190
SHARES

Το διαμέρισμα - ρετιρέ που ανακαινίστηκε από το studio Cadu architects, βρίσκεται σε πολυκατοικία της δεκαετίας του 1960 στα Εξάρχεια και διέθετε εξαρχής καλή διαρρύθμιση και ενδιαφέροντα αρχιτεκτονικά στοιχεία και υλικά, με βασικό πλεονέκτημα τη μεγάλη βεράντα στην πρόσοψη.

Στόχος της ανακαίνισης ήταν με ένα περιορισμένο προϋπολογισμό να αποδοθεί στους χρήστες ένα διαμέρισμα σύγχρονων προδιαγραφών χωρίς να χαθεί η "αίσθηση" της εποχής του.

Επιλέχθηκε να διατηρηθεί η αρχική διαρρύθμιση και συγκεκριμένα στοιχεία όπως τα δάπεδα (παρκέ, μωσαϊκά και μαρμάρινα δάπεδα).

Το λουτρό και η κουζίνα ανακαινίστηκαν πλήρως και έγιναν επιλεγμένες επεμβάσεις (σε σαλόνι, γραφείο και κρεβατοκάμαρα) ώστε να ικανοποιηθεί η απαίτηση του χρήστη για σύγχρονη διαβίωση.


Έργο: Ρετιρέ στα Εξάρχεια
Studio: Cadu architects
Αρχιτέκτων: Γιάννης Παπαγιαννάκης
Περιοχή: Εξάρχεια, Αθήνα
Φωτογράφος: Βαγγέλης Πατεράκης

Δημοσίευση: Μαρία Λελεδάκη
Κατηγορία: Αρχιτεκτονήματα
Πηγή: designhome.gr

TAGS