ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

7 τρόποι για να λεπτύνεις τη μέση σου μετά τα 50

Μπορεί να αισθάνεσαι ότι δεν θα τα καταφέρεις, αλλά είναι στο χέρι σου να κάνεις την αλλαγή που ονειρεύεσαι στο σώμα σου.

Η προσπάθεια απώλειας βάρους δεν είναι ποτέ μία εύκολη υπόθεση. Για άτομα ηλικίας 50 ετών και άνω, αυτή η προσπάθεια μπορεί να παρουσιάσει μερικές μοναδικές προκλήσεις σε σύγκριση με τους νεότερους που προσπαθούν να χάσουν βάρος.

Η απώλεια βάρους μετά τα 50 γίνεται πιο δύσκολη γιατί όσο μεγαλώνουμε, ο μεταβολικός ρυθμός επιβραδύνεται λόγω της απώλειας μυών. Το να έχεις περισσότερους μύες αυξάνει τον μεταβολικό σου ρυθμό, ενώ το να έχεις λιγότερη μυϊκή μάζα μειώνει τον μεταβολικό ρυθμό. Για τις γυναίκες, η απώλεια βάρους μετά τα 50 μπορεί, επίσης, να είναι μία δύσκολη διαδικασία λόγω των ορμονικών αλλαγών που συμβαίνουν πριν και μετά την εμμηνόπαυση.

Όλα αυτά τα πράγματα σε συνδυασμό μπορούν να οδηγήσουν σε άγχος και κακό ύπνο, που μπορεί να οδηγήσει σε υψηλότερα επίπεδα ινσουλίνης (προάγοντας την αποθήκευση λίπους) και τη λαχτάρα για γρήγορες πηγές ενέργειας (δηλαδή, τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και ζάχαρη). Εάν δυσκολεύεσαι, λοιπόν, να χάσεις βάρος και είσαι άνω των 50, δε θα πρέπει να κατηγορείς τον εαυτό σου, αλλά να προσπαθήσεις να τον βοηθήσεις σε αυτή την προσπάθεια. Εδώ είναι επτά συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να χάσεις μερικά κιλά και να λεπτύνεις τη μέση σου.

7 τρόποι για να λεπτύνεις τη μέση σου μετά τα 50

Πιες περισσότερο νερό

Το νερό βοηθάει τόσο στην ενυδάτωση της επιδερμίδας σου και τη νεανική όψη, όσο και στη σωστή λειτουργία του οργανισμού σου. Εάν επιθυμείς να δεις διαφορά στο σώμα σου μετά τα 50, τότε το νερό είναι ο απόλυτος σύμμαχός σου.

Αν και λέγεται ότι χρειάζεσαι 8 ποτήρια νερό την ημέρα, ο καθένας από εμάς έχει διαφορετικές ανάγκες και οι ανάγκες σου σε υγρά μπορεί επίσης να εξαρτώνται από τον καιρό (χρειαζόμαστε περισσότερο σε ζεστές θερμοκρασίες) και από το επίπεδο δραστηριότητάς σου (αν ιδρώνεις πολύ χρειάζεσαι περισσότερο νερό). Τα φαγητά όπως η σούπα, τα φρούτα και τα λαχανικά σε βοηθούν, επίσης, να αισθάνεστε χορτάτη με πολύ λίγες θερμίδες. Έχοντας αυτό υπόψη, σύμφωνα με την Κλινική Mayo, οι άνδρες πρέπει να πίνουν περίπου 15,5 φλιτζάνια (3,7 λίτρα) υγρών την ημέρα και οι γυναίκες πρέπει να πίνουν περίπου 11,5 φλιτζάνια την ημέρα.

Ελάττωσε τα γλυκά

Το να τρως γλυκά πολύ συχνά μπορεί να γεμίσει την μέση σου με πόντους και extra λίπος. Η πρόσθετη ζάχαρη σου δίνει επιπλέον θερμίδες, αλλά όχι θρεπτικά συστατικά. Ένα καλό ημερήσιο όριο για πρόσθετη ζάχαρη είναι 25 γραμμάρια την ημέρα για 2.000 θερμίδες.

Συνέχισε το cardio

Οι ασκήσεις cardio κρατούν την καρδιά σου σε φόρμα, ενώ βοηθούν, επίσης, να διατηρήσεις τον μεταβολισμό σου σε μία συνεχή καύση καθώς μεγαλώνεις. Θα πρέπει να προσέξεις να καταναλώνεις αρκετό νερό, όταν προπονείσαι με cardio για να μη προκαλέσεις αφυδάτωση στον οργανισμό σου. Σύμφωνα με την Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία, οι ενήλικες πρέπει να κάνουν προπόνηση cardio περίπου 150 λεπτά την εβδομάδα.

Διαβάστε περισσότερα στο shape.gr

Read Next

26 Απρ 2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Περισσότερα από

Life

25 Απρ 2024

Το ψυχολογικό προφίλ ενός βιαστή

Γιατί ένας άνθρωπος να καταλήγει σε αυτή την βίαιη πράξη; Ζητήσαμε μια ανάλυση από τον ψυχίατρο Αριστοτέλη Βάθη.

25 Απρ 2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 25/4

Η Ζεντάγια, οι Unboxholics κι η Αγγελική Παπούλια προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

25 Απρ 2024

Μείωσε τα συμπτώματα της αφρικανικής σκόνης, χωρίς αντισταμινικά!

Πάρε τις απαραίτητες προφυλάξεις για να προστατευτείς από την επίδραση της αφρικανκής σκόνης με 4 φυσικούς τρόπους.

24 Απρ 2024

Φύση, ηρεμία και γεύσεις που ταξιδεύουν: Μία "όαση" στα βόρεια προάστια έχει γίνει το αγαπημένο spot των Αθηναίων

Ακόμη και ένας απλός καφές, προσφέρει μεγαλύτερη απόλαυση όταν είσαι "μακριά" από την πόλη.

24 Απρ 2024

Δίαιτα της νηστείας: Χάστε έως 5 κιλά σε 40 ημέρες

Η νηστεία είναι μια καλή ευκαιρία να μειώσουμε το βάρος μας, αλλά και να κάνουμε μια σωστή αποτοξίνωση

24 Απρ 2024

7 στάσεις στην Τρώων, έναν "από τους πιο cool δρόμους του κόσμου"

Το Time Out ξεχωρίζει τη δημοφιλή οδό των Άνω Πετραλώνων και εμείς βρίσκουμε αφορμή να επιστρέψουμε εκεί.

24 Απρ 2024

Από την Καλιφόρνια στον Όλυμπο: Εκπαιδεύοντας νέους στη δράση για το κλίμα και μια πιο ανθεκτική κοινωνία

Για τον Larry Notheis η προστασία του πλανήτη είναι ένα είδος μαραθωνίου, γι' αυτό και είναι πολύ σημαντικό οι νέοι να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια μέσω προγραμμάτων όπως αυτό που προωθεί το California Conservation Corps

24 Απρ 2024

Έχεις άγχος; 6 τροφές που θα σε ηρεμήσουν αμέσως

Αυτές είναι οι 6 τροφές που θα σε απαλλάξουν από το άγχος.

23 Απρ 2024

Δείτε την ημερίδα Women Who Dare "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση"

Δείτε εδώ το βίντεο από την ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

23 Απρ 2024

Βράβευση για τα προϊόντα blu της Imperial Brands Hellas από τον θεσμό "Προϊόν της Χρονιάς 2024"

Το βραβείο "Προϊόν της Χρονιάς" είναι ένας διεθνώς αναγνωρισμένος θεσμός