ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

To πριν και το μετά. Όταν ένα παλιό διαμέρισμα στο Χαλάνδρι μεταμορφώθηκε σε υπερσύχρονη κατοικία

Εντυπωσιακή ανακαίνιση που θα θέλαμε να αντιγράψουμε.

To πριν και το μετά. Όταν ένα παλιό διαμέρισμα στο Χαλάνδρι μεταμορφώθηκε σε υπερσύχρονη κατοικία

Οι ιδιοκτήτες επιθυμούσαν τη μετατροπή ενός εκλεκτικιστικά διακοσμημένου διαμερίσματος εμβαδού 190 m2 σε ένα χώρο που να αποπνέει αισθητική ηρεμία και γαλήνη και να αντιπροσωπεύει την προσωπικότητα και τον τρόπο ζωή τους.

Η γλώσσα του μινιμαλισμού θεωρήθηκε από την ομάδα των αρχιτεκτόνων ιδανική για να εκφράσει αυτό το ιδεώδες. Η έννοια του μινιμαλισμού, έχει να κάνει με την αφαίρεση στοιχείων από μια σύνθεση με σκοπό την επίτευξη απλότητας. Αυτή η απλότητα στην αρχιτεκτονική δημιουργείται από τη γεωμετρική αφαίρεση. Στόχος της σύνθεσης ήταν η ανάπτυξη μιας διαλεκτικής σχέσης μεταξύ δύο κυρίαρχων στοιχείων που δεν μπορούν να λείψουν χωρίς να στερήσουν ουσία από το εγχείρημα. Σαν αποτέλεσμα ο χώρος αποκτά ένα ασκητικό χαρακτήρα που εκπέμπει πνευματικότητα και υπέρβαση.

Στους κοινόχρηστους χώρους δημιουργήθηκαν ενιαίοι χώροι με την αποξήλωση των εσωτερικών τοίχων και τη διάσπαση του κατακερματισμού του χώρου. Οι εξωτερικοί τοίχοι επενδύθηκαν εσωτερικά με γυψοσανίδα ούτως ώστε να δημιουργηθεί μια καθαρή γεωμετρία χωρίς ακμές, γωνίες υποστυλωμάτων και δοκαριών. Με την ευκαιρία αυτή ενισχύθηκε η θερμομονωτική ιδιότητα του διαμερίσματος.

Τα υλικά και οι υφές έχουν αυστηρό λεξιλόγιο. Οι τοίχοι επικαλύφτηκαν με ένα ειδικού τύπου τσιμεντοκονίαμα σε ανοικτό θερμό γκρι. Στόχος των αρχιτεκτόνων ήταν να προσεγγίσουν το ανοιχτό γκρι χρώμα και τις διαβαθμίσεις της υφής του χαρτονιού. Σε αντίθεση τα μεταλλικά στοιχεία του χώρου όπως η κουζίνα, τα τραπέζια, η βιβλιοθήκη, τα θερμαντικά σώματα και τα φωτιστικά, είναι μαύρο ματ. Η αντίθεση αυτή δημιουργεί μια ενδιαφέρουσα διαλεκτική σχέση που προσδίδει μια ασκητική φυσιογνωμία στο χώρο. Αυτή η φυσιογνωμία ταυτίζεται με τον τρόπο ζωής των χρηστών.

Στα μπάνια, το τσιμεντοκονίαμα που εφαρμόζεται στους τοίχους, στο δάπεδο, στους πάγκους επιλέγεται να είναι στο μέσο της τονικής κλίμακας, προκειμένου να έχει το φυσικό χρώμα του τσιμέντου. Επιλέγεται μια ήπια τεχνοτροπία χωρίς επιτηδευμένα "νερά". Οι νιπτήρες και οι πάγκοι γίνονται κτιστοί, χειροποίητοι. Κτιστοί γίνονται επίσης οι πάγκοι εργασίας των υπνοδωματίων των παιδιών σε πρόβολο από τους τοίχους.

Τα φωτιστικά είναι ως επί το πλείστον ενσωματωμένα στις οροφές, εκτός από το κεντρικό χώρο του καθιστικού - κουζίνας όπου οι ράγες με τα σποτ αναδεικνύουν τις διαφορετικές χρήσεις που στεγάζονται. Τα ενσωματωμένα στη ψευδοροφή φωτιστικά χάνουν την υπόσταση τους και αποκαλύπτονται από τις κηλίδες φωτός που γράφουν πάνω στις επιφάνειες.

Η τραπεζαρία, το γραφείο, η βιβλιοθήκη σχεδιάζονται και κατασκευάζονται χειροποίητα από μεταλλικές διατομές. Συνεπής με τη μινιμαλιστική γλώσσα ο σχεδιασμός της τραπεζαρίας δημιουργεί το μέγιστο δυνατό άνοιγμα με το ελάχιστο πάχος προφίλ.

Το τελικό αποτέλεσμα.

To πριν και το μετά. Όταν ένα παλιό διαμέρισμα στο Χαλάνδρι μεταμορφώθηκε σε υπερσύχρονη κατοικία

Το πριν:

Πηγή: ktirio.gr

Read Next

18 Απρ 2024

Grand Potato chips: Η απόλυτη εξερεύνηση των γεύσεων στον κόσμο των τσιπς

Ετοιμάσου για ένα εκπληκτικό ταξίδι γευστικών ανακαλύψεων.

17 Απρ 2024

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

Περισσότερα από

Life

17 Απρ 2024

SORITES – "Είναι Μοιραίο"

Οι SORITES μετά την πρώτη τους τηλεοπτική εμφάνιση στο "Μουσικό Κουτί", συστήνονται στο κοινό με το πρώτο τους single

17 Απρ 2024

Villa Sola Cabiati | Μία έπαυλη με ιστορία αιώνων - Το palazzo αριστούργημα στη λίμνη Como

Μια βίλα με βαριά ιστορία και σπουδαία διακόσμηση έχει φιλοξενήσει μεγάλες προσωπικότητες, ανάμεσα τους και ο Ναπολέοντας με την σύζυγό του, Ζοζεφίνα.

17 Απρ 2024

Πότε κυκλοφορούν οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Γιώργου Λάνθιμου

Έγινε γνωστή η ημερομηνία κυκλοφορίας της νέας ταινίας του Έλληνα σκηνοθέτη στις εγχώριες αίθουσες.

16 Απρ 2024

Monobloc Chair: Η δικαίωση της πλαστικής καρέκλας από τους New York Times

Η καρέκλα που πρωταγωνιστεί σε πανηγύρια, σουβλατζίδικα και παραλίες, είναι το εμβληματικότερο έπιπλο των τελευταίων 100 ετών σύμφωνα με τους New York Times.

16 Απρ 2024

MALLORY: Το πολυαγαπημένο ελληνικό fashion brand Mallory The Label γιόρτασε το λανσάρισμα της νέας συλλογήςj

Το brand MALLORY THE LABEL αποκάλυψε τη νέα S/S ’24 συλλογή "NOMAS" στο απόλυτο fashion party της σεζόν.

16 Απρ 2024

Divani Corfu Palace: Φέτος το Πάσχα σημαίνει... Κέρκυρα!

Απολαύστε τις γιορτές στον απόλυτο πασχαλινό προορισμό και το πλήρως ανανεωμένο Divani Corfu Palace.

15 Απρ 2024

8 φρούτα που έχουν λιγότερη ζάχαρη

Τα φρούτα περιέχουν ζάχαρη, ναι! Αλλά μην ξεχνάς ότι είναι γεμάτα και με θρεπτικά συστατικά.

15 Απρ 2024

Pepe Jeans London: Η νέα συλλογή σχεδιάστηκε για να γοητεύσει τους λάτρεις του denim

Η Pepe Jeans London συλλογή εξυμνεί την διαχρονική βρετανική κληρονομιά της μάρκας.

13 Απρ 2024

Οι 30 ομορφότεροι ανοιξιάτικοι προορισμοί

Από τις ποδηλατάδες στις όχθες της Λίμνης Πλαστήρα ως τους ανοιξιάτικους περιπάτους σε φαράγγια με ορχιδέες στη Χίο, να μερικές από τις εμπειρίες που μας δίνουν ιδέες για ανοιξιάτικες αποδράσεις.