ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η Άννα έμαθε τον Ιούλιο ότι η μεγάλη κόρη της έχει καρκίνο και το μοιράζεται μαζί μας

Πόνος, νοσοκομείο, χειρουργείο, βιοψία, καρκίνος. Ας μη φοβόμαστε τις λέξεις όπως λέει και η Νεφέλη, έχουν μηδέν επικινδυνότητα.

Η Άννα έμαθε τον Ιούλιο ότι η μεγάλη κόρη της έχει καρκίνο και το μοιράζεται μαζί μας

Γράφει η Άννα Αναστασοπούλου

Αγαπημένοι φίλοι και φίλες σας ξαναβρίσκω ελπίζω εκεί που σας άφησα ή στα καλύτερα που σας το εύχομαι ολόψυχα. Θα σας μιλήσω για την αλλαγή, της αλλαγής, ω αλλαγή και μην πάει ο νους σας στη γνωστή «Αλλαγή» για όσους είναι γεννημένοι πριν το 1970. Το καλοκαίρι τούτο το φετινό έχει κάνει high score για μένα.

Θα ξεκινήσω με την αλλαγή σπιτιού, μια μετακόμιση που τη λες και εσωτερική μετανάστευση. Τα παιδιά μεγαλώνουν, οι ανάγκες αλλάζουν, χρειαζόμασταν περισσότερο πολιτισμό. Φύγαμε από την εξοχή και ήρθαμε στην πόλη, στο πατρικό μου σπίτι -κι εκεί που μέναμε πόλη είναι αλλά απομακρυσμένη. Από 150 τ.μ. σπίτι, στα 90 τ.μ., που να χωρέσεις μάνα μου; Μοναχοκόρη εγώ με προίκα για 5-6 κόρες, μάζευε η μάνα μου ότι σεντόνι, τραπεζομάντιλο, κέντημα, σεμέν, σερβίτσια, πορσελάνες, κρούσταλλα και άλλα όχι και τόσο χρήσιμα αντικείμενα, που στο καινούργιο σπίτι πήραν τη θέση τους στο υπόγειο, μέσα σε κούτες.

Πόνος, νοσοκομείο, χειρουργείο, βιοψία, καρκίνος. Ας μη φοβόμαστε τις λέξεις όπως λέει και η Νεφέλη, έχουν μηδέν επικινδυνότητα.

Τα παιδιά, από την άλλη, δεν ήθελαν να αποχωριστούν κανένα παιχνίδι λούτρινο, επιτραπέζιο, χαρτάκια, σημειώσεις, ζωγραφιές -από την πρώτη δημοτικού μέχρι τώρα- και οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται μέχρι και σήμερα που σας γράφω, οπότε στο καινούργιο σπίτι πήραν κι αυτά τη θέση τους στο υπόγειο, μέσα σε κούτες.

Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να έχουμε τόσα πολλά πράγματα μέσα σε ένα σπίτι και να χρησιμοποιούμε 5 -10 βασικά που μας αρέσουν και μας εξυπηρετούν.

Αλλαγή μεγάλη από το ένα στρέμμα κήπο, στα 60 τ.μ. «τύπου κήπο», το σκυλί τις πρώτες βδομάδες σε κατάθλιψη- απόγνωση. Από την άπλα που χανόταν το μάτι στο πράσινο, τώρα να στοπάρει στα απλωμένα της κυρίας απέναντι. Αλλαγές, πολλές αλλαγές.

Και κατά τα μέσα Ιουλίου έρχεται μια αλλαγή μεγατόνων.

Πόνος, νοσοκομείο, χειρουργείο, βιοψία, καρκίνος. Ας μη φοβόμαστε τις λέξεις όπως λέει και η Νεφέλη, έχουν μηδέν επικινδυνότητα. Δικός μου; Μακάρι να ήταν.

Έχω ξεχάσει όλες τις προηγούμενες αλλαγές, μοιάζουν τόσο μικρές μπροστά σε αυτό που έχω να αντιμετωπίσω. Νιώθω σαν τον Άτλαντα. Κατακλύζομαι από όλα τα συναισθήματα ταυτόχρονα. Στο πλάι μου άνθρωποι χρόνων, συνοδοιπόροι, συνταξιδιώτες, φίλοι, ο σύντροφός μου. Όλοι μαζί, μια μεγάλη αγκαλιά και μια εστία αγάπης, νιώθω ευγνωμοσύνη.

Το παιδί συνειδητοποιεί πως υπάρχει αληθινή αγάπη, πως αυτή την ώρα της μεγάλης προσωπικής της αλλαγής είναι όλοι εκεί με ολο τους το είναι. Πως οι σχέσεις των ανθρώπων δεν ορίζονται από διαζύγια και συγγένειες εξ αίματος αλλά από αγάπη, σεβασμό και κατανόηση. Πως η υπομονή είναι αρετή και τέλος πως η ζωή έχει μεγάλη αξία και πρέπει να την τιμάμε κάθε μέρα, κάθε στιγμή.

Νεφελάκι είμαστε ομάδα, δυνατή, keep walking.

Υστερόγραφο: Μεγάλο ευχαριστώ στους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό της γυναικολογικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Γεννηματάς.

*Η Άννα γράφει στο womantoc.gr τη στήλη «Μια μαμά στον κόσμο της μαμαδοσύνης». Διαβάστε παρακάτω μερικά από τα προηγούμενα θέματά της. Ο τρόπος που διαχειρίζεται το θέμα, με δύναμη και χαμόγελο είναι εκτός από αξιοθαύμαστος, είναι εξαιρετικά εμπνευστικός. Ευχόμαστε την καλύτερη έκβαση. Η Άννα θα συνεχίζει να μας ενημερώνει μέσα από τη στήλη της.

Read Next

14 Δεκ 2025

Σε αυτό το εστιατόριο βρίσκεις παράδοση, φρεσκάδα και αθηναϊκό ουρανό στο πιάτο

Υπάρχουν γεύματα που τα θυμάσαι για τη γεύση τους, κι άλλα που τα θυμάσαι για τη μαγευτική τους ατμόσφαιρα. Εδώ, υπάρχουν και τα δύο.

14 Δεκ 2025

Πώς θα λειτουργήσουν τα μαγαζιά μέχρι την Πρωτοχρονιά

Οι ημέρες και ώρες που θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα, σύμφωνα με το εορταστικό ωράριο.

Περισσότερα από

Life

14 Δεκ 2025

Ο Apon σπάει τα κοντέρ

Ο Apon συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία των τελευταίων χρόνων κατακτώντας το ετήσιο Top 50 του Spotify με 6 σόλο τραγούδια του.

14 Δεκ 2025

Το Heated Rivarly είναι μία από τις πιο hot σειρές αυτή τη στιγμή

Πώς ένα viral βιβλίο μεταφέρθηκε στη μικρή οθόνη και απέκτησε φανατικό κοινό σε ελάχιστο χρόνο.

14 Δεκ 2025

Χριστουγεννιάτικες προτάσεις για να ζήσετε τη μαγεία των γιορτών μαζί με τα παιδιά

Από festive πάρκα γεμάτα παιχνίδι και εκπλήξεις μέχρι δημιουργικά εργαστήρια και θεατρικά που σκορπούν χαμόγελα, αυτές οι χριστουγεννιάτικες δράσεις υπόσχονται να μετατρέψουν κάθε οικογενειακή έξοδο σε μια αξέχαστη εμπειρία.

13 Δεκ 2025

Δεν είναι ιδέα σου: Tο Stranger Things σταμάτησε όντως να είναι καλό

Η μεγαλύτερη επιτυχία του Netflix έπρεπε να μας κάνει να λέμε ‘τι θα γίνει στο τέλος;’. Τελικά, σκεφτόμαστε ‘γιατί μας νοιάζει;’

13 Δεκ 2025

Ένα concept απευθείας από το Βερολίνο φέρνει στην Αθήνα πρωινό που δεν τελειώνει ποτέ

Το διάσημο all-day breakfast concept που καθιέρωσε το πρωινό ως εμπειρία ανεξαρτήτως ώρας, καταφθάνει και στην ελληνική πρωτεύουσα με το Benedict Berlin.

13 Δεκ 2025

Τα μπαζάρ που παίζουν αυτό το ΣΚ στην Αθήνα για τις χριστουγεννιάτικες αγορές σας

Με μια επίσκεψη μπορείτε να βρείτε από βιβλία και χειροποίητα γλυκά ως κοσμήματα και ημερολόγια.

12 Δεκ 2025

Το City Hotel δείχνει το νέο του πρόσωπο στη Θεσσαλονίκη

Το διαχρονικά αγαπημένο ξενοδοχείο του TOR Hotel Group, με ιστορία πενήντα χρόνων, περνά σε μια καινούργια εποχή, υποδεχόμενο τους επισκέπτες με ανανεωμένη αισθητική και την ίδια ζεστή φιλοξενία που το καθιέρωσε.

12 Δεκ 2025

7 "έξυπνοι" συνδυασμοί βραδινού για ήρεμη πέψη σύμφωνα με γαστρεντερολόγο

Ελαφριά πρωτεΐνη, λαχανικά και "καθαρές" βάσεις: 10 ιδέες για δείπνο που σε χορταίνει χωρίς να σε βαραίνει.

12 Δεκ 2025

To ΗΒΟ κυκλοφορεί teaser με σκηνές από τα καινούργια Euphoria και House of the Dragon

Η streaming πλατφόρμα μας δίνει μία πρώτη γεύση από όσα έχουμε να περιμένουμε το 2026.

12 Δεκ 2025

5 κοινές τροφές που βοηθούν να χτίσεις μύες φυσικά - (χωρίς σκόνες)

Αν γυμνάζεσαι και δεν θέλεις να σκέφτεσαι μόνο συμπληρώματα, αυτά τα 5 τρόφιμα από την κουζίνα σου είναι ένα πολύ καλό ξεκίνημα.