0
SHARES

Φωλιασμένο ανάμεσα στα έλατα, σε μια πλαγιά του Παρνασσού, ένα σαλέ κρύβει μια μεγάλη έκπληξη στο εσωτερικό του, καθώς ο επανασχεδιασμός του από το αρχιτεκτονικό γραφείο Kokosalaki Architecture απέφυγε όλα τα αισθητικά κλισέ. Το αποτέλεσμα είναι ένα μοντέρνο ορεινό καταφύγιο που δεν αφήνει αναξιοποίητο ούτε ένα από τα 150 τ.μ. του χώρου και υποδέχεται σε κάθε δωμάτιο την υπέροχη θέα στο Λιβάδι.

Το αποτέλεσμα του επανασχεδιασμού του είναι ιδιαίτερα μοντέρνο.

Το σαλέ εκτείνεται σε τρία επίπεδα. Στο χαμηλότερο βρίσκονται τα υπνοδωμάτια, το βασικό λουτρό με τη σάουνα. Στο ισόγειο, από όπου γίνεται και η είσοδος στο σπίτι, βρίσκονται η κουζίνα, το κυρίως καθιστικό αλλά και ένας δεύτερος χώρος καθιστικού που αναπτύσσεται γύρω από ένα τζάκι. Μια λεπτή μεταλλική σκάλα οδηγεί από το χώρο του καθιστικού στο πατάρι. Ένα ελαφρύ διαχωριστικό μεταξύ παταριού και ισογείου, από διάτρητη λαμαρίνα τύπου corten steel, επιτρέπει το φως να περνάει ελεγχόμενα.

Το σαλέ εκτείνεται σε τρία επίπεδα.

Ανάμεσα στις αλλαγές που έγιναν ήταν και η τροποποίηση κάποιων ανοιγμάτων για να πλαισιώσουν καλύτερα την εντυπωσιακή θέα στο δάσος και να δημιουργήσουν άνετες γωνιές δίπλα στο παράθυρο.

Το τζάκι καθορίζει μια από τις γωνιές του καθιστικού.

«Σχεδιαστός μας στόχος ήταν η δημιουργία ενός κομψού, σύγχρονου χώρου με ζεστή ατμόσφαιρα, με σεβασμό στο υπάρχον κέλυφος αλλά ομαλή προσαρμογή στο εξωτερικό περιβάλλον» σχολίασαν οι αρχιτέκτονες. Έτσι, πειραματίστηκαν συνδυάζοντας φυσικά υλικά όπως το ρουστίκ ξύλο με βιομηχανικού σχεδιασμού τελειώματα και υφές. Το σύνολο εντυπωσιάζει και εμπνέει για ορεινές αποδράσεις.

Δες περισσότερες φωτογραφίες από το μοντέρνο σαλέ.

Πηγή πληροφοριών και φωτογραφιών: nataliakokosalaki.gr

TAGS