ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

14 πράγματα που δεν ξέρατε ότι κάνει το iPhone σας

Το κινητό σας έχει εφαρμογές που δεν γνωρίζατε και μόλις τις ανακαλύψετε και αρχίσετε να τις χρησιμοποιείτε θα απορείτε γιατί δεν το κάνατε ως τώρα.

14 πράγματα που δεν ξέρατε ότι κάνει το iPhone σας

Η αλήθεια είναι ότι σπάνια χρησιμοποιούμε στο έπακρο τις δυνατότητές του iPhone παρόλο που μπορεί να το έχουμε πολλά χρόνια. Μερικές φορές χρησιμοποιούμε κατα λάθος το Siri από ατύχημα ή πέφτω πάνω σε μια τυχαία καρτέλα στις Ρυθμίσεις και βγαίνουμε γρήγορα από εκεί. Αλλά φυσικά, όπως αποδεικνύεται, χάνουμε πολλά από τα κρυμμένα χαρακτηριστικά του τηλεφώνου που μπορούν να κάνουν τη ζωή μας λιγότερο περίπλοκη. Για παράδειγμα, ξέρατε ότι μπορείτε να διδάξετε το Siri πώς να προφέρει ένα όνομα και να αποθηκεύει ιατρικές πληροφορίες για την περίπτωση που κάτι επείγον συμβεί;

Δεν χρειάζεται να γνωρίζετε κάθε μικρό χαρακτηριστικό του iPhone σας γι' αυτό και παραθέτουμε μόνο τις πιο σημαντικές συμβουλές. Κάθε μία από αυτές είναι πολύ εύκολη να τη μάθετε και πιστέψτε μας - μόλις αρχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτές τις λειτουργίες θα αναρωτιέστε γιατί δεν το κάνατε ως τώρα.

1. Δημιουργήστε άλμπουμ με αγαπημένες φωτογραφίες
14 πράγματα που δεν ξέρατε ότι κάνει το iPhone σας

Aν σας αρέσει να χαζεύετε συχνά παλιές φωτογραφίες, πατήστε απλά τη μικρή καρδούλα στο κάτω μέρος της οθόνης. Έτσι δημιουργείτε ένα άλμπουμ με αγαπημένα και μπορείτε να αποθηκεύετε φωτογραφίες μέσα σε αυτό.

2. Βελτιώστε την διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Αντί να μεταφέρετε παντού μαζί σας έναν επιπλέον φορτιστή για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας, μάθετε ποιες εφαρμογές καταναλώνουν πάρα πολύ ενέργεια. Για να μάθετε πρέπει να μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Μπαταρία. Σε αυτή την ενότητα, θα δείτε ακριβώς ποιες εφαρμογές "σκοτώνουν" την μπαταρία του iPhone σας, ώστε να κλείσετε όποιες είναι ανοιχτές ή να διαγράψετε στοιχεία, όπως φωτογραφίες και τραγούδια.

3. Βγάλτε μια φωτογραφία ενώ τραβάτε βίντεο

Πάντα θέλατε να βγάλετε μια φωτογραφία ενώ τραβάτε ένα βίντεο χωρίς να χρειάζεται να σταματήσετε την εγγραφή; Μπορείτε να το κάνετε πολύ εύκολα απλά πατώντας το λευκό κουμπί στο κάτω αριστερό μέρος της οθόνης σας.

4. Βρείτε κρυφές χρήσεις στις ρυθμίσεις προσβασιμότητας

Αν θέλετε έναν πιο ήπιο φωτισμό στο iPhone σας, ένα φλας LED, μεγαλύτερο κείμενο, και πολλά άλλα, μπορείτε να τα βρείτε στην καρτέλα Προσβασιμότητα στις Ρυθμίσεις. Θα βρείτε μια ποικιλία χρήσιμων εργαλείων εδώ, όπως τη χρήση αντιστροφής χρωμάτων κατά τη νύχτα, έτσι ώστε ο φωτισμός να μην είναι τόσο σκληρός, ή να ανάβει ένα φλας LED κάθε φορά που λαμβάνετ ένα μήνυμα κειμένου. Δοκιμάστε όλα!

5. Ρυθμίστε το Siri να σας διαβάζει

Το Siri αξίζει πολύ περισσότερο από ό, τι του αναγνωρίζουμε, αν σκεφτούμε ότι μπορεί να διαβάσει δυνατά. Για να το κάνετε αυτό πηγαίντε στις Ρυθμίσεις> Γενικά> Προσβασιμότητα και στην ενότητα Εκφώνηση ενεργοποιήστε την Εκφώνηση Επιλογής. Από τη στιγμή που είναι ενεργοποιημένο, μπορείτε να επισημάνετε ένα απόσπασμα και πατώντας το μίλα να ακούσετε το Siri να σας διαβάζει. Μια άλλη επιλογή είναι η Εκφώνηση Οθόνης η οποία θα κάνει το Siri να διαβάσει όλη την οθόνη όταν σύρετε δύο δάχτυλα προς τα κάτω, πάνω στην οθόνη.

6. Διορθώστε την έκθεση στο φως κατά τη λήψη φωτογραφιών

Αποδεικνύεται τελικά ότι μπορείτε εύκολα να ρυθμίσετε το ύψος της έκθεσης κατά την εστίαση μιας φωτογραφίας απλά κρατώντας πατημένο το εικονίδιο του ήλιου. Για να αυξήσετε την έκθεση μετακινείστε προς τα επάνω το εικονίδιο του ήλιου. Για να είναι πιο σκούρα, μετακινείστε προς τα κάτω.

7. Λάβετε σημαντικές πληροφορίες σε μήνυμα

Τοποθετημένο στην πάνω δεξιά γωνία του κάθε μηνύματος κειμένου είναι μια ένδειξή που γράφει Στοιχεία και πατώντας το θα οδηγηθείτε σε μια νέα καρτέλα των μηνυμάτων. Μπορείτε να μοιραστείτε την τοποθεσία σας, να ενεργοποιήσετε τη σίγαση σε μια συνομιλία, και να δείτε ποιες φωτογραφίες μοιράστηκαν.

8. Bάλτε σε λειτουργία το Siri χωρίς να πατήσετε το Home Button


Κάποιος που απέκτησε πρόσφατα το Apple Watch θα συμφωνήσει ότι το να μιλάτε στο Siri χωρίς να χρειάζεται να πατήσετε κάτι είναι φοβερό - και αυτό το χαρακτηριστικό είναι διαθέσιμο και στο iPhone. Απλά κάντε κλικ για στις Ρυθμίσεις>Γενικά>Siri>Hey Siri. Τότε, εφ 'όσον το τηλέφωνό σας φορτίζεται, μπορείτε να πείτε απλά "Hey Siri" και θα απαντήσει. Εάν έχετε iPhone 6S και νεότερο μοντέλο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία χωρίς να συνδεθείτε.

9. Έχετε έτοιμο το ιατρικό σας ιστορικό για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης

Αν και δεν αρέσει σε όλους η εφαρμογή "Υγεία", θα πρέπει να προσθέσετε σίγουρα τα στοιχεία σας στην ιατρική καρτέλα. Αν ποτέ τύχει κάτι έκτακτο, κάποιος μπορεί να δει τυχόν αλλεργίες ή φάρμακα που παίρνετε, καθώς και τα στοιχεία του ατόμου που πρέπει να ειδοποιήσει.

10. Μπορείτε να μάθετε στο Siri σωστή προφορά

Είτε έχετε δύσκολο όνομα είτε όχι, μπορείτε να διδάξετε στο Siri να προφέρει σωστά ονόματα. Για να το πετύχετε αυτό, απλά πείτε το όνομα κάποιου ατόμου, ενώ χρησιμοποιείται το Siri. Στη συνέχεια, όταν απαντήσει, πείτε του: "Αυτός δεν είναι ο σωστός τρόπος να προφέρεται το ( το όνομα που είπατε)." Στη συνέχεια το Siri θα σας ρωτήσει πώς προφέρεται σωστά και θα σας παρουσιάσει \τρεις επιλογές για να διαλέξετε. Διαλέξτε ένα και είστε έτοιμοι!

11. Αλλάξτε κατεύθυνση στη λήψη πανοραμικών φωτογραφιών

Για να αλλάξετε την κατευθύνση με την οποία τραβάει πανοραμικές φωτογραφίες το κινητό σας, απλά πατήστε το βέλος.

12. Eνεργοποιήστε/Απενεργοποιήστε την πρόβλεψη κειμένου

Κάποιοι αγαπούν και άλλοι μισούν την πρόβλεψη κειμένου. Ανεξάρτητα σε ποιούς ανήκετε, απλά κρατήστε πατημένο το εικονίδιο του "κόσμου" κάτω αριστερά στο πληκρολόγιο των μηνυμάτων και από εκεί μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε την δυνατότητα αυτή.

13. Eκπαιδεύστε το Siri να αναγνωρίζει τη σχέση σας με κάποιες επαφές

Το Siri μπορεί επίσης να μάθει ορισμένες σχέσεις που κάνουν τα τηλεφωνήματα, τα γραπτά μηνύματα και την ηλεκτρονική σας αλληλογραφία πολύ πιο εύκολη. Απλά πιέστε το κουμπί αφετηρίας μέχρι να ανοίξει το Siri, πες "[όνομα] είναι [ο αδελφός, η αδελφή, η μητέρα, κ.λπ.]" και το Siri θα ζητήσει μια επιβεβαίωση.

14. Χρησιμοποιήστε την πυξίδα για δουλειές στο σπίτι

Όποιος έχει προσπαθήσει να κρεμάσει έναν πίνακα στο σπίτι του ξέρει ακριβώς πόσες φορές χρειάζεται να προσπαθήσεις μέχρι να καταφέρεις να είναι ίσιος. Εάν χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή της πυξίδας και σύρετε τα δάχτυλά σας πάνω στην οθόνη προς τα δεξιά, μετατρέπεται σε αλφάδι. Όταν αυτό που κρεμάτε βρίσκεται σε απόλυτη ευθεία (στις 0 μοίρες), τότε θα ανάψει μια πράσινη ένδειξη.

Read Next

22 Απρ 2024

Μάνος Χατζιδάκις : "Μπορεί κανείς να φανταστεί ποτές, πως μια βραδιά κεφιού του, είναι δυνατόν να την καλύψει μια Σονάτα του Mπετόβεν;"

Όταν ο Μάνος Χατζιδάκις άλλαξε την πορεία της ελληνικής μουσικής μιλώντας για το ρεμπέτικο.

22 Απρ 2024

Όταν ο Φιλοποίμην Φίνος ήθελε να υιοθετήσει τη Ζωή Λάσκαρη: "Εγώ του το αρνήθηκα"

"Είχα πει τότε ότι αφού δεν έχω γονείς δεν θέλω να υιοθετηθώ από κανέναν".

Περισσότερα από

Stories

22 Απρ 2024

Hey Jude: H ιστορία του χιτ των Beatles που έμεινε 9 εβδομάδες στο No1 των charts είναι βαθιά προσωπική

Το τραγούδι συνέθεσε ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ προσπαθώντας να παρηγορήσει τον γιο του Τζον Λένον.

22 Απρ 2024

"Οι γέφυρες του Μάντισον": Όλα όσα δεν ξέραμε για την ταινία που μας ράγισε την καρδιά

Ο Κλιντ Ίστγουντ όχι μόνο πρωταγωνιστούσε ως ερωτευμένος φωτογράφος του National Geographic, αλλά σκηνοθετούσε παράλληλα τον εαυτό του και τη Μέριλ Στριπ- ενώ για τον ρόλο της απορρίφθηκαν άλλες διάσημες ηθοποιοί.

22 Απρ 2024

Τζακ Νίκολσον: Μεγάλωσε πιστεύοντας ότι η μητέρα του ήταν η αδερφή του

Σήμερα ο εκκεντρικός ηθοποιός του Χόλιγουντ με τα 3 Όσκαρ κλείνει τα 87

21 Απρ 2024

"Ελισάβετ, η αμόρφωτη βασίλισσα": Η ελλιπής εκπαίδευση και η ανασφάλεια που ένιωθε

Η Ελισάβετ ξέροντας ότι υστερεί σε γνώσεις και μόρφωση αισθανόταν πολύ άβολα να συμμετέχει σε συζητήσεις με καλλιεργημένους ανθρώπους.

21 Απρ 2024

Τζόαν Κρόφορντ: Η μεγάλη ερμηνεύτρια, η σταρ σκέτο… δηλητήριο

Δεν ήταν απλώς μία μοιραία γυναίκα. Ήταν μία δηλητηριώδης, τοξική σταρ, που όλοι είχαν να πουν έναν κακό λόγο γι' αυτή, αλλά και να εκφράσουν τον θαυμασμό τους για το πηγαίο ταλέντο της.

21 Απρ 2024

Οι περίφημες "φαμ φατάλ" των φιλμ νουάρ – Δέκα θρυλικές και αξέχαστες πρωταγωνίστριες

Γυναίκες- δηλητήριο που έλιωναν τα αρσενικά με ένα και μόνο βλέμμα.

19 Απρ 2024

Ρένα Βλαχοπούλου: Η τολμηρή φωτογράφιση με μαγιό την δεκαετία του ’50

Η Ρένα Βλαχοπούλου ήταν πάντα περήφανη για τη σιλουέτα της.

19 Απρ 2024

Η πανέμορφη Αθηναία που ερωτεύτηκε ο Λόρδος Βύρων: "Ζωή μου, σ’ αγαπώ!"

Το άγνωστο ειδύλλιο που ενέπνευσε το διάσημο ποίημα του λογοτέχνη "Η κόρη των Αθηνών". Ο Λόρδος Βύρων απεβίωσε 19 Απριλίου 1824.

18 Απρ 2024

Λίζερλ Αϊνστάιν: Το "κρυφό" παιδί του Άλμπερτ Αϊνστάιν που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς μετά τη γέννηση

Σχεδόν 25 χρόνια μετά τον θάνατο του Γερμανού νομπελίστα (που πέθανε 18 Απριλίου 1955) αποκαλύφθηκε η ύπαρξη τρίτου παιδιού στην ζωή του.