ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Από τροχόσπιτο μέχρι δενδρόσπιτο: Τα πιο cool και φτηνά σπίτια του πλανήτη στο Airbnb

Θα έμενα σε ένα βαρέλι μπίρας; Ναι. Θα έμενα σε ένα χρωματιστό τροχόσπιτο; Ναι. Ωραία, είμαι έτοιμη να βρω το πιο περίεργο σπίτι στο Airbnb και να ετοιμάσω βαλίτσα.

Από τροχόσπιτο μέχρι δενδρόσπιτο: Τα πιο cool και φτηνά σπίτια του πλανήτη στο Airbnb

Muffin Mansion, Όκλαντ, ΗΠΑ

Η ζωή σε ρόδες για όσους είτε αισθάνονται είτε είναι χίπις. Νέον χρώματα, φλασαριστά έπιπλα και «αντικομφορμιστική» βολή. Ένα τροχόσπιτο/κατάλυμα ιδανικό για αυτούς που ποτέ δεν φοράνε το ίδιο χρώμα στις κάλτσες τους, ποτέ δεν πηγαίνουν στο κομμωτήριο για να φτιάξουν τη μπούκλα, ποτέ δεν σχολιάζουν χρησιμοποιώντας της λέξη «μπανάλ». Παλιότερα ήταν κινητό μαγαζί για cupcakes και τώρα είναι το πιο γλυκό σπίτι του Airbnb.

Κόστος διαμονής: 65 ευρώ

Από τροχόσπιτο μέχρι δενδρόσπιτο: Τα πιο cool και φτηνά σπίτια του πλανήτη στο Airbnb

Το σπίτι του Jack Sparrow, στην Κορνουάλη, Αγγλία

Βγαλμένο από τα παραμύθια, αυτό το «χειροποίητο» κατάλυμα είναι ιδανικό για όσους λατρεύουν τη συναναστροφή με γλάρους και τους ήχους της φύσης. Μπορεί να μοιάζει μικρούτσικο αλλά διαθέτει τεράστιο διπλό κρεβάτι, κουζίνα και τουαλέτα. Η παρακείμενη παμπ που σερβίρει μπίρα και ψαρόπιτα (σπεσιαλιτέ της περιοχής) είναι στα υπερατού του αυτού του αιωνίως έφηβου σπιτιού.

Κόστος διαμονής: 130 ευρώ

Στην έρημο του ιπτάμενου δράκου, στην Pioneertown, ΗΠΑ

Ένα σπίτι καταμεσής της ερήμου, με μοναδικούς γείτονες τους κάκτους και την επιπεδότητα του τοπίου. Μπορούν να φιλοξενηθούν εννέα άτομα. Η φυσιογνωμία της περιοχής είναι ιδανική για περιπάτους και μικροαναβάσεις στους προσβάσιμους βράχους, ενώ το σπίτι είναι ιδανικό ησυχαστήριο και μέρος για λάτρεις του διαλογισμού. Δεν υπάρχει wifi ούτε για δείγμα, οπότε η διαμονή εκεί δεν θα μπορέσει να μοιραστεί στο Instagram. Η ανταμοιβή όμως των βαθιών εισπνοών και της γαλήνης είναι ανώτερη από μερικά λάικ.

Κόστος διαμονής: 85 ευρώ

Upernavik, Qaasuitsup, Γροιλανδία

Η αποθέωση της αρχιτεκτονικής που «αντιμετωπίζει» το χιόνι. Ένα ζεστό, φιλικό, οικογενειακό σπιτάκι στην καρδιά της Γροιλανδίας είναι τόσο καλοδεχούμενη εμπειρία όσο και η φλις κουβέρτα δίπλα στο τζάκι. Με θέα στον Αρκτικό ωκεανό, το μέρος «κατοικείται» από παγόβουνα και φάλαινες, μέχρι εκεί που φτάνει το μάτι. Υπάρχει ένα ντεφό μόνο: Η Γροιλανδία δεν είναι μέρος που τραβάει εμάς του μεσογειακούς.

Κόστος διαμονής: 200 ευρώ

Ένα βαρέλι μπίρας στο Ostbevern, Γερμανία

Υπάρχει ένας μύθος που συνοδεύει αυτό το τεράστιο βαρέλι μπίρας και το θέλει κάποτε να ζύμωνε μί από τις καλύτερες μπίρες στον κόσμο. Το πως κατάφερε αυτό το βαρέλι και έγινε κατάλυμα για το Airbnb κανείς δε γνωρίζει με ακρίβεια. Παρ' όλα αυτά παραμένει μια extreme και φτηνή εκδοχή διαμονής. Υπάρχει όμως πάντα η περίπτωση να ξυπνήσει κάποιος με hangover.

Κόστος διαμονής: 95 ευρώ

Σπηλιά, Τενερίφη, Κανάρια Νησιά

Όποιος έχει μείνει έστω ένα βράδυ στις σπηλιές του βράχου στα Μάταλα, εδώ θα ταυτιστεί. Το μόνο που χρειάζεται κάποιος σαν αξεσουάρ είναι τις πλαστικές μπότες του (welly boots) για να μπορεί να μπει και να βγει στη σπηλιά, μιας και υπάρχει κάποιο ίχνος νερού απ' έξω. Το μόνο σίγουρο μετά από κάποια παραμονή εδώ είναι ότι μετά η γαλήνη και η σοφία θα είναι οι μόνιμες φίλες του.

Κόστος διαμονής: 40 ευρώ

Feudal Castle, Cashel, Ιρλανδία

Για τους φανατικούς του Game of Thrones. Είναι πολύ ενδιαφέρον να ζει κανείς σε ένα τόσο επιβλητικό περιβάλλον και οι ανησυχίες του να είναι πότε θα λούσει τα μαλλιά του. Η έλλειψη θέρμανσης και η φοβία για το πότε θα εμφανιστούν οι δράκοι είναι στα συν αυτού του καταπληκτικού κάστρου.

Κόστος διαμονής: 130 ευρώ

Δενδρόσπιτο στο rainforest, Κόστα Ρίκα

Πότε ήταν η τελευταία φορά που κάποιος από εμάς σκαρφάλωσε σε ένα δέντρο, έσκισε σε κάποιο κλαρί το T-shirt του και έγδαρε το γόνατό του στην προσπάθεια αυτή; Η διαμονή εδώ μοιάζει με ταξίδι πίσω στο χρόνο, τότε που η λέξη αραλίκι δεν είχε τη σημασία που έχει σήμερα αλλά ήταν τρόπος ζωής.

Κόστος διαμονής: 70 ευρώ

Μια παλιά παμπ, Peckham, Λονδίνο

Στο νοτιοανατολικό Λονδίνο, εκεί που χτυπά η καρδιά του «ό,τι νέο» βρίσκεται αυτό το καταπληκτικό σπίτι/ενιαίος χώρος, με eclectic διακόσμηση και καθαρά λονδρέζικη αύρα. Το εμφανές πυρότουβλο βοηθάει. Στα συν, το μίνι μάρκετ που βρίσκεται στη γωνία του δρόμου και είναι ανοιχτό 24 ώρες το εικοσιτετράωρο.

Κόστος διαμονής; 300 ευρώ

Read Next

18 Απρ 2024

Grand Potato chips: Η απόλυτη εξερεύνηση των γεύσεων στον κόσμο των τσιπς

Ετοιμάσου για ένα εκπληκτικό ταξίδι γευστικών ανακαλύψεων.

17 Απρ 2024

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

Περισσότερα από

Life

17 Απρ 2024

SORITES – "Είναι Μοιραίο"

Οι SORITES μετά την πρώτη τους τηλεοπτική εμφάνιση στο "Μουσικό Κουτί", συστήνονται στο κοινό με το πρώτο τους single

17 Απρ 2024

Villa Sola Cabiati | Μία έπαυλη με ιστορία αιώνων - Το palazzo αριστούργημα στη λίμνη Como

Μια βίλα με βαριά ιστορία και σπουδαία διακόσμηση έχει φιλοξενήσει μεγάλες προσωπικότητες, ανάμεσα τους και ο Ναπολέοντας με την σύζυγό του, Ζοζεφίνα.

17 Απρ 2024

Πότε κυκλοφορούν οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Γιώργου Λάνθιμου

Έγινε γνωστή η ημερομηνία κυκλοφορίας της νέας ταινίας του Έλληνα σκηνοθέτη στις εγχώριες αίθουσες.

16 Απρ 2024

Monobloc Chair: Η δικαίωση της πλαστικής καρέκλας από τους New York Times

Η καρέκλα που πρωταγωνιστεί σε πανηγύρια, σουβλατζίδικα και παραλίες, είναι το εμβληματικότερο έπιπλο των τελευταίων 100 ετών σύμφωνα με τους New York Times.

16 Απρ 2024

MALLORY: Το πολυαγαπημένο ελληνικό fashion brand Mallory The Label γιόρτασε το λανσάρισμα της νέας συλλογήςj

Το brand MALLORY THE LABEL αποκάλυψε τη νέα S/S ’24 συλλογή "NOMAS" στο απόλυτο fashion party της σεζόν.

16 Απρ 2024

Divani Corfu Palace: Φέτος το Πάσχα σημαίνει... Κέρκυρα!

Απολαύστε τις γιορτές στον απόλυτο πασχαλινό προορισμό και το πλήρως ανανεωμένο Divani Corfu Palace.

15 Απρ 2024

8 φρούτα που έχουν λιγότερη ζάχαρη

Τα φρούτα περιέχουν ζάχαρη, ναι! Αλλά μην ξεχνάς ότι είναι γεμάτα και με θρεπτικά συστατικά.

15 Απρ 2024

Pepe Jeans London: Η νέα συλλογή σχεδιάστηκε για να γοητεύσει τους λάτρεις του denim

Η Pepe Jeans London συλλογή εξυμνεί την διαχρονική βρετανική κληρονομιά της μάρκας.

13 Απρ 2024

Οι 30 ομορφότεροι ανοιξιάτικοι προορισμοί

Από τις ποδηλατάδες στις όχθες της Λίμνης Πλαστήρα ως τους ανοιξιάτικους περιπάτους σε φαράγγια με ορχιδέες στη Χίο, να μερικές από τις εμπειρίες που μας δίνουν ιδέες για ανοιξιάτικες αποδράσεις.