ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ancient Greek Sandals: Η νέα homeware συλλογή αγκαλιάζει την Κεραμική Τέχνη

Η νέα συλλογή AGS HOME για το Καλοκαίρι 2023 ταξιδεύει µέχρι τη Λέσβο, ένα νησί διάσηµο για τα περίτεχνα παραδοσιακά κεραµικά του.

κεραμικη τεχνη

Για τη δεύτερη homeware συλλογή, οι Ancient Greek Sandals αποφάσισαν να προχωρήσουν ένα βήµα παραπέρα από την κληρονοµιά τους – και το λεπτοδουλεµένο χειροποίητο δέρµα – και να συναντήσουν δηµιουργικά και άλλες λαϊκές τέχνες και παραδοσιακές πρώτες ύλες. Η νέα συλλογή AGS HOME για το Καλοκαίρι 2023 αγκαλιάζει την Κεραµική Τέχνη, που παραµένει ζωντανή σε πολλά µέρη της Ελλάδας από την αρχαιότητα µέχρι σήµερα, και ταξιδεύει µέχρι τη Λέσβο, ένα νησί διάσηµο για τα περίτεχνα παραδοσιακά κεραµικά του.

Με έµπνευση την ελληνική φιλοξενία και την εικόνα ενός ατµοσφαιρικού σκηνικού για ένα χαλαρό καλοκαιρινό δείπνο µεταξύ φίλων, η συλλογή επικεντρώνεται στο tableware και παντρεύει αρµονικά το folk στοιχείο και τις αρχαιοελληνικές αναφορές µε το σύγχρονο λειτουργικό design αλλά και τα έντονα χρώµατα. "Στο στρώσιµο του τραπεζιού, προτιµώ να συνδυάζω διαφορετικά χρώµατα και στυλ από ένα τέλειο ασορτί σερβίτσιο", δηλώνει η συν-ιδρύτρια και creative director των AGS, Χριστίνα Μαρτίνη. Βασισµένη στην ιδέα ενός ανεπιτήδευτου art de la table όπου κυριαρχεί το mix ‘n’ match, η νέα συλλογή διατίθεται σε ολοκληρωµένα σερβίτσια αλλά και σε µεµονωµένα κοµµάτια, ενώ δηµιουργήθηκε µε τη συµβολή διαφόρων αγγειοπλαστών, τεχνιτών, υαλουργών, καλλιτεχνών, κηροποιών, µιας µοδίστρας και µιας εικονογράφου.

ΚΕΡΑΜΙΚΑ ΠΙΑΤΑ

Τα πιάτα είναι ζωγραφισµένα δια χειρός Ελπίδας Κουρτζή – τακτικής συνεργάτιδας των AGS από το 2013 – η οποία εµπνεύστηκε από τα χαρακτηριστικά σχέδια και χρώµατα του παππού της για να δηµιουργήσει µια ανανεωµένη εκδοχή. Εξερευνώντας το πλούσιο αρχείο του οικογενειακού αυτού εργαστηρίου κεραµικής, οι AGS εστίασαν σε χειροποίητες λεπτοµέρειες που κάνουν τη διαφορά και τις αναβιώνουν άρτιες σε κάθε αντικείµενο της σειράς. Το κάθε σερβίτσιο αποτελείται από 4 πιάτα µε το καθένα να περιλαµβάνει πιατέλα παρουσίασης, πιάτο φαγητού, πιάτο γλυκού ή σαλάτας και µπολ. Κάθε σερβίτσιο είναι διακοσµηµένο µε διαφορετικό χρώµα και µοτίβο, η χρωµατική παλέτα ακολουθεί τους τόνους του µπλε, του κίτρινου, του πορτοκαλί και του πράσινου ενώ το κεντρικό θέµα, το "µάτι”, παραπέµπει στα ζωόµορφα κεραµικά δηµιουργήµατα του Νίκου Κουρτζή. Τα πιάτα κατασκευάζονται στον τροχό από κόκκινο πηλό, ακολουθεί η τεχνική του επιχρίσµατος και το ψήσιµο στους 980 βαθµούς Κελσίου. Στη συνέχεια ζωγραφίζονται ένα προς ένα στο χέρι από την Ελπίδα Κουρτζή και ξαναψήνονται στους 1010 Κελσίου.

ΖΩΟΜΟΡΦΕΣ ΚΑΡΑΦΕΣ

Οι ζωόµορφες καράφες – το ψάρι, η κουκουβάγια και η πάπια – δηµιουργήθηκαν στη Λέσβο από τον Γιώργο Ακαµάτου, αγαπηµένο µαθητή του Νίκου Κουρτζή. Οι µορφές τους είναι επίσης εµπνευσµένες από τις αυθεντικές καράφες µε µορφές ζώων, ενώ οι λεπτοµέρειες των µοτίβων απλοποιήθηκαν για να ταιριάζουν µε τα σερβίτσια των πιάτων. Το ψάρι µπορεί να χρησιµοποιηθεί και ως σαλτσιέρα, η κουκουβάγια είναι ιδανική για νερό και κρασί και η πάπια για τσίπουρο.

Διαβάστε περισσότερα στο elle.gr

Read Next

17 Μαϊ 2024

Favela x Strofilia: Μία fashion συνεργασία για λεπτά γούστα

Μόδα και κρασί. Δυο αδιαμφισβήτητες απολαύσεις.

17 Μαϊ 2024

HUAWEI Pura 70 Pro: Ο βασιλιάς της φωτογραφίας έφτασε στην Ελλάδα

Και ανακοινώνει την έναρξη των προπαραγγελιών του νέου εκπληκτικού smartphone.

Περισσότερα από

Life

17 Μαϊ 2024

To φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος υπερήφανος χορηγός του ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου της Ελλάδας 2024

Ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος της Ελλάδας 2024 θα ξεκινήσει από τη Θεσσαλονίκη και θα καταλήξει στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο.

17 Μαϊ 2024

Ανακάλυψε το δικό σου Hobby στις φετινές διακοπές

Mαθήματα μαγειρικής, τοξοβολία, αστροτουρισμός, πεζοπορία, καταδύσεις και ό,τι μπορείς να ονειρευτείς.

17 Μαϊ 2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (9-15/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

15 Μαϊ 2024

To Live A Legacy από τη Mastercard και το Women On Top δίνει ώθηση στη γυναικεία ενδυνάμωση για 6η χρονιά

Η πρωτοβουλία-θεσμός από τη Mastercard και το Women On Top για την επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών εμπλουτίζεται και επεκτείνεται.

14 Μαϊ 2024

ATHENS FITNESS FESTIVAL 2024: Η Ακτή Βουλιαγμένης μετατρέπεται σε ένα εντυπωσιακό παραθαλάσσιο γυμναστήριο

Στις 25 & 26 Μαΐου θα διεξαχθεί για ακόμα μια χρονιά το Athens Fitness Festival 2024.

12 Μαϊ 2024

7 διάσημα ψυχολογικά πειράματα που άλλαξαν τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο

Πολλά διάσημα πειράματα που αναλύουν την ανθρώπινη συμπεριφορά έχουν επηρεάσει την κατανόηση της ψυχολογίας. Για ορισμένα δεν είναι δυνατή η επανάληψή τους σήμερα λόγω παραβιάσεων των ηθικών ορίων. Ωστόσο, αυτό δεν μειώνει τη σημασία τους.

12 Μαϊ 2024

"Rays of Infinity" | Ένα ταξίδι από τον ήχο στο φως

Η PanArmonia επιστρέφει στο θέατρο "Άλσος" και παρουσιάζει ζωντανά για πρώτη φορά το νέο άλμπουμ "Rays of Infinity", μαζί με αγαπημένα τραγούδια από το ρεπερτόριό της.

11 Μαϊ 2024

Πότε ξεκινά το σεξ σε νέα σχέση; Η απάντηση της ειδικού θα σε εκπλήξει

Νομίζεις ότι ο κανόνας "όχι σεξ πριν το τρίτο ραντεβού" αρκεί; Καλύτερα να το παρατείνεις στους... έξι μήνες, ή και παραπάνω.

10 Μαϊ 2024

Olvos Koufonisia: Ο δικός μου παράδεισος

Τα Κουφονήσια είναι ο δικός μου παράδεισος και το Olvos Koufonisia, το δικό μου εξωτικό καταφύγιο.

10 Μαϊ 2024

Fashion Forward: Τα νέα προϊόντα τεχνολογίας και wearables της Huawei μας βάζουν στον ψηφιακό κόσμο με στυλ

Το HUAWEI WATCH FIT 3, το HUAWEI WATCH 4 Pro Space Edition και το HUAWEI MateBook X Pro έρχονται να μας καταπλήξουν.