ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Aιδοιοπλαστική: Η επέμβαση που κάνουν όλο και περισσότερες γυναίκες

O αριθμός των γυναικών που κατέφυγαν σε αιδοιοπλαστική διπλασιάστηκε από το 2013 ως το 2014 στις ΗΠΑ. Τι σημαίνει, όμως, αυτό;

Aιδοιοπλαστική: Η επέμβαση που κάνουν όλο και περισσότερες γυναίκες

Σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Αισθητικής Χειρουργικής, έχει σημειωθεί απότομη αύξηση των αιδοιοπλαστικών επεμβάσεων που πραγματοποιούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Συγκεκριμένα, από το 2013 ως το 2014 οι συγκεκριμένες επεμβάσεις «εκτινάχθηκαν» κατά ... 49%! Στο ίδιο συμπέρασμα καταλήγει και το Plastic Surgery Portal, ένα online δίκτυο επαγγελματιών υγείας, τονίζοντας ότι «η αγορά της αισθητικής των γυναικείων γεννητικών οργάνων έχει παρουσιάσει εντυπωσιακή άνθιση». Κάποιοι, βέβαια, επισημαίνουν ότι αυτό πλέον χτυπά το καμπανάκι του κινδύνου.

Ωστόσο, η απορία που οι περισσότερες έχουμε είναι: Τι ακριβώς είναι η αιδοιοπλαστική;

To … θέμα άρχισε να απασχολεί το γυναικείο φύλο τουλάχιστον από το 2000, όταν γιατροί σε σχετική κλινική του Λος Άντζελες δήλωναν ότι αρκετές γυναίκες ζητούσαν αλλαγές στο σχήμα του κόλπου ή την εξωτερική όψη του αιδοίου τους. Και αν ορισμένες ήταν πρόθυμες να προχωρήσουν σε επέμβαση για να διορθώσουν κάποια δυσλειτουγία, έρευνα του 2011 έδειξε ότι το 87% αυτών οδηγούνται εκεί για καθαρά αισθητικούς λόγους. Έτσι, μέχρι τώρα έχουν καθιερωθεί διάφοροι τύποι αιδοιοπλαστικής, από τους οποίους οι πιο συνηθισμένοι είναι οι παρακάτω:

Μείωση του μεγέθους των εσωτερικών χειλιών

Αυτή η διαδικασία περιλαμβάνει «τριμάρισμα» των εσωτερικών χειλιών του αιδοίου σε περίπτωση που η ασθενής θεωρεί ότι προεξέχουν πολύ, ώστε να ταιριάζουν καλύτερα στη συνολική αισθητική των γεννητικών οργάνων. Μετά την επέμβαση, τα εσωτερικά χείλη παραμένουν ορατά.

Αιδοιοπλαστική τύπου «Μπάρμπι»

Σε αυτό τον τύπο της επέμβασης, τα εσωτερικά χείλη μειώνονται πολύ (ή και αφαιρούνται εντελώς), σε βαθμό που να είναι σχεδόν αόρατα και να δημιουργούν στο συγκεκριμένο σημείο το σχήμα από το κέλυφος μιας αχιβάδας - ή, αλλιώς, την εμφάνιση των γεννητικών οργάνων μιας κούκλας Μπάρμπι. Μετά την επέμβαση, λοιπόν, δεν φαίνονται καθόλου, ενώ τα εξωτερικά χείλη ενώνονται μεταξύ τους.

Αύξηση του μεγέθους των εξωτερικών χειλιών

Ακολουθώντας μη χειρουργική μέθοδο, γίνονται ενέσεις στα εξωτερικά χείλη που αυξάνουν το μέγεθός τους, δίνοντάς τους έτσι και πιο νεανική όψη. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτό γίνεται για να «κρυφτούν» σε κάποιο βαθμό τα εσωτερικά, που η ασθενής ενδεχομένως θεωρεί ότι προεξέχουν υπερβολικά.

Ουσιαστικά, και οι τρεις μέθοδοι στοχεύουν να κάνουν λιγότερο ορατά τα εσωτερικά χείλη. Και ενώ ορισμένοι γιατροί θεωρούν ότι η αύξηση της ζήτησής τους σχετίζεται με την αισθητική που προβάλλουν οι ταινίες πορνό, αρκετοί τονίζουν ότι υπάρχουν πάρα πολλές γυναίκες που κάνουν αιδοιοπλασική προκειμένου να δείχνουν καλύτερα με τα ρούχα του γυμναστηρίου.

Ωστόσο, την ώρα που γίνεται συζήτηση ως προς το αν μια γυναίκα πρέπει να καταφεύγει στο νυστέρι (ή το laser) για να αλλάξει την εμφάνιση των γεννητικών οργάνων της – κάτι που για ορισμένους θεωρείται ακρωτηριασμός – αποδεικνύεται ότι μεγάλος αριθμός ανδρών, αλλά και γυναικών, γνωρίζει ελάχιστα την ανατομία των γυναικείων γεννητικών οργάνων. Και συγκεκριμένα, δεν ξέρει πού ακριβώς βρίσκεται ο κόλπος, τα εξωτερικά και τα εσωτερικά χείλη, η κλειτορίδα. Για παράδειγμα, έρευνα που έγινε το 2014 έδειξε ότι το 50% των γυναικών 26-35 ετών στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν μπορούσε να ορίσει πού ακριβώς βρίσκεται ο κόλπος βλέποντας ένα σχετικό διάγραμμα.

Το θέμα, λοιπόν, αφορά και τη σεξουαλική αγωγή. Δεν είναι τυχαίο, εξάλλου, ότι μόλις 22 Πολιτείες στην Περιφέρεια της Κολούμπια ζητούν από τα δημόσια σχολεία να εισάγουν και αυτήν στα μαθήματά τους και, ακόμα χειρότερα, μόνο 19 απαιτούν, σε περίπτωση που κάτι τέτοιο επιτευχθεί, το συγκεκριμένο μάθημα να είναι «ιατρικά ακριβές και εμπεριστατωμένο». Κι έτσι, οι περισσότερες νέες γυναίκες στην Αμερική μαθαίνουν την ανατομία του σώματός τους από ... τα κινητά και τα τάμπλετ τους.

Read Next

17 Μαϊ 2024

HUAWEI Pura 70 Pro: Ο βασιλιάς της φωτογραφίας έφτασε στην Ελλάδα

Και ανακοινώνει την έναρξη των προπαραγγελιών του νέου εκπληκτικού smartphone.

17 Μαϊ 2024

To φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος υπερήφανος χορηγός του ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου της Ελλάδας 2024

Ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος της Ελλάδας 2024 θα ξεκινήσει από τη Θεσσαλονίκη και θα καταλήξει στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο.

Περισσότερα από

Life

17 Μαϊ 2024

Ανακάλυψε το δικό σου Hobby στις φετινές διακοπές

Mαθήματα μαγειρικής, τοξοβολία, αστροτουρισμός, πεζοπορία, καταδύσεις και ό,τι μπορείς να ονειρευτείς.

17 Μαϊ 2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (9-15/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

15 Μαϊ 2024

To Live A Legacy από τη Mastercard και το Women On Top δίνει ώθηση στη γυναικεία ενδυνάμωση για 6η χρονιά

Η πρωτοβουλία-θεσμός από τη Mastercard και το Women On Top για την επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών εμπλουτίζεται και επεκτείνεται.

14 Μαϊ 2024

ATHENS FITNESS FESTIVAL 2024: Η Ακτή Βουλιαγμένης μετατρέπεται σε ένα εντυπωσιακό παραθαλάσσιο γυμναστήριο

Στις 25 & 26 Μαΐου θα διεξαχθεί για ακόμα μια χρονιά το Athens Fitness Festival 2024.

12 Μαϊ 2024

7 διάσημα ψυχολογικά πειράματα που άλλαξαν τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο

Πολλά διάσημα πειράματα που αναλύουν την ανθρώπινη συμπεριφορά έχουν επηρεάσει την κατανόηση της ψυχολογίας. Για ορισμένα δεν είναι δυνατή η επανάληψή τους σήμερα λόγω παραβιάσεων των ηθικών ορίων. Ωστόσο, αυτό δεν μειώνει τη σημασία τους.

12 Μαϊ 2024

"Rays of Infinity" | Ένα ταξίδι από τον ήχο στο φως

Η PanArmonia επιστρέφει στο θέατρο "Άλσος" και παρουσιάζει ζωντανά για πρώτη φορά το νέο άλμπουμ "Rays of Infinity", μαζί με αγαπημένα τραγούδια από το ρεπερτόριό της.

11 Μαϊ 2024

Πότε ξεκινά το σεξ σε νέα σχέση; Η απάντηση της ειδικού θα σε εκπλήξει

Νομίζεις ότι ο κανόνας "όχι σεξ πριν το τρίτο ραντεβού" αρκεί; Καλύτερα να το παρατείνεις στους... έξι μήνες, ή και παραπάνω.

10 Μαϊ 2024

Olvos Koufonisia: Ο δικός μου παράδεισος

Τα Κουφονήσια είναι ο δικός μου παράδεισος και το Olvos Koufonisia, το δικό μου εξωτικό καταφύγιο.

10 Μαϊ 2024

Fashion Forward: Τα νέα προϊόντα τεχνολογίας και wearables της Huawei μας βάζουν στον ψηφιακό κόσμο με στυλ

Το HUAWEI WATCH FIT 3, το HUAWEI WATCH 4 Pro Space Edition και το HUAWEI MateBook X Pro έρχονται να μας καταπλήξουν.

10 Μαϊ 2024

Λώξη: Ένα ντοκιμαντέρ για την πρώτη επαγγελματία ηθοποιό με σύνδρομο Down στην Ελλάδα

Είναι η ιστορία της Λωξάνδρας Λούκας η οποία αξιώνει στην πράξη ισότιμη πρόσβαση στη ζωή και την τέχνη της.