ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

11 τροφές που ενισχύουν αποδεδειγμένα τον οργασμό. Δεν είναι μόνο τα στρείδια

Τα τρόφιμα που αυξάνουν τη ροή του αίματος, την τόνωση των ορμονών ή ακόμη και όσα βοηθάνε τις μυϊκές συσπάσεις είναι υποψήφια για την επίμαχη λίστα.

11 τροφές που ενισχύουν αποδεδειγμένα τον οργασμό. Δεν είναι μόνο τα στρείδια

Ορισμένα τρόφιμα, όπως η μαύρη σοκολάτα, έχουν από καιρό συσχετιστεί με ρομάντζο και γλυκές στιγμές. Στην πραγματικότητα υπάρχουν πολλά τρόφιμα που μπορούν να λειτουργήσουν διεγερτικά για τη λίμπιντο και αυτό δεν είναι νέο. Όλοι γνωρίζουμε κάποια τρόφιμα έχουν περάσει στην ιστορία ως παραδοσιακά αφροδισιακά. Για παράδειγμα, τα στρείδια έχουν θεωρηθεί ως μια τέτοια απόλαυση, και η φήμη τους πηγάζει από τη ρωμαϊκή ακόμα εποχή. Από αρχαία κείμενα που έχουν διασωθεί μάθαμε ότι η σαύρα ως κυρίως πιάτο, ενίσχυε την ηδονή σε μεγάλο βαθμό. Κάτι που το κοτόπουλο δεν έκανε, για παράδειγμα.

Σήμερα, πολλές μελέτες έχουν επικεντρωθεί στη συσχέτιση μεταξύ ορισμένων τροφίμων και την επίδρασή τους στη λίμπιντο και τον οργασμό. Τα τρόφιμα που αυξάνουν τη ροή του αίματος, την τόνωση των ορμονών ή ακόμη και όσα βοηθάνε τις μυϊκές συσπάσεις είναι υποψήφια για τη λίστα της διατροφής που βοηθάει τον οργασμό. Φυσικά, μπορεί να χρειαστεί να πειραματιστούμε λίγο για να βρούμε τις τροφές που λειτουργούν καλύτερα με το σώμα μας. Ιδού η λίστα:

11 τροφές που ενισχύουν αποδεδειγμένα τον οργασμό. Δεν είναι μόνο τα στρείδια

Μήλα: Ίσως η Εύα να γνώριζε κάτι παραπάνω. Μια μελέτη στο περιοδικό Archives of Gynecology and Obstetrics, αναφέρει μια πιθανή συσχέτιση μεταξύ της ημερήσιας κατανάλωσης μήλων και της αυξημένης σεξουαλικότητας -ειδικά σε νεαρές γυναίκες. Παρά το γεγονός ότι δεν είχε εντοπιστεί η ακριβής αιτία, τα μήλα μπορούν να βοηθήσουν να διευκολυνθεί η ροή του αίματος

Αμύγδαλα: Τα αμύγδαλα περιέχουν μεγάλη ποότητα ψευδάργυρου, η οποία σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Dr.Oz αυξάνει τα επίπεδα τεστοστερόνης και «καθυστερεί» το ένζυμο που είναι υπεύθυνο για τη μετατροπή της τεστοστερόνης σε οιστρογόνα.

Αβοκάντο: Τα αβοκάντο είναι καταπληκτικοί ενισχυτές της λίμπιντο διότι περιέχουν μεταλλικά στοιχεία, μονοακόρεστα λίπη και σύμπλεγμα βιταμινών Β6, τα οποία δρουν ως ενισχυτές της ενέργειας . Επιπλέον , το περιεχόμενο τους σε ωμέγα-3 λιπαρών οξέων μπορεί να βελτιώσει τη διάθεσή μας.

Καστανό ρύζι: Το μαγνήσιο στο καστανό ρύζι βοηθά τη «συνεργασία» των μυών, την καλύτερη λειτουργία τους, κατά τη διάρκεια του οργασμού.

Πιπεριές τσίλι: Η καψαϊκίνη στις πιπεριές τσίλι μπορεί να βοηθήσει το σώμα μας να αφεθεί στις επιδράσεις της διέγερσης. Επίσης, η αύξηση του καρδιακού ρυθμού είναι εμφανής στο μάγουλα που κοκκινίζουν έντονα.

Μαύρη σοκολάτα: Στο σάιτ της Oprah αναφέρεται ότι η σκούρα σοκολάτα βοηθά στην ενίσχυση των επιπέδων της ντοπαμίνης στον εγκέφαλο, η οποία βοηθά στην αύξηση της ροής του αίματός μας.

Σύκα: Τα σύκα μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση της σεξουαλικής αντοχής, χάρη στην ενισχυμένη περιεκτικότητά τους σε αμινοξέα. Και μεγαλύτερη αντοχή μεταφράζεται -συχνά- σε περισσότερους οργασμούς.

Μέλι: Το μέλι είναι πλούσιο σε ορυκτό του βορίου, το οποίο ενισχύει τα οιστρογόνα. Μπορεί επίσης να ενισχύσει τα επίπεδα της τεστοστερόνης, η οποία τεστοστερόνη προωθεί τον οργασμό, τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες.

Ψάρι: Οι φανατικοί του σολομού μπορούν να χαίρονται. Η κατανάλωση ψαριών μπορεί να βελτιώσει τον οργασμό μας γενικά. Όπως αναφέρει το NBC News, τα λιπαρά οξέα ωμέγα-3 λιπαρά βοηθάνε την παραγωγή ντοπαμίνης.

Αστακός: Δεν είναι ένα συνηθισμένο γεύμα αλλά καλό είναι να γνωρίζουμε ότι ο αστακός περιέχει σεξοτονωτικό ορυκτού φωσφόρου. Επίσης, η συγκέντρωση των λιπαρών οξέων μπορεί να αυξήσει την ευαισθησία των σεξουαλικών οργάνων.

Στρείδια: Το πιο διάσημο αφροδισιακό απ' όλα. Τα στρείδια περιέχουν αμινοξέα που συνδέονται άμεσα με τις ορμόνες. Έχει αποδειχθεί εμπράκτως άλλωστε...

Read Next

12 Μαϊ 2024

7 διάσημα ψυχολογικά πειράματα που άλλαξαν τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο

Πολλά διάσημα πειράματα που αναλύουν την ανθρώπινη συμπεριφορά έχουν επηρεάσει την κατανόηση της ψυχολογίας. Για ορισμένα δεν είναι δυνατή η επανάληψή τους σήμερα λόγω παραβιάσεων των ηθικών ορίων. Ωστόσο, αυτό δεν μειώνει τη σημασία τους.

11 Μαϊ 2024

Πότε ξεκινά το σεξ σε νέα σχέση; Η απάντηση της ειδικού θα σε εκπλήξει

Νομίζεις ότι ο κανόνας "όχι σεξ πριν το τρίτο ραντεβού" αρκεί; Καλύτερα να το παρατείνεις στους... έξι μήνες, ή και παραπάνω.

Περισσότερα από

Life

10 Μαϊ 2024

Olvos Koufonisia: Ο δικός μου παράδεισος

Τα Κουφονήσια είναι ο δικός μου παράδεισος και το Olvos Koufonisia, το δικό μου εξωτικό καταφύγιο.

10 Μαϊ 2024

Fashion Forward: Τα νέα προϊόντα τεχνολογίας και wearables της Huawei μας βάζουν στον ψηφιακό κόσμο με στυλ

Το HUAWEI WATCH FIT 3, το HUAWEI WATCH 4 Pro Space Edition και το HUAWEI MateBook X Pro έρχονται να μας καταπλήξουν.

10 Μαϊ 2024

Λώξη: Ένα ντοκιμαντέρ για την πρώτη επαγγελματία ηθοποιό με σύνδρομο Down στην Ελλάδα

Είναι η ιστορία της Λωξάνδρας Λούκας η οποία αξιώνει στην πράξη ισότιμη πρόσβαση στη ζωή και την τέχνη της.

06 Μαϊ 2024

Αν θέλεις να ζήσεις περισσότερο κάνε αυτό, λένε οι καρδιολόγοι

Είτε είσαι στη δουλειά, είτε στο σπίτι ή αλλού, κάνε αυτό για να ζήσεις μέχρι τα 100 (και βάλε!).

05 Μαϊ 2024

Οι Charlie’s Angels είναι έτοιμες για επικίνδυνες γαστρονομικές αποστολές

Μετά το θρυλικό "Funky Gourmet", η μαγειρική dream team της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη με τις Ερασμία Μπαλάσκα και Δανάη Βορίδου επιστρέφει στη δράση, με τις τρεις σεφ να υλοποιούν συναρπαστικά εστιατορικά projects σε όλη την Ελλάδα, κι ακόμη παραπέρα.

05 Μαϊ 2024

Χωρίς πόρτες και παράθυρα: Η βίλα της Ναόμι Κάμπελ στην Αφρική έχει στέγη από φύλλα κοκοφοίνικα

Παράδοση και πολυτέλεια στη βίλα του μοντέλου στο Μαλίντι της Κένυας.

04 Μαϊ 2024

Λεπτή χωρίς στερήσεις: Οι κανόνες που ακολουθούν οι γυναίκες που χάνουν κιλά χωρίς να κάνουν δίαιτα

Υιοθέτησε τις συνήθειες και τη στάση ζωής τους. Σίγουρα μπορείς να γίνεις μία από αυτές.

04 Μαϊ 2024

Η παραδοσιακή μαγειρίτσα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Τα μυστικά της και οι παραλλαγές της

Η παραδοσιακή μαγειρίτσα δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι το Μεγάλο Σάββατο το βράδυ, μετά την Ανάσταση.

03 Μαϊ 2024

Η συνταγή του Άκη Πετρετζίκη για τέλειο πασχαλινό τσουρέκι. Και το μυστικό του για αρχάριους

Η κορυφαία συνταγή για τσουρέκι. Αν αποφασίσετε να το φτιάξετε στο σπίτι, σίγουρα το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει.

02 Μαϊ 2024

Η Yamamay τιμά την γυναικεία ομορφιά και την καλοκαιρινή ανεμελιά

Η νέα καλοκαιινή συλλογή της Yamamay, διαθέτει μαγιό ολόσωμα, μπικίνι και τρικίνι για κάθε γούστο, αλλά και για κάθε τύπο σώματος.