιθωνίας ανάμεσα στα μέρη που παίζουν στην πρώτη εθνική κατηγορία της γαστρονομίας στην Ελλάδα.

Μια εντυπωσιακή παρέλαση δέκα πιάτων εμπνευσμένων από τις παραδόσεις της Ελλάδας, της Χαλκιδικής, του Αγίου Όρους και εμπλουτισμένων με πινελιές μεσογειακής και παγκόσμιας μαγειρικής τέχνης, προϊόντα ξεχωριστά που έχουν συλλεχθεί από σπάνιες ελληνικές ποικιλίες ή παγκόσμιες αγορές, δημιουργούν ένα μοναδικό αποτέλεσμα που αξίζει να δοκιμάσει κανείς.

Μοναδικά καλωσορίσματα με μακαρόν τζατζικιού με μαύρο σκόρδο, ταρτάκι με γίγαντες, αυγοτάραχο και σκουμπρί, κέικ καραβίδας και σαλάμι Λευκάδας να παντρεύονται εξαίσια, μια δροσερή τοματοσαλάτα με αστακό καπνιστό χέλι, σορμπέ τομάτας και γκασπάτσο, χτένια με μαύρο ταμά και κρίταμα αποξηραμένα, ένα σπουδαίο μπακαλιάρο αγιορείτικο με κρεμμύδια γιαχνί, καπνιστό φουά γκρα με πευκοβελόνες με μια αναπάντεχη σάλτσα από λευκά αμύγδαλα, το απόλυτο αρνάκι φρικασέ, όπως δεν το έχεις δοκιμάσει ποτέ, και τέλος τα χοιρινά μάγουλα με σιταρώτο, ένα γιουβέτσι βγαλμένο από τις παιδικές αναμνήσεις ενός λαού.

Ο Δημήτρης Παμπόρης ζωγραφίζει αυτό το καλοκαίρι στη Βουρβουρού.

Ο Δημήτρης Παμπόρης ζωγραφίζει αυτό το καλοκαίρι στη Βουρβουρού. Δεν μαγειρεύει απλά, δημιουργεί αφορμές για σπουδαία ταξίδια σε τόπους, ιδέες, πρώτες ύλες και συνδυασμούς που σε παίρνουν μαζί τους.

Περιτριγυρισμένο από το περίφημο πευκόδασος του Ίταμου της Βουρβουρούς το εστιατόριο χρησιμοποιεί αριστοτεχνικά τις πευκοβελόνες για το καπνιστό foie gras. Ένα βουνό γεμάτο κράνα δίνει την αφορμή για σορμπέ φτιαγμένα από αυτά!. Αλλά και η θάλασσα παρούσα με χτένια με χοιρινά μάγουλα, και βέβαια δεν λείπουν εκπλήξεις όπως μοναδικά φασόλια γίγαντες, ξινόμηλα και μους λάχανο.

Αν και εξαιρετικά νεαρός σε ηλικία ο Δημήτρης Παμπόρης, βραβευμένος με αρκετά βραβεία, μεταξύ άλλων και Χρυσό Σκούφο. Έχει δουλέψει δίπλα στον φημισμένο Marc Haeberlin και το βραβευμένο με τρία αστέρια Michelin εστιατόριο του Auberge de l’Ill. Η δουλειά που κάνει αυτό το καλοκαίρι στα δυο εστιατόρια του Ekies του Bubo και το Treehouse δημιουργεί έναν ισχυρό πόλο βάζοντας το δεύτερο πόδι στην πρώτη εθνική της γεύσης. Μη διστάσετε να αφήσετε πίσω τις αναστολές σας και να σκαρφαλώσετε στο δέντρο.

Υποψήφια την επόμενη χρονιά και τα δυο εστιατόρια του ξενοδοχείου για Χρυσό Σκούφο ελπίζουμε να δικαιώσουν τις προσδοκίες μας και με βραβεία.

Treehouse, Ekies, Βουρβουρού

Δείτε το site του εδώ

και κάντε κράτηση τηλεφωνικά στο +30 2375091000

Read Next

11 Μαϊ 2024

Πότε ξεκινά το σεξ σε νέα σχέση; Η απάντηση της ειδικού θα σε εκπλήξει

Νομίζεις ότι ο κανόνας "όχι σεξ πριν το τρίτο ραντεβού" αρκεί; Καλύτερα να το παρατείνεις στους... έξι μήνες, ή και παραπάνω.

10 Μαϊ 2024

Olvos Koufonisia: Ο δικός μου παράδεισος

Τα Κουφονήσια είναι ο δικός μου παράδεισος και το Olvos Koufonisia, το δικό μου εξωτικό καταφύγιο.

Περισσότερα από

Life

10 Μαϊ 2024

Fashion Forward: Τα νέα προϊόντα τεχνολογίας και wearables της Huawei μας βάζουν στον ψηφιακό κόσμο με στυλ

Το HUAWEI WATCH FIT 3, το HUAWEI WATCH 4 Pro Space Edition και το HUAWEI MateBook X Pro έρχονται να μας καταπλήξουν.

10 Μαϊ 2024

Λώξη: Ένα ντοκιμαντέρ για την πρώτη επαγγελματία ηθοποιό με σύνδρομο Down στην Ελλάδα

Είναι η ιστορία της Λωξάνδρας Λούκας η οποία αξιώνει στην πράξη ισότιμη πρόσβαση στη ζωή και την τέχνη της.

06 Μαϊ 2024

Αν θέλεις να ζήσεις περισσότερο κάνε αυτό, λένε οι καρδιολόγοι

Είτε είσαι στη δουλειά, είτε στο σπίτι ή αλλού, κάνε αυτό για να ζήσεις μέχρι τα 100 (και βάλε!).

05 Μαϊ 2024

Οι Charlie’s Angels είναι έτοιμες για επικίνδυνες γαστρονομικές αποστολές

Μετά το θρυλικό "Funky Gourmet", η μαγειρική dream team της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη με τις Ερασμία Μπαλάσκα και Δανάη Βορίδου επιστρέφει στη δράση, με τις τρεις σεφ να υλοποιούν συναρπαστικά εστιατορικά projects σε όλη την Ελλάδα, κι ακόμη παραπέρα.

05 Μαϊ 2024

Χωρίς πόρτες και παράθυρα: Η βίλα της Ναόμι Κάμπελ στην Αφρική έχει στέγη από φύλλα κοκοφοίνικα

Παράδοση και πολυτέλεια στη βίλα του μοντέλου στο Μαλίντι της Κένυας.

04 Μαϊ 2024

Λεπτή χωρίς στερήσεις: Οι κανόνες που ακολουθούν οι γυναίκες που χάνουν κιλά χωρίς να κάνουν δίαιτα

Υιοθέτησε τις συνήθειες και τη στάση ζωής τους. Σίγουρα μπορείς να γίνεις μία από αυτές.

04 Μαϊ 2024

Η παραδοσιακή μαγειρίτσα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Τα μυστικά της και οι παραλλαγές της

Η παραδοσιακή μαγειρίτσα δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι το Μεγάλο Σάββατο το βράδυ, μετά την Ανάσταση.

03 Μαϊ 2024

Η συνταγή του Άκη Πετρετζίκη για τέλειο πασχαλινό τσουρέκι. Και το μυστικό του για αρχάριους

Η κορυφαία συνταγή για τσουρέκι. Αν αποφασίσετε να το φτιάξετε στο σπίτι, σίγουρα το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει.

02 Μαϊ 2024

Η Yamamay τιμά την γυναικεία ομορφιά και την καλοκαιρινή ανεμελιά

Η νέα καλοκαιινή συλλογή της Yamamay, διαθέτει μαγιό ολόσωμα, μπικίνι και τρικίνι για κάθε γούστο, αλλά και για κάθε τύπο σώματος.

01 Μαϊ 2024

Moodo Fashion: Βρείτε το προσωπικό σας στυλ

Ρούχα που έχουν για γυναίκες που αναζητούν το προσωπικό τους στυλ και την άνεση