ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Το σπίτι του Βασίλη Ζούλια είναι από τα πιο όμορφα σπίτια της Αθήνας

Στον 5ο όροφο μια πολυκατοικίας του 1960, ο σχεδιαστής έχει στήσει ένα vintage-romantic σκηνικό με vintage κομμάτια, έργα τέχνης και ευρήματα από όλο τον κόσμο.

Το σπίτι του Βασίλη Ζούλια είναι από τα πιο όμορφα σπίτια της Αθήνας

Ο σχεδιαστής μόδας Βασίλης Ζούλιας πάντα προτιμούσε να μένει στην καρδιά της πόλης. Έχει αδυναμία στις μεγάλες λεωφόρους και στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και έψαχνε πάντα για σπίτια με θέα στο πράσινο, όπως το συγκεκριμένο διαμέρισμα. Ως fashion editor στα μεγαλύτερα γυναικεία περιοδικά στις δεκαετίες του '80 και του '90, έχει ταξιδέψει σε όλες τις μητροπόλεις της μόδας –στο Παρίσι, το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη–, κάτι που μαρτυρά σαφώς και ο προσωπικός του χώρος. Ό ίδιος έχει «σχεδιάσει» το σπίτι του με σκοπό να περνάει όμορφες στιγμές, να απολαμβάνει το υπέροχο πρωινό φως, να καλεί φίλους τα βράδια.

Το σπίτι του Βασίλη Ζούλια είναι από τα πιο όμορφα σπίτια της Αθήνας

Η αισθητική του είναι ένα δημιουργικό πάντρεμα από κομμάτια που φέρνει από ταξίδια ή πράγματα που μπορεί να βρει παρατημένα στην άκρη του δρόμου. Με το εκπαιδευμένο μάτι του συλλέκτη, ξέρει πώς να εντοπίζει αντικείμενα αξίας, όπως ένα βιβλίο του Walt Disney, έκδοση του 1945, που αγόρασε σε χαμηλή τιμή από παλαιοπωλείο στο Μοναστηράκι. Αγαπημένη του συνήθεια είναι να ανακαλύπτει θησαυρούς τα πρωινά της Κυριακής στο παζάρι και να συλλέγει κούκλες, παλιά κουτιά και παιχνίδια, τα οποία έχει σε περίοπτη θέση μέσα στο σπίτι. Κάποια από τα έπιπλά του ταξίδεψαν από το Παρίσι –οι πολυθρόνες και ο τιρκουάζ καναπές στο σαλόνι–, ενώ άλλα είναι custom made, όπως τα τραπέζια της Νταϊάνας Καρβούνη η οποία τα σχεδίασε ειδικά για τον Βασίλη Ζούλια πριν από 20 χρόνια. Εκτός από τα vintage και αναπαλαιωμένα έπιπλα, ο δημιουργός αγαπάει τις ταπετσαρίες από μετάξι με τις οποίες έχει ντύσει όλο το σπίτι.

Το τρίτο χαρακτηριστικό του σπιτιού είναι τα έργα τέχνης. Παντού υπάρχουν πίνακες που υπογράφουν ο Κωνσταντίνος Κακανιάς –δημιουργός της larger than life κυρίας Τεπενδρή–, η Λυδία Βενιέρη και ο Περικλής Κονδυλάτος. Πολλά από τα έργα, μάλιστα, είχαν σχεδιαστεί αρχικά για το atelier του και στη συνέχεια βρήκαν τη θέση τους στον προσωπικό του χώρο. Οι αισθητικές αξίες που χαρακτηρίζουν το έργο του Έλληνα σχεδιαστή στοιχειοθετούν κάθε γωνιά του διαμερίσματος. Ακόμα και η διαμόρφωση της κρεβατοκάμαρας είναι συνεπής με το στυλ του, μόνο που εκεί δεν προτίμησε μεταξωτή ταπετσαρία αλλά ψάθα, για πιο γήινη και ήρεμη ατμόσφαιρα.

Δείτε το βίντεο από την εκπομπή Σπίτι μου Σπιτάκι μου:

Κείμενο και φωτό: deconow.gr

Read Next

19 Απρ 2024

Τι θα δούμε φέτος στην Επίδαυρο

Διεθνείς παρουσίες, σπουδαία σκηνοθετικά ονόματα, σημαντικές συνεργασίες, σύγχρονες επαναγνώσεις της τραγωδίας και κυριαρχία του τραγικού λόγου έναντι του κωμικού εντοπίζονται στο φετινό πρόγραμμα της μεγάλης και μικρής Επιδαύρου.

19 Απρ 2024

Womanity: 54 Ελληνίδες tattoo artists γιορτάζουν τη θηλυκή πλευρά της δερματοστιξίας στην HeartbeatInk Gallery

Η HeartbeatInk Gallery, του σύμπαντος του πρώτου περιοδικού για το tattoo στην Ελλάδα, δίνει το βήμα σε 54 γυναίκες tattoo artists να προβάλουν την τέχνη τους.

Περισσότερα από

Life

19 Απρ 2024

Τα Μαθήματα της Μπλάγκα: Η ταινία της εβδομάδας που ενθουσίασε τους κριτικούς

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο Κάρλοβι Βάρι για μια συναρπαστική μελέτη χαρακτήρα και ένα λιτό, μα διεισδυτικό κοινωνικό θρίλερ πικρής κισλοφσκικής οξυδέρκειας.

18 Απρ 2024

Nueces X Easter | Το πιο όμορφο δώρο για τα αγαπημένα μας πρόσωπα

Ονειρικά gift boxes με επιλογές από παραδοσιακά εδέσματα του Πάσχα, συνοδευόμενα από τα Nueces signature προϊόντα.

18 Απρ 2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/4

Ένα περιπετειώδες δυστοπικό sc-fi, ένα υποβλητικό arthouse δράμα αλλά και μια νέα ταινία τρόμου προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

18 Απρ 2024

Grand Potato chips: Η απόλυτη εξερεύνηση των γεύσεων στον κόσμο των τσιπς

Ετοιμάσου για ένα εκπληκτικό ταξίδι γευστικών ανακαλύψεων.

17 Απρ 2024

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

17 Απρ 2024

SORITES – "Είναι Μοιραίο"

Οι SORITES μετά την πρώτη τους τηλεοπτική εμφάνιση στο "Μουσικό Κουτί", συστήνονται στο κοινό με το πρώτο τους single

17 Απρ 2024

Villa Sola Cabiati | Μία έπαυλη με ιστορία αιώνων - Το palazzo αριστούργημα στη λίμνη Como

Μια βίλα με βαριά ιστορία και σπουδαία διακόσμηση έχει φιλοξενήσει μεγάλες προσωπικότητες, ανάμεσα τους και ο Ναπολέοντας με την σύζυγό του, Ζοζεφίνα.

17 Απρ 2024

Πότε κυκλοφορούν οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Γιώργου Λάνθιμου

Έγινε γνωστή η ημερομηνία κυκλοφορίας της νέας ταινίας του Έλληνα σκηνοθέτη στις εγχώριες αίθουσες.

16 Απρ 2024

Monobloc Chair: Η δικαίωση της πλαστικής καρέκλας από τους New York Times

Η καρέκλα που πρωταγωνιστεί σε πανηγύρια, σουβλατζίδικα και παραλίες, είναι το εμβληματικότερο έπιπλο των τελευταίων 100 ετών σύμφωνα με τους New York Times.

16 Απρ 2024

MALLORY: Το πολυαγαπημένο ελληνικό fashion brand Mallory The Label γιόρτασε το λανσάρισμα της νέας συλλογήςj

Το brand MALLORY THE LABEL αποκάλυψε τη νέα S/S ’24 συλλογή "NOMAS" στο απόλυτο fashion party της σεζόν.