0
SHARES

Πολλοί φαντάζονται τη γυμναστική σαν ακόμη μία υποχρέωση που πρέπει να χωρέσουν σε μια αφάνταστα πιεστική μέρα όσο τα παιδιά είναι με τον άλλο γονέα ή εκτός σπιτιού, σε δικές τους δραστηριότητες. Από την άλλη, μπορεί η φυσική ενέργεια των παιδιών να τα κάνει να φαίνονται δραστήρια στην καθημερινότητά τους, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κινούνται με τρόπο που να δυναμώνει σωστά την καρδιά, τους μύες και τους πνεύμονές τους ή να ενισχύει την ψυχοκινητική τους ανάπτυξη.

Μια οικογένεια που έχει την εμπειρία της yoga, προσεγγίζει όλα της τα προβλήματα με πιο λειτουργικό τρόπο, ενώ φυσικά οι θετικές αναμνήσεις των μαθημάτων βοηθούν στο να μειωθούν εξαρχής οι εντάσεις.

Πώς όμως να τα πείσετε ότι το να συνηθίσουν στη γυμναστική είναι ιδανικό, δίνοντας ταυτόχρονα το παράδειγμα;
Απλό: κάντε family yoga όλοι μαζί.

H Αριάδνη Οικονομίδη, Yoga Instructor, με εξειδίκευση στην παιδική yoga, μας εξηγεί γιατί η family yoga αποτελεί μια μοναδική εμπειρία για την οικογένεια που μόνο οφέλη μπορεί να έχει.

Οι οικογένειες που ασκούνται μαζί, δεν απολαμβάνουν μόνο τα οφέλη στην υγεία τους, αλλά δυναμώνουν και βαθαίνουν τους μεταξύ τους συναισθηματικούς δεσμούς, σύμφωνα με ειδικούς. Η τακτική γυμναστική αυξάνει την αυτοπεποίθηση του ασκούμενου και μειώνει δραστικά το άγχος, άρα, όπως είναι φυσικό, μια τόσο θετική και ωφέλιμη εμπειρία επηρεάζει και τη σχέση μεταξύ των ασκούμενων.
 
Τα παιδιά βρίσκουν κοινό έδαφος με τους γονείς και έρχονται πιο κοντά σε αυτούς, ενώ ο κοινός στόχος των ασκήσεων τα κάνει να αισθάνονται πολύτιμο μέλος της οικογενειακής μονάδας (κάτι που η καθημερινότητα σπανίως τους δίνει την ευκαιρία να βιώσουν) και τους διδάσκει την αίσθηση της ευθύνης, χωρίς το άγχος ενδεχόμενων επιπτώσεων. Από την άλλη, οι γονείς μπορούν να περάσουν ουσιαστικό χρόνο με τα παιδιά τους χωρίς να αποσπάται η προσοχή τους από ηλεκτρονικές συσκευές ή άλλες υποχρεώσεις, παρατηρώντας το πώς αντιδρούν σε ένα περιβάλλον όπου τους δίνονται στόχοι και εργαλεία για να τους φτάσουν.

Οι γονείς μπορούν να περάσουν ουσιαστικό χρόνο με τα παιδιά τους χωρίς να αποσπάται η προσοχή τους από ηλεκτρονικές συσκευές ή άλλες υποχρεώσεις, παρατηρώντας το πώς αντιδρούν σε ένα περιβάλλον όπου τους δίνονται στόχοι και εργαλεία για να τους φτάσουν.


Και αυτό το δέσιμο γίνεται με τις ιδανικότερες των συνθηκών: η yoga είναι πάνω από όλα ένας τρόπος ζωής, μια προσπάθεια να επέλθει ηρεμία και αρμονία στο μυαλό και το πνεύμα των συμμετεχόντων. Η family yoga, μάλιστα, είναι ένας ιδανικός συνδυασμός άσκησης, διαλογισμού και παιχνιδιού – έχει κάτι για όλες τις ηλικίες. 


Μια οικογένεια που έχει την εμπειρία της yoga, προσεγγίζει όλα της τα προβλήματα με πιο λειτουργικό τρόπο, ενώ φυσικά οι θετικές αναμνήσεις των μαθημάτων βοηθούν στο να μειωθούν εξαρχής οι εντάσεις.
 
Πόσες φορές μαζεύεται ολόκληρη η οικογένεια σε ένα χώρο και έχει μια ουσιαστική εμπειρία, χωρίς να απομονώνονται όλοι στο δωμάτιό τους; Είναι στο χέρι σας να ανασχηματίσετε το κλίμα στην οικογένειά σας και μπορεί να είναι τόσο διασκεδαστικό, ωφέλιμο και ήρεμο όσο ένα μάθημα yoga.

*H Αριάδνη Οικονομίδη πρόκειται να πραγματοποιήσει ένα μάθημα – εισαγωγή στη Family Yoga, το Σάββατο 29 Απριλίου, στις 13.30 στο “Power House Project” στη Γλυφάδα. 

H Αριάδνη Οικονομίδη, Yoga Instructor, με εξειδίκευση στην παιδική yoga, μας εξηγεί γιατί η family yoga αποτελεί μια μοναδική εμπειρία για την οικογένεια που μόνο οφέλη μπορεί να έχει.

Λίγα λόγια για την Αριάδνη Οικονομίδη Yoga Instructor
 

Η Αριάδνη Οικονομίδη διδάσκει yoga από το 2008 και έχει εξειδικευτεί στην παιδική γιόγκα. Ως Πανελληνιονίκης στίβου και απόφοιτος του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, ανακάλυψε τη yoga προσπαθώντας να ανταπεξέλθει στις επώδυνες προπονήσεις του στίβου. Η βαθιά της γνώση για τα ευεργετικά οφέλη της yoga και η αγάπη της για τα παιδιά την οδήγησαν να δημιουργήσει τη μέθοδο «Yoga for Happy Kids». Όραμά της είναι να εμπνέει και να βοηθάει τα παιδιά από μικρή ηλικία να ανακαλύπτουν τη χαρά, την εσωτερική δύναμη και την αυτοεκτίμηση μέσω της yoga. Έχει παρακολουθήσει πολλά εκπαιδευτικά προγράμματα για την παιδική yoga, τη yoga στην εγκυμοσύνη και τη μεταγεννητική yoga, ενώ έχει εκπαιδευτεί ως δασκάλα βρεφικής και παιδικής κολύμβησης (baby swimming).

Μετά την εκπαίδευσή της στο σύστημα YogaWorks για ενήλικες, διδάσκει Vinyasa yoga προσαρμοσμένη στις ανάγκες του ασκούμενου, με στόχο τη θεραπεία και την ενδυνάμωση. Τα μαθήματά της, φροντίζει πάντα να είναι ένας δυναμικός συνδυασμός άσκησης και συγκέντρωσης για το σώμα, το μυαλό και την καρδιά.
Έχει εργαστεί σε παιδικούς σταθμούς, σχολεία, αθλητικές εγκαταστάσεις, yoga studios και luxury resorts σε όλη την Ελλάδα.

Για περισσότερες πληροφορίες: 
Τηλ. επικοινωνίας 697 6972317 και www.ariadnioikonomidi.com

TAGS