ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Μπήκαμε στο εσωτερικό του παλατιού του Μπάκινχαμ και μάθαμε τις ιστορίες του

Δείτε πώς είναι το πιο διάσημο παλάτι του κόσμου με τις περισσότερες μυστικές πόρτες.

Μπήκαμε στο εσωτερικό του παλατιού του Μπάκινχαμ και μάθαμε τις ιστορίες του

Στις 7 Αυγούστου 1993 τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανοίγουν για το κοινό, για πρώτη φορά από το 1903. Μετά από εννέα δεκαετίες οι επισκέπτες ήρθαν σε επαφή με τον πλούτο, τη χλιδή και τις υπερβολές του πιο διάσημου παλατιού στον κόσμο.

Το Παλάτι του Μπάκιγχαμ, όπως είναι γνωστό, αρχικά ανήκε στον Δούκα του Μπάκιγχαμ και αγοράστηκε από τον βασιλιά Γεώργιο ΙΙΙ για την σύζυγό του βασίλισσα Σαρλότ το 1761. Μεταμόρφωσε το αρχοντικό εποχής σε ένα παλάτι και η Βικτόρια έγινε η πρώτη βασίλισσα που έζησε εκεί τον Ιούλιο του 1837. Σήμερα είναι κατοικία της βασίλισσας Ελισάβετ.

Το Μπάκιγχαμ έχει 775 δωμάτια τα οποία είναι σε πλειοψηφία απροσπέλαστα για το κοινό. Οι επισκέπτες έχουν πρόσβαση στα 19 State Rooms, τους βασιλικούς κήπους και το Royal Mews.

Η εντυπωσιακή σκάλα του παλατιού είναι σχεδιασμένη από τον αρχιτέκτονα Τζον Νας στις αρχές του 1800. Διαθέτει χάλκινα κάγκελα διακοσμημένα με περίτεχνα σχέδια φύλλων ακάνθου, βελανιδιάς και δάφνης. Ο θόλος στην κορυφή της σκάλας και οι τοίχοι είναι διακοσμημένοι με πορτρέτα προγόνων της βασιλικής οικογένειας.

Στο Μπάκιγχαμ υπάρχουν εντυπωσιακοί πολυέλεοι με κορυφαίο τον πολυέλαιο καταρράκτη, που κρέμεται πάνω από το White Drawing Room. Οι κρυστάλλινοι πολυέλαιοι της αίθουσας χορού θέλουν μήνες για να καθαριστούν και να συντηρηθούν. Η βασιλική οικογένεια δαπανά περίπου 100.000 λίρες για τον καθαρισμό τους από το 2004 έως το 2005.

Το γλυπτό Άρης και Αφροδίτη του Αντόνιο Κανόβα βρίσκεται στην Marble Hall, απεικονίζει τον ρωμαϊκό θεό του πολέμου και την ρωμαϊκή θεά της αγάπης σε μια ρομαντική στάση και έγινε από ένα ενιαίο κομμάτι μαρμάρου και είναι ένα από τα σπουδαιότερα έργα του διάσημου γλύπτη.

Την αίθουσα του θρόνου τη βλέπουμε ως σκηνικό για τις γαμήλιες φωτογραφίες της βασιλικής οικογένειας. Οι θρόνοι κόκκινοι και χρυσοί φέρουν τα αρχικά της βασίλισσας Ελισάβετ και του πρίγκιπα Φιλίππου κεντημένα στο ύφασμά τους.

Η Πινακοθήκη του Μπάκιγχαμ διαθέτει μερικούς από τους πιο πολύτιμους πίνακες του Ηνωμένου Βασιλείου. Αρχικά δημιουργήθηκε για να φιλοξενήσει την μαγευτική συλλογή έργων τέχνης του βασιλιά Γεωργίου. Στην πινακοθήκη ανάμεσα σε άλλα υπάρχουν έργα των Ρέμπραντ και Ρούμπενς, του Anthony Van Dyck έργα του βενετσιάνου ζωγράφου Καναλέτο.

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά αντικείμενα του παλατιού βρίσκεται στο White Drawing Room και είναι ένα εντυπωσιακό πιάνο που κατασκευάστηκε για τη βασίλισσα Βικτόρια από την εταιρεία S & P Erard το 1856, ήταν επιχρυσωμένο από τον François Rochard και διακοσμήθηκε με περίτεχνες ελαιογραφίες. Ανάμεσα σε άλλες, το παλάτι του Μπάκιγχαμ διαθέτει μια εξαιρετική συλλογή από πορσελάνη Sèvres, κατασκευασμένη από την Nationale de Sèvres, που θεωρείται ο καλύτερος παραγωγός πορσελάνης στην Ευρώπη από τα μέσα του 18ου αιώνα.

Μπήκαμε στο εσωτερικό του παλατιού του Μπάκινχαμ και μάθαμε τις ιστορίες του
(Photo by DeAgostini/Getty Images)

Η Αίθουσα Χορού με μήκος 37 μέτρα και πλάτος 18, είναι το μεγαλύτερο και πιο εκλεπτυσμένο δωμάτιο στο παλάτι. Εμπνευσμένο από την ιταλική αναγέννηση, άνοιξε για πρώτη φορά το 1856 για να σηματοδοτήσει το τέλος του πολέμου της Κριμαίας και χρησιμοποιείται κυρίως και επίσημες δεξιώσεις, όπου η βασίλισσα φιλοξενεί αρχηγούς κρατών ενώ χωρά περίπου 170 άτομα.

Ένα παλάτι είναι γεμάτο μυστικές πόρτες. Η μυστική πόρτα Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα αξιοθέατα στο White Drawing Room και συνδέεται με τα ιδιωτικά δωμάτια της βασίλισσας. Η πόρτα είναι κρυμμένη πίσω από ένα ψεύτικο ντουλάπι.

Το Δωμάτιο Μουσικής χρησιμοποιείται ως χώρος για ρεσιτάλ και διαθέτει ένα μεγάλο πιάνο από τον John Broadwood & Sons. Πολλοί βασιλείς έχουν βαφτιστεί στο Δωμάτιο Μουσικής συμπεριλαμβανομένου του πρίγκιπα Καρόλου και του πρίγκιπα Γουίλιαμ.

Ο κήπος του Παλατιού φιλοξενεί 30 είδη πουλιών, 150 δέντρα και 322 τύπους βρετανικών άγριων λουλουδιών. Έχει έκταση 39 στρεμμάτων, ένα μικρό ποτάμι και ένα κήπο με τριαντάφυλλα. Στον κήπο βρίσκονται οι βασιλικοί στάβλοι, από τους καλύτερους στάβλους του κόσμου. Εκεί μια ποικιλία από ιστορικές άμαξες, μερικές από τις οποίες χρησιμοποιούνται ακόμη από τους μονάρχες. Ξεχωρίζει η χρυσή άμαξα, που κατασκευάστηκε για τον βασιλιά Γεώργιο III το 1762 και ζυγίζει περίπου τέσσερις τόνους. Έχει χρησιμοποιηθεί σε κάθε στέψη και χρειάζεται 8 άλογα για να το τραβήξουν λόγω του βάρους της.

Δείτε ένα φαντασμαγορικό βίντεο με το εσωτερικό του:

Read Next

18 Απρ 2024

Λίζερλ Αϊνστάιν: Το "κρυφό" παιδί του Άλμπερτ Αϊνστάιν που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς μετά τη γέννηση

Σχεδόν 25 χρόνια μετά τον θάνατο του Γερμανού νομπελίστα (που πέθανε 18 Απριλίου 1955) αποκαλύφθηκε η ύπαρξη τρίτου παιδιού στην ζωή του.

17 Απρ 2024

57 χρόνια πριν: Οι Rolling Stones στην Αθήνα τον Απρίλη του 1967

Τέσσερις ημέρες πριν από το πραξικόπημα των Συνταγματαρχών, οι Rolling Stones άνοιγαν τον χορό των ροκ συναυλιών στην Ελλάδα. Η συναυλία τους στο γήπεδο του ΠΑΟ άρχισε κανονικά, αλλά δεν τελείωσε ποτέ.

Περισσότερα από

Stories

17 Απρ 2024

Δημήτρης Μητροπάνος: Γνώρισε τον εξόριστο πατέρα του όταν ήταν 29 χρόνων. Οι αποβολές από τα σχολεία και η πατρική σχέση με τον Ζαμπέτα

Ήταν17 Απριλίου όταν ο Δημήτρης Μητροπάνος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πνευμονικό οίδημα και μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 64 ετών.

17 Απρ 2024

Κωνσταντίνος Καβάφης:"Σημασία έχουν αυτά που δεν ζήσαμε. Οι έρωτες οι ανεκπλήρωτοι, όλα τα "σ' αγαπώ" που τσιγκουνευτήκαμε"

Τον κατέκριναν, τον χλεύασαν σε μεγάλο βαθμό, τον παρώδησαν και πολλοί προσπάθησαν να αποδείξουν πως όσα έγραφε "δεν συνιστούσαν ποίηση". Έκαναν τεράστιο λάθος.

16 Απρ 2024

Η Δούκισσα Νομικού 17 χρόνια πριν: Όταν η όμορφη φοιτήτρια της ΑΣΟΕΕ κέρδιζε το στέμμα

Τότε ήταν ένα γλυκό κοριτσάκι, φοιτήτρια ακόμα στην ΑΣΟΕΕ. Με δυσκολία κοιτούσε την κάμερα.

16 Απρ 2024

Τσάρλι Τσάπλιν:"Δεν είμαι ακριβώς ερωτευμένος μαζί της, αλλά εκείνη είναι απόλυτα ερωτευμένη μαζί μου"

Η μεγάλη αδυναμία του Τσάρλι Τσάπλιν στις ανήλικες γυναίκες. Ο Τσαρλς Σπένσερ "Τσάρλι" Τσάπλιν (Charles Spencer "Charlie" Chaplin) γεννήθηκε στις 16 Απριλίου 1889 στο Λονδίνο από γονείς θεατρίνους.

16 Απρ 2024

Κριστόφ: Ο τραγουδιστής του πρώτου μου μπλουζ

Ήυαν ο ερμηνευτής που "χόρεψε" μαζί του κάθε ερωτευμένο ζευγάρι. "Οh! Mon Amour"

15 Απρ 2024

Ζαν Πολ Σαρτρ: "Αν έγινα φιλόσοφος, αν επεδίωξα τόσο επίμονα τη φήμη, όλα έγιναν βασικά για να μπορώ να ρίχνω γυναίκες"

Ο μπουρζουά φιλόσοφος που περιφρόνησε τους μπουρζουάδες και το βραβείο Νόμπελ πέθανε σαν σήμερα.

15 Απρ 2024

Γιάννης Φέρτης: Η φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση από τον γάμο τους

Η σπάνια αδημοσίευτη φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση.

15 Απρ 2024

Γιάνης Φέρτης-Ξένια Καλογεροπούλου : Ο γάμος στο γραφικό εκκλησάκι 60 χρόνια πριν

Σπάνιες φωτογραφίες από τον γάμο του Φέρτη με την Καλογεροπούλου 60 χρόνια πριν!

15 Απρ 2024

Το ζευγάρι που επέλεξε να πεθάνει μαζί: Η αληθινή ιστορία αγάπης του Τιτανικού

"Παιδί μου πες στη μητέρα σου ότι την αγαπώ". Μια τραγική ιστορία αγάπης,πριν το ναυάγιο του θρυλικού κρουαζιερόπλοιου που βυθίστηκε στις 15 Απριλίου 1912, κατά τη διάρκεια του παρθενικού του ταξιδιού.

14 Απρ 2024

Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος 26 ετών στην πρώτη του θεατρική εμφάνιση

"Όταν η μητέρα του αντιλαμβάνεται την αλήθεια, δηλώνει στον νεαρό Διονύση ότι θα τον αποκληρώσει". Σαράντα χρόνια χωρίς τον σπουδαίο ηθοποιό.