ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ: 860 παιδιά στο φεστιβάλ της Λάρισας!

Οι Ακαδημίες ΟΠΑΠ προωθούν το ευ αγωνίζεσθαι, τον σεβασμό, το ήθος και την ομαδικότητα στηρίζοντας 125 παιδικές ακαδημίες ποδοσφαίρου και πάνω από 10.000 παιδιά!

Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ: 860 παιδιά στο φεστιβάλ της Λάρισας!

Δεκατρείς Ακαδημίες με 850 παιδιά από τη Λάρισα, τη Μαγνησία, τα Τρίκαλα, την Καρδίτσα, την Φωκίδα και την Φθιώτιδα, συμμετείχαν στην μεγάλη αθλητική γιορτή που διοργανώθηκε την περασμένη Κυριακή στο Στάδιο «Αλκαζάρ», στο πλαίσιο του προγράμματος Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ και που έφερε κοντά τα παιδιά με τις ιδανικές αρχές του αθλητισμού.

Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ: 860 παιδιά στο φεστιβάλ της Λάρισας!
Φεστιβάλ Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ στο γήπεδο Αλκαζάαρ

Οι μικροί αθλητές συμμετείχαν σε παιχνίδια ομαδικότητας και ποδοσφαιρικών δεξιοτήτων, μαθήματα για θέματα διατροφής μέσα από παιχνίδι, καθώς και σε μία βιωματική εμπειρία, αγωνιζόμενοι ως παραολυμπιακοί αθλητές.

Ακολουθώντας πιστά τη φιλοσοφία του προγράμματος Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ, όλες οι δραστηριότητες, στο πλαίσιο των φεστιβάλ, προωθούν με τον πιο ευχάριστο τρόπο το ευ αγωνίζεσθαι, τον σεβασμό, το ήθος και την ομαδικότητα.

Παιχνίδια ποδοσφαιρικών δεξιοτήτων με τα παιδιά των Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ

Οι νεαροί αθλητές που παρευρέθηκαν στην Λάρισα προέρχονταν από τις ακαδημίες: Προμηθέας Λάρισας, Ορφέας Λάρισας, Αμπελόκηποι Λάρισας, Μαγνησιακός Βόλου, Αγία Παρασκευή Βόλου, ΓΣ Αλμυρός, Απόλλων-Δήμητρα Τρικάλων, ΑΣΑΠ Καρδίτσας, Ατρόμητος Παλαμά, ΑΠ Καρπενήσι, Αίαντας Λαμίας, ΑΠ Λαμίας και Άρης Αγ. Κωνσταντίνου.

Παράλληλα, οι 1400 και πλέον γονείς και συνοδοί παρακολούθησαν από την εξειδικευμένη επιστημονική ομάδα του προγράμματος ομιλίες και σεμινάρια για θέματα ψυχολογίας, διατροφής και πρώτων βοηθειών.

Βιωματικό παιχνίδι με τα παιδιά των Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ

«Σήμερα Αθλητές – Αύριο Καλύτεροι Άνθρωποι»

Στο φεστιβάλ της Λάρισας συμμετείχε και μία εντυπωσιακή ομάδα πρεσβευτών αθλητών από διάφορα ολυμπιακά και παραολυμπιακά αθλήματα με σημαντικές διακρίσεις για το ήθος, τον σεβασμό προς τους συναθλητές τους και το ευ αγωνίζεσθαι, δίνοντας πολύτιμες κατευθύνσεις στα παιδιά. Συγκεκριμένα παρευρέθηκαν οι: Κώστας Τσάνας, Γιώργος Καφές, Γιάννης Αλεξούλης, Κωνσταντίνος Μουράτης, Θεοδώρα Μούτσιου.

Από αριστερά: Γιάννης Αλεξούλης, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ, Κώστας Μουράτης, αθλητής στίβου, Θεοδώρα Μούτσιου, παραολυμπιακή αθλήτρια στη σκοποβολή

Τι είναι οι Αθλητικές Ακαδημίες του ΟΠΑΠ

Οι Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα στήριξης 125 ερασιτεχνικών ακαδημιών ποδοσφαίρου σε όλη την Ελλάδα, που απευθύνεται σε περισσότερα από 10.000 παιδιά, ηλικίας 7–12 ετών.

Με βασικό μήνυμα «Σήμερα Αθλητές – Αύριο Καλύτεροι Άνθρωποι» το πρόγραμμα στοχεύει στην προσέλκυση ακόμη περισσότερων παιδιών και την ανάδειξη του εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού ρόλου του αθλητισμού, συμβάλλοντας στη δημιουργία γερών θεμελίων για το μέλλον του αθλητισμού στη χώρα μας.

Οι ακαδημίες επωφελούνται από το ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που περιλαμβάνει:

  • Επιστημονική υποστήριξη από ειδικευμένους παιδιάτρους, παιδοψυχολόγους και διατροφολόγους
  • Προπονητικές κατευθύνσεις για τις συγκεκριμένες ηλικίες με βάση τα διεθνή πρότυπα της UEFA και της FIFA
  • Υψηλής ποιότητας προπονητικό υλικό
  • Ασφαλιστική κάλυψη καθ’ όλη τη διάρκεια των προπονήσεων και των αγώνων, καθώς και για μία ώρα πριν και μία μετά
  • Συμμετοχή σε ποδοσφαιρικά τουρνουά με εκπαιδευτικό αλλά και ψυχαγωγικό χαρακτήρα

Η ΟΠΑΠ διοργανώνει, στο πλαίσιο του προγράμματος Αθλητικές Ακαδημίες, μεγάλες γιορτές αθλητισμού – φεστιβάλ σε δέκα πόλεις της Ελλάδας. Στα πέντε φεστιβάλ που έχουν πραγματοποιηθεί σε Λάρισα, Ηράκλειο Κρήτης, Πάτρα, Αθήνα και Κατερίνη, η ΟΠΑΠ έχει μοιραστεί τη χαρά του αθλητισμού με 4.230 παιδιά και του 6.650 γονείς και συνοδούς τους.

Το ταξίδι των Φεστιβάλ Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ συνεχίζεται σε Αθήνα, Άργος, Ιωάννινα, Ξάνθη και Θεσσαλονίκη.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ και τα φεστιβάλ μπορείτε να βρείτε στο: http://sportsacademies.opap.gr/el

Read Next

24 Απρ 2024

Από την Καλιφόρνια στον Όλυμπο: Εκπαιδεύοντας νέους στη δράση για το κλίμα και μια πιο ανθεκτική κοινωνία

Για τον Larry Notheis η προστασία του πλανήτη είναι ένα είδος μαραθωνίου, γι' αυτό και είναι πολύ σημαντικό οι νέοι να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια μέσω προγραμμάτων όπως αυτό που προωθεί το California Conservation Corps

24 Απρ 2024

Έχεις άγχος; 6 τροφές που θα σε ηρεμήσουν αμέσως

Αυτές είναι οι 6 τροφές που θα σε απαλλάξουν από το άγχος.

Περισσότερα από

Life

23 Απρ 2024

Δείτε την ημερίδα Women Who Dare "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση"

Δείτε εδώ το βίντεο από την ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

23 Απρ 2024

H ημερίδα του Womantoc "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δήλωσε συμμετοχή στην ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

22 Απρ 2024

Βιβλιοπάρτι στο rooftop του Βrown Acropol

Από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος και τα Brown Hotels, με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και τον Περίπατο Βιβλίου.

21 Απρ 2024

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

21 Απρ 2024

Δίαιτα Cambridge: Η "νόστιμη" δίαιτα των υγρών και το express αδυνάτισμα

Πρόκειται για μία υγρή δίαιτα πολύ χαμηλών θερμίδων που υπόσχεται απώλεια μεγαλύτερη των 4-5 κιλών την εβδομάδα.

20 Απρ 2024

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

19 Απρ 2024

Αυτό το τρόφιμο συνδέεται με την απώλεια βάρους και πιο λεπτή μέση

Μπόνους: Bοηθάει στην μείωση της κατανάλωσης τροφίμων χαμηλά σε θρεπτικά συστατικά

19 Απρ 2024

Η απολαυστική υπερτροφή που σου δίνει ενέργεια

100% αλεσμένο σουσάμι άριστης ποιότητας που εδώ και 100 χρόνια μας θρέφει και μας προσφέρει την ενέργεια που χρειαζόμαστε. Χωρίς υπερβολή!

19 Απρ 2024

Τι θα δούμε φέτος στην Επίδαυρο

Διεθνείς παρουσίες, σπουδαία σκηνοθετικά ονόματα, σημαντικές συνεργασίες, σύγχρονες επαναγνώσεις της τραγωδίας και κυριαρχία του τραγικού λόγου έναντι του κωμικού εντοπίζονται στο φετινό πρόγραμμα της μεγάλης και μικρής Επιδαύρου.