ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Όλες οι μαμάδες με ρωτούν πώς φτιάχνω αυτό το υγιεινό γλύκισμα που λατρεύει ο γιος μου

Είναι πανεύκολο, ευέλικτο, δίνει στα παιδιά ενέργεια και θρεπτικά στοιχεία.

Όλες οι μαμάδες με ρωτούν πώς φτιάχνω αυτό το υγιεινό γλύκισμα που λατρεύει ο γιος μου

Ο γιος μου τρελαίνεται για σοκολάτα αλλά προσπαθώ να του δίνω όσο το δυνατόν λιγότερα τυποποιημένα γλυκά. Έχω βρει όμως μια πανεύκολη σπιτική λύση που υπηρετεί το τερπνόν μετά του ωφελίμου.

Είναι μια υγιεινή κρέμα κακάο που φτιάχνεται στη στιγμή, από υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι. Και είναι λαχταριστή και στην όψη. Όλες οι μαμάδες φίλες μου με ρωτούν πώς μπορούν να τη φτιάξουν. Ιδού η συνταγή λοιπόν, την οποία μάλιστα μπορείτε να τροποποιήσετε ανάλογα π.χ. με το πόσο πηχτή ή γλυκιά τη θέλετε. Για παράδειγμα με περισσότερο γάλα θα θυμίζει στην υφή σμούθι, ενώ με λιγότερο γάλα θα παραπέμπει σε μους.

Υλικά

1 πολύ ώριμη μπανάνα

1 κ.σ. βρόμη

1 κ.σ. ταχίνι ή φιστικοβούτυρο

1 κ.σ. κακάο σκόνη

1 κ.γ. μέλι

50 ml φρέσκο γάλα

Προαιρετικά για το γαρνίρισμα:

δάκρυα σοκολάτας, σαντιγί, ξηροί καρποί και/ή ψιλοκομμένα φρούτα όπως φράουλα ή μπανάνα

Εκτέλεση

Χτυπάτε όλα τα υλικά στο μούλτι μέχρι να γίνουν μια ομοιογενής κρέμα. Αν σας φαίνεται πηχτή, προσθέτετε λίγο γάλα ακόμα.

Tip: Tην ίδια συνταγή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και για σπιτικό παγωτό σοκολάτας. Απλά παραλείπετε τη βρόμη και αντί για φρέσκια μπανάνα χρησιμοποιείτε μια που έχετε κόψει και παγώσει στην κατάψυξη.

Photo: Brooke Lark / Unsplash

Read Next

05 Δεκ 2025

Τι θα κάνεις αυτό το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα

Το πρώτο ΣΚ του Δεκεμβρίου φέρνει μαζί του χριστουγεννιάτικα δρώμενα, θεατρικές παραστάσεις και lives, νέα εστιατόρια και μπαρ, καθώς και πολλές ακόμη αφορμές εξόδου.

05 Δεκ 2025

Στο Santa Claus Kingdom τα Χριστούγεννα γίνονται εμπειρία

Το μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο της Ελλάδας είναι και πάλι εδώ.

Περισσότερα από

Life

05 Δεκ 2025

Μία από τις πιο φίνες κερκυραϊκές κουζίνες για ένα βράδυ στην Αθήνα

Η υπέροχη γευστική πρόταση του Αριστοτέλη Μέγκουλα και του "Pomo d’ Oro" σερβίρεται για μία και μόνο νύχτα στο "Ark".

05 Δεκ 2025

"Στα μαγικά Χριστούγεννα του Πινόκιο", ο Χρήστος Νικολάου ζωντανεύει το παιδί μέσα μας

Στη μαγική παράσταση "Τα μαγικά Χριστούγεννα του Πινόκιο", ο πρωταγωνιστής Χρήστος Νικολάου αποκαλύπτει πώς ο ρόλος έγινε προσωπικό ταξίδι επιστροφής στη φαντασία, στην παιδική αθωότητα και στη δύναμη της αγάπης που ενώνει και μεταμορφώνει.

05 Δεκ 2025

Γιατί πλημμυρίζει η Αθήνα κάθε φορά που βρέχει;

Βρέχει ξανά και οι δρόμοι της Αθήνας μετατρέπονται σε ποτάμια - πώς θα φτάσεις στη δουλειά, στο σχολείο ή στο ραντεβού σου; Ένας ειδικός μάς εξηγεί τι συμβαίνει.

04 Δεκ 2025

9 έξυπνες χρήσεις του αλατιού που πρέπει να δοκιμάσεις σήμερα

Το αλάτι δεν είναι μόνο για γεύση. Ανακάλυψε 9 καθημερινές χρήσεις που θα σε εντυπωσιάσουν.

04 Δεκ 2025

Τι ισχύει με την απεργία που ανακοίνωσε το Σ.Ε.Η.

Διαβάστε την ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος που στηρίζει τα αιτήματα του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.

04 Δεκ 2025

Όλα όσα ετοιμάζει το ΚΠΙΣΝ για τα Χριστούγεννα

Το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος μεταμορφώνεται στον πιο φωτεινό προορισμό της πόλης για τις γιορτές με Φεστιβάλ Φωτιστικών Εγκαταστάσεων, Park your Cinema Christmas Εdition, Makers’ Market και πολλές άλλες προτάσεις.

04 Δεκ 2025

Πέψη που λειτουργεί "ρολόι": 4 φρούτα που πρέπει να τρως, σύμφωνα με γιατρό

Ο viral γαστρεντερολόγος Dr Saurabh Sethi εξηγεί ποια φρούτα βοηθούν πραγματικά την πέψη σου και πώς μπορούν να σε γλιτώσουν από φούσκωμα, δυσκοιλιότητα και βαριά αίσθηση στο στομάχι.

04 Δεκ 2025

Οι Onirama στο απόλυτο Χριστουγεννιάτικο τριήμερο πάρτι

Έρχονται στο Θέατρο Άλσος ΔΕΗ, στις 23, 24 & 25 Δεκεμβρίου 2025.

04 Δεκ 2025

Viral παγκόσμιες συνταγές 2025: Τι μαγείρεψε ο πλανήτης φέτος;

Ποια είναι τελικά η πιο viral συνταγή της χρονιάς; Η παγκόσμια λίστα της Google έχει την απάντηση.

04 Δεκ 2025

Temps Perdu: Το καινοτόμο dough lab ξεφουρνίζει και στο κέντρο της Αθήνας

Ένα σημείο που συνδυάζει τη γαλλική γαστρονομική παράδοση με τη μοντέρνα, βιομηχανική αισθητική, με απώτερο σκοπό να αναδείξει την αίσθηση του 'χαμένου' χρόνου, ο οποίος μέσα από τις εμπειρίες των γεύσεων αναβιώνεται και, τελικά, 'ξανακερδίζεται'.