0
SHARES

Συστατικά

300 γρ φαρίνα

 2 αυγά

 400 γρ ζάχαρη

 360 ml γιαούρτια

 120 ml σπορέλαιο

 1 κουταλιά σόδα

 3 κουταλιές στιγμιαίου καφέ

 60 γρ κακάο

 2 βανίλιες

 200 ml νερό

Γλάσο

 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

 3 κουταλιές κακάο

 40 γρ βούτυρο

 2 βανίλιες

Οδηγίες

  • Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
  • Προσθέτουμε το γιαούρτι, το σπορέλαιο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  • Διαλύουμε τον καφέ στο νερό.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο, την σόδα και τις βανίλιες.
  • Βάζουμε λίγο αλάτι, τον καφέ και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.
  • Την απλώνουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα 40×30 εκατοστών.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.
  • Σε μέτρια φωτιά αναμειγνύουμε το ζαχαρούχο γάλα με το κακάο.
  • Όταν ομογενοποιηθεί το κατεβάζουμε και ενσωματώνουμε το βούτυρο και τις βανίλιες.
  • Περιχύνουμε το γλυκό με το γλάσο και σερβίρουμε.

Δείτε το αναλυτικό βίντεο:

 

Πηγή: foodaholics.gr

TAGS