ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Gallery Genesis | Η 'Αλέα' της Νατάσσας Σαρρή είναι η πρώτη έκθεση για το 2023

Η πρώτη ατομική έκθεση ζωγραφικής της καλλιτέχνιδας εγκαινιάζεται την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου.

αλεα

Την Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2023 στις 8 το βράδυ εγκαινιάζεται στην gallery genesis, η ατομική έκθεση ζωγραφικής της, με τίτλο "Αλέα/Alea".

Πρόκειται για μια σειρά έργων, φιλοτεχνημένων με μεικτά υλικά, σε ποικίλες διαστάσεις, που απεικονίζουν συμβολικά και αλληγορικά επιλεγμένες όψεις από την χλωρίδα και την πανίδα της φύσης, μέσα από όπου διαφαίνεται απεικονιζόμενος ο διάλογος σχετικά με την ίδια την φιλοσοφία της εικαστικής πράξης, ως μεθόδου αυτεπίγνωσης.

Gallery Genesis | Η 'Αλέα' της Νατάσσας Σαρρή είναι η πρώτη έκθεση για το 2023

Στον δίγλωσσο συνοδευτικό Κατάλογο που κυκλοφορεί, η Ιστορικός & Θεωρητικός της Τέχνης Αθηνά Σχινά, γράφει ανάμεσα στ’ άλλα:

"Για την Νατάσσα Σαρρή η συνειδητοποίηση πως η ζωγραφική είναι ένας δρόμος άσκησης κι αυτεπίγνωσης, ήρθε πολύ ενωρίς. Κι αυτό ομολογουμένως είναι σπάνιο, καθώς οι περισσότεροι ζωγράφοι ενδιαφέρονται να εκφράσουν μετουσιωμένα βιώματα και προσωπικές μνήμες τους, εμπειρίες και δικές τους εντυπώσεις ή διαισθήσεις για φαινόμενα και καταστάσεις που αφορούν την ζωή, κυρίως το προσωπικό τους πέρασμά από αυτήν. Αντίθετα, στην περίπτωση της Νατάσσας, πρωταρχικό στοιχείο αποτέλεσε η ίδια η φιλοσοφία της ζωγραφικής πράξης ως προγεφύρωμα ή διαμεσότητα ανάμεσα σε βαθύτερες παρατηρήσεις και συναρτήσεις που κατά καιρούς και ως συλλογισμούς η ίδια έκανε γύρω από δομές και αναλογίες φύσης και ζωής.

Οι συλλογισμοί της, από τα παλαιότερα χρόνια μέχρι και σήμερα, συνεχίζουν να περιστρέφονται γύρω από κινήσεις επιπέδων, όπως κι επιφανειών, μέσα από γεωμετρικά και βιομορφικά σχήματα, που μπορούν οπτικά και με ρυθμοτεχνικές εναλλαγές, να τα σηματοδοτήσουν κι εκφραστικά να τα αποδώσουν".

Σε άλλο σημείο του κειμένου της, η Αθηνά Σχινά, τονίζει:

"Οι στοχασμοί της Νατάσσας Σαρρή δεν επικεντρώνονται μόνον γύρω από νομοτέλειες και φαινόμενα, αλλά στις μορφοποιημένες αντανακλάσεις τους που αφορούν ένα βαθύτερο στρώμα συναρτήσεων της φύσης με την ζωή και του παρελθόντος με το παρόν. Μέσα από την οργανικότητα της χλωρίδας με την πανίδα, μέσα επίσης από σύμβολα κι αλληγορίες που εκφράζουν επικοινωνιακές μας καθημερινές ανάγκες ή συναισθήματα κι επιθυμίες, η "Αλέα" των έργων της σε αυτήν την ενότητα, παρουσιάζεται ως δρόμος ζωής και στοχασμού, αλλά και τρόπος διέλευσης ανάμεσα στον "εαυτό" και στην φύση, ανάμεσα επίσης στην καθημερινότητα, στον μύθο και στην φαντασία".

Λίγα λόγια για την Νατάσσα Σαρρή

Η Νατάσσα Σαρρή από τα παιδικά της χρόνια, εξέφρασε με ιδιαίτερη επιμονή, αλλά κι εντυπωσιακές ικανότητες, την έφεσή της στην ζωγραφική. Μολονότι οι σπουδές της ήταν στις Οικονομικές Επιστήμες και η επαγγελματική της επιτυχημένη καριέρα αφορούσε τον Επιχειρηματικό Κλάδο, το μεγάλο ενδιαφέρον της κέρδιζαν πάντοτε οι Εικαστικές Τέχνες, τις οποίες δεν εγκατέλειψε ποτέ. Ταξίδεψε σε πολλά μέρη του κόσμου κι επισκέφθηκε πάμπολλα Μουσεία, γνωρίζοντας από κοντά την τέχνη τόσο της Ανατολής, όσο και της Δύσης.

σαρρη

Μέχρι σήμερα έχει επίσης παρακολουθήσει Σεμινάρια γύρω από την Φιλοσοφία της Τέχνης κι έχει μαθητεύσει σε αρκετά Εργαστήρια σημαντικών καλλιτεχνών, κατά την διάρκεια των διαμονών της στο εξωτερικό, όπου με την προτροπή των Δασκάλων της, έχει άλλωστε παρουσιάσει και τις περισσότερες εκθέσεις της, με μεγάλη μάλιστα επιτυχία κι ενθουσιώδη αποδοχή από το κοινό, όπως π.χ. στην Κορέα, στο Νεπάλ, στην Κίνα, στην Ιαπωνία, στην Ινδία, στην Σιγκαπούρη, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κ.α. Όπως γίνεται εμφανές μέσα από τα έργα της, η ζωγραφική είναι τρόπος ζωής κι αντίληψης του κόσμου, τρόπος επίσης πειθαρχίας, άσκησης κι εμβάθυνσης σε ορατές αλλά κι αθέατες νομοτέλειες που ορίζουν την φύση και τον άνθρωπο, ο οποίος αποτελεί κι αναπόσπαστο μέρος της. Η παρουσίαση αντιπροσωπευτικών έργων της στην Γκαλερί Genesis αποτελεί την πρώτη ατομική της έκθεση στην Ελλάδα.

Gallery Genesis

Xάρητος 35, Κολωνάκι

www.gallerygenesisathens.com

Read Next

18 Μαϊ 2024

Τι είναι ο παρβοϊός και ποια είναι τα συμπτώματα;

Ποια είναι τα συμπτώματα της "πέμπτης νόσου" που κόστισε τη ζωή ενός παιδιού 3,5 ετών.

17 Μαϊ 2024

Favela x Strofilia: Μία fashion συνεργασία για λεπτά γούστα

Μόδα και κρασί. Δυο αδιαμφισβήτητες απολαύσεις.

Περισσότερα από

Life

17 Μαϊ 2024

HUAWEI Pura 70 Pro: Ο βασιλιάς της φωτογραφίας έφτασε στην Ελλάδα

Και ανακοινώνει την έναρξη των προπαραγγελιών του νέου εκπληκτικού smartphone.

17 Μαϊ 2024

To φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος υπερήφανος χορηγός του ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου της Ελλάδας 2024

Ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος της Ελλάδας 2024 θα ξεκινήσει από τη Θεσσαλονίκη και θα καταλήξει στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο.

17 Μαϊ 2024

Ανακάλυψε το δικό σου Hobby στις φετινές διακοπές

Mαθήματα μαγειρικής, τοξοβολία, αστροτουρισμός, πεζοπορία, καταδύσεις και ό,τι μπορείς να ονειρευτείς.

17 Μαϊ 2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (9-15/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

15 Μαϊ 2024

To Live A Legacy από τη Mastercard και το Women On Top δίνει ώθηση στη γυναικεία ενδυνάμωση για 6η χρονιά

Η πρωτοβουλία-θεσμός από τη Mastercard και το Women On Top για την επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών εμπλουτίζεται και επεκτείνεται.

14 Μαϊ 2024

ATHENS FITNESS FESTIVAL 2024: Η Ακτή Βουλιαγμένης μετατρέπεται σε ένα εντυπωσιακό παραθαλάσσιο γυμναστήριο

Στις 25 & 26 Μαΐου θα διεξαχθεί για ακόμα μια χρονιά το Athens Fitness Festival 2024.

12 Μαϊ 2024

7 διάσημα ψυχολογικά πειράματα που άλλαξαν τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο

Πολλά διάσημα πειράματα που αναλύουν την ανθρώπινη συμπεριφορά έχουν επηρεάσει την κατανόηση της ψυχολογίας. Για ορισμένα δεν είναι δυνατή η επανάληψή τους σήμερα λόγω παραβιάσεων των ηθικών ορίων. Ωστόσο, αυτό δεν μειώνει τη σημασία τους.

12 Μαϊ 2024

"Rays of Infinity" | Ένα ταξίδι από τον ήχο στο φως

Η PanArmonia επιστρέφει στο θέατρο "Άλσος" και παρουσιάζει ζωντανά για πρώτη φορά το νέο άλμπουμ "Rays of Infinity", μαζί με αγαπημένα τραγούδια από το ρεπερτόριό της.

11 Μαϊ 2024

Πότε ξεκινά το σεξ σε νέα σχέση; Η απάντηση της ειδικού θα σε εκπλήξει

Νομίζεις ότι ο κανόνας "όχι σεξ πριν το τρίτο ραντεβού" αρκεί; Καλύτερα να το παρατείνεις στους... έξι μήνες, ή και παραπάνω.

10 Μαϊ 2024

Olvos Koufonisia: Ο δικός μου παράδεισος

Τα Κουφονήσια είναι ο δικός μου παράδεισος και το Olvos Koufonisia, το δικό μου εξωτικό καταφύγιο.