ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ένα σπίτι στο Λονδίνο είναι εξ' ολοκλήρου διακοσμημένο με vegan υλικά

Η ιστορία της γυναίκας που αποφάσισε να δημιουργήσει έναν οικολογικό παράδεισο.

Ένα σπίτι στο Λονδίνο είναι εξ' ολοκλήρου διακοσμημένο με vegan υλικά

Αυτή είναι η ιστορία της 39χρονης Suszi Saunders και του σπιτιού της στο Λονδίνο, το οποίο χρειαζόταν άμεσα ανακαίνιση. Όταν η Saunders και ο σύζυγόςτης άρχισαν να παίρνουν ιδέες μέσω διαφόρων σάιτ διακόσμησης αλλά και του Instagram η 39χρονη γυναίκα που στράφηκε στη vegan διατροφή πριν από 3 χρόνια και δηλώνει «ερωτευμένη μαζί της» είχε μία παλαβή και φιλόδοξη σύλληψη. Να μετατρέψει το αστικό τους καταφύγιο σε χορτοφαγικό παράδεισο, δηλαδή σε έναν χώρο όπου κανένα υλικό που έχει δοκιμαστεί σε ζώα ή μπορεί με οποιονδήποτε τρόπο να επηρεάσει την παγκόσμια πανίδα και την οικολογική ισορροπία δεν περνάει από την πόρτα.

Η Saunders μίλησε στη Daily Mail για το εγχείρημα της και εξήγησε πως το περίπλοκο σχέδιο της τέθηκε σε εφαρμογή. «Απλούστατα αντικατέστησα υλικά όπως το μετάξι, το μαλλί και το δέρμα με οικολογικά υλικά, όπως το συνθετικό μάλλινο, η δερματινή ή η συνθετική γούνα, δημιουργώντας ένα- ένα τα δωμάτια του σπιτιού μας, τα οποία θέλω να πιστέψω ότι δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από άλλους αντίστοιχα όμορφους και προσεγμένους χώρους».

Ένα σπίτι στο Λονδίνο είναι εξ' ολοκλήρου διακοσμημένο με vegan υλικά
Η 39χρονη γυναίκα που στράφηκε στη vegan διατροφή πριν από 3 χρόνια και δηλώνει «ερωτευμένη μαζί της» είχε μία παλαβή και φιλόδοξη σύλληψη. Να μετατρέψει το αστικό τους καταφύγιο σε χορτοφαγικό παράδεισο.
Ήταν ένα μεγάλο στοίχημα το να αντικαταστήσω οτιδήποτε είχε δοκιμαστεί σε ζώα, οτιδήποτε ήταν κατασκευασμένο από δέρμα ή μαλλί ή μετάξι ή κάποιο άλλο υλικό που προέρχεται από ζώα με άλλες υφές, φιλικές προς το περιβάλλον».

Φυσικά η διαδικασία δεν ήταν απλή. Το ψάξιμο για αντικείμενα διακόσμησης και αξεσουάρ που εξυπηρετούσαν το γούστο της και παράλληλα ταίριζαν με την υπόλοιπη αισθητική του σπιτιού αποδείχτηκε δύσκολη υπόθεση. «Ήταν ένα μεγάλο στοίχημα το να αντικαταστήσω οτιδήποτε είχε δοκιμαστεί σε ζώα, οτιδήποτε ήταν κατασκευασμένο από δέρμα ή μαλλί ή μετάξι ή κάποιο άλλο υλικό που προέρχεται από ζώα με άλλες υφές, φιλικές προς το περιβάλλον. Ακόμα και οι μπογιές στους τοίχους είναι ειδικές και φρόντισα να είμαι βέβαιη πως για την κατασκευή τους δεν έχουν γίνει δοκιμές σε ζώα».

«Απλούστατα αντικατέστησα υλικά όπως το μετάξι, το μαλλί και το δέρμα με οικολογικά υλικά, όπως το συνθετικό μάλλινο, η δερματινή ή η συνθετική γούνα, δημιουργώντας ένα- ένα τα δωμάτια του σπιτιού μας, τα οποία θέλω να πιστέψω ότι δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από άλλους αντίστοιχα όμορφους και προσεγμένους χώρους».

Μέσω της δικής αναζήτησης όμως η Saunders έκανε ένα μεγάλο κομμάτι της «βρώμικης» και δύσκολης δουλειάς για όλους τους υπόλοιπους που ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν ένα αντίστοιχα οικολογικό σπιτικό. Όπως αποκάλυψε στη Dail Mail κανείς μπορεί να βρει όμορφα, οικολογικά κομμάτια ακόμα και σε πολύ μεγάλες, μαζικές αλυσίδες όπως είναι τα Monsoon, Zara Home, French Connection, Ikea, Habitat και Homesense and The White Company.

Βέβαια, η 39χρονη που είδε τους followers στη σελίδα της στο Instagram να εκτινάσσονται από ανθρώπους οι οποίοι αναζητούν σαν τρελοί συμβουλές διακόσμησης φιλική στο περιβάλλον, παραδέχεται πως στην προσπάθεια της να μετατρέψει το σπίτι της σε vegan καταφύγιο είχε σύμμαχο την τύχη. Με λίγα λόγια: «Ο σύζυγός μου δεν έχει ιδέα από διασκόσμη και αποφεύγει να ασχολείται με αυτά τα πράγματα. Οπότε μου έδωσε λευκή επιταγή να κάνω ό,τι εγώ νομίζω και θεωρώ σωστό».

Δες περισσότερες εικόνες από το οικολογικό σπίτι της Suszi Saunders.

Read Next

25 Απρ 2024

Μείωσε τα συμπτώματα της αφρικανικής σκόνης, χωρίς αντισταμινικά!

Πάρε τις απαραίτητες προφυλάξεις για να προστατευτείς από την επίδραση της αφρικανκής σκόνης με 4 φυσικούς τρόπους.

24 Απρ 2024

Φύση, ηρεμία και γεύσεις που ταξιδεύουν: Μία "όαση" στα βόρεια προάστια έχει γίνει το αγαπημένο spot των Αθηναίων

Ακόμη και ένας απλός καφές, προσφέρει μεγαλύτερη απόλαυση όταν είσαι "μακριά" από την πόλη.

Περισσότερα από

Life

24 Απρ 2024

Δίαιτα της νηστείας: Χάστε έως 5 κιλά σε 40 ημέρες

Η νηστεία είναι μια καλή ευκαιρία να μειώσουμε το βάρος μας, αλλά και να κάνουμε μια σωστή αποτοξίνωση

24 Απρ 2024

7 στάσεις στην Τρώων, έναν "από τους πιο cool δρόμους του κόσμου"

Το Time Out ξεχωρίζει τη δημοφιλή οδό των Άνω Πετραλώνων και εμείς βρίσκουμε αφορμή να επιστρέψουμε εκεί.

24 Απρ 2024

Από την Καλιφόρνια στον Όλυμπο: Εκπαιδεύοντας νέους στη δράση για το κλίμα και μια πιο ανθεκτική κοινωνία

Για τον Larry Notheis η προστασία του πλανήτη είναι ένα είδος μαραθωνίου, γι' αυτό και είναι πολύ σημαντικό οι νέοι να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια μέσω προγραμμάτων όπως αυτό που προωθεί το California Conservation Corps

24 Απρ 2024

Έχεις άγχος; 6 τροφές που θα σε ηρεμήσουν αμέσως

Αυτές είναι οι 6 τροφές που θα σε απαλλάξουν από το άγχος.

23 Απρ 2024

Δείτε την ημερίδα Women Who Dare "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση"

Δείτε εδώ το βίντεο από την ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

23 Απρ 2024

H ημερίδα του Womantoc "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δήλωσε συμμετοχή στην ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

22 Απρ 2024

Βιβλιοπάρτι στο rooftop του Βrown Acropol

Από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος και τα Brown Hotels, με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και τον Περίπατο Βιβλίου.

21 Απρ 2024

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

21 Απρ 2024

Δίαιτα Cambridge: Η "νόστιμη" δίαιτα των υγρών και το express αδυνάτισμα

Πρόκειται για μία υγρή δίαιτα πολύ χαμηλών θερμίδων που υπόσχεται απώλεια μεγαλύτερη των 4-5 κιλών την εβδομάδα.

20 Απρ 2024

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.