ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

To κορίτσι-θαύμα της μουσικής, που σε ηλικία 7 ετών, έγραψε την πρώτη του όπερα

H Alma Deutscher έπιασε για πρώτη φορά βιολί στα χέρια της όταν ήταν 3 ετών. Τώρα, στα 11 της, ετοιμάζεται να παρουσιάσει την δεύτερή της όπερα στη Βιέννη.

To κορίτσι-θαύμα της μουσικής, που σε ηλικία 7 ετών, έγραψε την πρώτη του όπερα

Πολλά κορίτσια στην ηλικία της θα γκρίνιαζαν αν έπρεπε να πάνε να παρακολουθήσουν όπερα. Αλλά η περίπτωση της 11χρονης Alma Deutscher είναι διαφορετική.

Το κορίτσι θαύμα της μουσικής, που έπιασε στα χέρια του βιολί για πρώτη φορά σε ηλικία 3 ετών, ετοιμάζεται να ταξιδέψει στη Βιέννη για την πρεμιέρα της όπερας την οποία έγραψε.

Ωστόσο, αυτή δεν είναι η μοναδική μεγάλη σύνθεση που έχει κάνει. Σε ηλικία 6 ετών, η μικρή Alma έγραψε την πρώτη της σονάτα για πιάνο. Και σε ηλικία 7 ετών, την πρώτη της όπερα, με το όνομα The Sweeper of Dreams.

Παράλληλα, το κορίτσι, εκτός από ολοκληρωμένη συνθέτρια, παίζει εκπληκτικά βιολί και πιάνο. H ίδια, πάντως, περιγράφει ότι το ευκολότερο κομμάτι είναι να της έρθουν στο μυαλό οι μελωδίες. Και το δυσκολότερο να τις καταγράψει στο χαρτί.

To κορίτσι-θαύμα της μουσικής, που σε ηλικία 7 ετών, έγραψε την πρώτη του όπερα

Η ίδια περιγράφει τη διαδικασία της σύνθεσης ως εξής: «Έχω ένα σκοινάκι, αλλά δεν παίζω με αυτό με τον τρόπο που παίζουν τα άλλα παιδιά. Το γυρνάω γύρω-γύρω, λέγοντας ταυτόχρονα ιστορίες που βγάζω από το μυαλό μου και τότε, ξαφνικά, μια μελωδία ξεπηδά στο κεφάλι μου. Έτσι, βρίσκω τον ρυθμό».

«Άλλες φορές, πάλι, ο ρυθμός μού έρχεται στο μυαλό μόλις ξυπνήσω το πρωί, λίγο πριν αποκοιμηθώ το βράδυ ή, ακόμα και στη μέση της νύχτας, όταν σχεδόν κοιμάμαι», συμπληρώνει.

«Ωστόσο, να βρω τις μελωδίες είναι το πιο εύκολο κομμάτι για μένα. Μετά, πρέπει να καθήσω κάτω, να τις αναπτύξω στο χαρτί και να τις συνδυάσω με άλλες. Αυτό είναι το πιο δύσκολο».

Το κορίτσι μένει μαζί με τους γονείς του στο Ντόρκινγκ της Βρετανίας. Ο πατέρας του, Guy, γλωσσολόγος με καταγωγή από το Ισραήλ και ερασιτέχνης φλαουτίστας, κατάλαβε ότι η κόρη του έχει κλίση στην μουσική από όταν κιόλας εκείνη ήταν πολύ μικρή. Συγκεκριμένα, της είχε χαρίσει ένα βιολί στα τρίτα γενέθλιά της και, σε λιγότερο από ένα χρόνο, η Alma κατάφερνε να παίξει πολύ δύσκολες σονάτες.

Σύντομα, το κορίτσι πήγε σε ειδικό μουσικό σχολείο και το 2012 έγραψε την πρώτη του όπερα με όνομα «The Sweeper of Dreams», ένα έργο που για λίγο έμεινε απέξω από τους τελικούς του διαγωνισμού της Εθνικής Όπερας της Αγγλίας για ενήλικες συνθέτες. Τώρα, η Alma ετοιμάζει την πρεμιέρα της δεύτερης όπερας που έχει γράψει, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Βιέννη.

Το κορίτσι παραδέχεται ότι στην αρχή, οι ενήλικες συνθέτες και μουσικοί την αντιμετώπιζαν με πολλή καχυποψία, αλλά τώρα πια έχουν αναγνωρίσει πλήρως το έμφυτο ταλέντο της.

Κάποιοι, μάλιστα, την συγκρίνουν με τον Μότσαρτ, ο οποίος από την ηλικία των 5 ετών ήταν εξαιρετικά καλός στα πλήκτρα και το βιολί και είχε αρχίσει ήδη να συνθέτει. Ωστόσο, η μικρή απαντά ότι θέλει μόνο να είναι ο εαυτός της.

«Νομίζω ότι, αν ήμουν ένας μικρός Μότσαρτ, θα ήταν βαρετό, γιατί θα έγραφα ό,τι έχει ήδη εκείνος γράψει. Προτιμώ, λοιπόν, να είμαι απλώς η μικρή Αlma».

Δείτε το βίντεο:

Site: Alma Deutscher

Read Next

26 Απρ 2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

25 Απρ 2024

Το ψυχολογικό προφίλ ενός βιαστή

Γιατί ένας άνθρωπος να καταλήγει σε αυτή την βίαιη πράξη; Ζητήσαμε μια ανάλυση από τον ψυχίατρο Αριστοτέλη Βάθη.

Περισσότερα από

Life

25 Απρ 2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 25/4

Η Ζεντάγια, οι Unboxholics κι η Αγγελική Παπούλια προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

25 Απρ 2024

Μείωσε τα συμπτώματα της αφρικανικής σκόνης, χωρίς αντισταμινικά!

Πάρε τις απαραίτητες προφυλάξεις για να προστατευτείς από την επίδραση της αφρικανκής σκόνης με 4 φυσικούς τρόπους.

24 Απρ 2024

Φύση, ηρεμία και γεύσεις που ταξιδεύουν: Μία "όαση" στα βόρεια προάστια έχει γίνει το αγαπημένο spot των Αθηναίων

Ακόμη και ένας απλός καφές, προσφέρει μεγαλύτερη απόλαυση όταν είσαι "μακριά" από την πόλη.

24 Απρ 2024

Δίαιτα της νηστείας: Χάστε έως 5 κιλά σε 40 ημέρες

Η νηστεία είναι μια καλή ευκαιρία να μειώσουμε το βάρος μας, αλλά και να κάνουμε μια σωστή αποτοξίνωση

24 Απρ 2024

7 στάσεις στην Τρώων, έναν "από τους πιο cool δρόμους του κόσμου"

Το Time Out ξεχωρίζει τη δημοφιλή οδό των Άνω Πετραλώνων και εμείς βρίσκουμε αφορμή να επιστρέψουμε εκεί.

24 Απρ 2024

Από την Καλιφόρνια στον Όλυμπο: Εκπαιδεύοντας νέους στη δράση για το κλίμα και μια πιο ανθεκτική κοινωνία

Για τον Larry Notheis η προστασία του πλανήτη είναι ένα είδος μαραθωνίου, γι' αυτό και είναι πολύ σημαντικό οι νέοι να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια μέσω προγραμμάτων όπως αυτό που προωθεί το California Conservation Corps

24 Απρ 2024

Έχεις άγχος; 6 τροφές που θα σε ηρεμήσουν αμέσως

Αυτές είναι οι 6 τροφές που θα σε απαλλάξουν από το άγχος.

23 Απρ 2024

Δείτε την ημερίδα Women Who Dare "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση"

Δείτε εδώ το βίντεο από την ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

23 Απρ 2024

Βράβευση για τα προϊόντα blu της Imperial Brands Hellas από τον θεσμό "Προϊόν της Χρονιάς 2024"

Το βραβείο "Προϊόν της Χρονιάς" είναι ένας διεθνώς αναγνωρισμένος θεσμός

23 Απρ 2024

H ημερίδα του Womantoc "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δήλωσε συμμετοχή στην ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.