ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

7 μυστικά της γλώσσας του σώματος για να τους εντυπωσιάσεις όλους

Εάν θέλετε να εντυπωσιάσετε τους γύρω σας χωρίς να πείτε λέξη, τα παρακάτω μυστικά της γλώσσας του σώματος θα σας βοηθήσουν να το πετύχετε.

7 μυστικά της γλώσσας του σώματος για να τους εντυπωσιάσεις όλους

Η επικοινωνία μας με τους άλλους είναι κυρίως μη λεκτική, γι αυτό φροντίστε το σώμα σας να λέει αυτά που εννοείτε.

Η γλώσσα του σώματος έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς δίνει μηνύματα που δεν μπορούμε να εκφράσουμε με λέξεις. Εάν θέλετε να εντυπωσιάσετε τους γύρω σας χωρίς να πείτε λέξη, τα παρακάτω μυστικά της γλώσσας του σώματος θα σας βοηθήσουν να το πετύχετε.

1. Μην καμπουριάζετε

Η σωστή στάση του σώματος δεν είναι καλή μόνο για τη μέση σας, αλλά επιπλέον δείχνει στους γύρω σας ότι είστε σίγουροι για τον εαυτό σας. Το να τεντώνετε τους ώμους σας και να διατηρείτε τη σπονδυλική σας στήλη ευθεία δείχνει δυναμισμό και αυτπεποίθηση.

2. Μη σταυρώνετε τα χέρια σας

Το να στέκεστε με σταυρωμένα χέρια είναι ένδειξη εσωστρέφειας και δίνει την αίσθηση ότι δεν θέλετε να έχετε επικοινωνία με τους άλλους. Τα χέρια σας λειτουργούν ως εμπόδιο μεταξύ του εαυτού σας και των άλλων, στέλνοντας το μήνυμα ότι θέλετε να απομονωθείτε.

3. Μην κινείστε συνεχώς

Όταν οι άλλοι σας βλέπουν να “παίζετε” συνεχώς με κάτι -τα μαλλιά σας, το κινητό σας, τα ρούχα σας- θεωρούν ότι είστε αγχωμένοι, ακόμα και αν στην πραγματικότητα αισθάνεστε άνετα. Αν είστε όντως στρεσαρισμένοι, καλό θα ήταν να μην το μαρτυρήσετε μέσα από τη γλώσσα του σώματός σας. Προσποιηθείτε ότι είστε άνετοι, και αυτό θα σας βοηθήσει να το αισθανθείτε πραγματικά.

4. Μην κοιτάτε επίμονα τους άλλους στα μάτια

Αν και το να κοιτάμε κάποιον στα μάτια είναι σημαντικό για να διασφαλίσει ότι τον προσέχουμε, το να το παρακάνουμε μπορεί να τον φέρει σε δύσκολη θέση. Φροντίστε να μην κοιτάτε συνεχώς στα μάτια των άλλων όταν τους μιλάτε. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε επίσης να ερμηνευθεί ως προσπάθεια από την πλευρά σας να κυριαρχήσετε στη συζήτηση ή ως επιθετικότητα, γι αυτό προσέξτε τι μηνύματα δίνετε με τη στάση σας.

5. Αποφύγετε να γνέφετε συνεχώς με το κεφάλι σας

Το να γνέφετε συνεχώς καταφατικά όσο σας μιλά κάποιος μπορεί να δείχνει ψεύτικο και να ερμηνευθεί ως μια προσπάθεια να κερδίσετε την εύνοια του άλλου συμφωνώντας συνεχώς μαζί του. Είναι προτιμότερο να δείχνετε την συμφωνία σας με ένα ελαφρύ νεύμα ή ακόμα και λέγοντας “ναι”, παρά να κουνάτε πάνω-κάτω το κεφάλι σας ασταμάτητα.

6. Σταματήστε να κοιτάτε το ρολόι σας

Μπορεί να είναι φαινομενικά αθώο, καθώς όλοι έχουμε υποχρεώσεις που μας περιμένουν, αλλά δείχνει έλλειψη σεβασμού προς τον συνομιλητή σας. Δίνοντας την εντύπωση ότι βιάζεστε να φύγετε, προκαλείτε αρνητικά συναισθήματα στους άλλους και τους κάνετε να θέλουν να σταματήσουν να μιλούν μαζί σας.

7. Εναρμονίστε τις κινήσεις με τα λόγια σας

Ίσως το πιο σημαντικό μυστικό της γλώσσας του σώματος να είναι το να διατηρούμε τη συνέπεια ανάμεσα σε αυτά που λέμε και σε αυτά που δείχνουμε. Εάν αντιδράτε χαμογελώντας όταν σας απορρίπτουν ή δείχνετε λυπημένοι όταν σας κάνουν ένα κοπλιμέντο, οι άλλοι δεν θα πάρουν τα λόγια σας στα σοβαρά. Είναι πολύ σημαντικό αυτά που σκέφτεστε, αυτά που λέτε και αυτά που δείχνετε να λειτουργούν ως ένα αρμονικό σύνολο.

Read Next

18 Μαϊ 2024

Τι είναι ο παρβοϊός και ποια είναι τα συμπτώματα;

Ποια είναι τα συμπτώματα της "πέμπτης νόσου" που κόστισε τη ζωή ενός παιδιού 3,5 ετών.

17 Μαϊ 2024

Favela x Strofilia: Μία fashion συνεργασία για λεπτά γούστα

Μόδα και κρασί. Δυο αδιαμφισβήτητες απολαύσεις.

Περισσότερα από

Life

17 Μαϊ 2024

HUAWEI Pura 70 Pro: Ο βασιλιάς της φωτογραφίας έφτασε στην Ελλάδα

Και ανακοινώνει την έναρξη των προπαραγγελιών του νέου εκπληκτικού smartphone.

17 Μαϊ 2024

To φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος υπερήφανος χορηγός του ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου της Ελλάδας 2024

Ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος της Ελλάδας 2024 θα ξεκινήσει από τη Θεσσαλονίκη και θα καταλήξει στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο.

17 Μαϊ 2024

Ανακάλυψε το δικό σου Hobby στις φετινές διακοπές

Mαθήματα μαγειρικής, τοξοβολία, αστροτουρισμός, πεζοπορία, καταδύσεις και ό,τι μπορείς να ονειρευτείς.

17 Μαϊ 2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (9-15/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

15 Μαϊ 2024

To Live A Legacy από τη Mastercard και το Women On Top δίνει ώθηση στη γυναικεία ενδυνάμωση για 6η χρονιά

Η πρωτοβουλία-θεσμός από τη Mastercard και το Women On Top για την επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών εμπλουτίζεται και επεκτείνεται.

14 Μαϊ 2024

ATHENS FITNESS FESTIVAL 2024: Η Ακτή Βουλιαγμένης μετατρέπεται σε ένα εντυπωσιακό παραθαλάσσιο γυμναστήριο

Στις 25 & 26 Μαΐου θα διεξαχθεί για ακόμα μια χρονιά το Athens Fitness Festival 2024.

12 Μαϊ 2024

7 διάσημα ψυχολογικά πειράματα που άλλαξαν τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο

Πολλά διάσημα πειράματα που αναλύουν την ανθρώπινη συμπεριφορά έχουν επηρεάσει την κατανόηση της ψυχολογίας. Για ορισμένα δεν είναι δυνατή η επανάληψή τους σήμερα λόγω παραβιάσεων των ηθικών ορίων. Ωστόσο, αυτό δεν μειώνει τη σημασία τους.

12 Μαϊ 2024

"Rays of Infinity" | Ένα ταξίδι από τον ήχο στο φως

Η PanArmonia επιστρέφει στο θέατρο "Άλσος" και παρουσιάζει ζωντανά για πρώτη φορά το νέο άλμπουμ "Rays of Infinity", μαζί με αγαπημένα τραγούδια από το ρεπερτόριό της.

11 Μαϊ 2024

Πότε ξεκινά το σεξ σε νέα σχέση; Η απάντηση της ειδικού θα σε εκπλήξει

Νομίζεις ότι ο κανόνας "όχι σεξ πριν το τρίτο ραντεβού" αρκεί; Καλύτερα να το παρατείνεις στους... έξι μήνες, ή και παραπάνω.

10 Μαϊ 2024

Olvos Koufonisia: Ο δικός μου παράδεισος

Τα Κουφονήσια είναι ο δικός μου παράδεισος και το Olvos Koufonisia, το δικό μου εξωτικό καταφύγιο.