0
SHARES

Ο πρώτος γύρος του διαγωνισμού « MaziChef » για το «Καλύτερο ελληνικό εκλέρ 2019» που διοργανώνει η Πρεσβεία της Γαλλίας στο πλαίσιο του εγχειρήματος «Goût de France – Good France 2019» συνεχίζεται.  Το Σάββατο 26 Ιανουαρίου διεξήχθη ο πρώτος γύρος Θεσσαλονίκηςστο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης. 

Νικητής αναδείχθηκε ο Κωνσταντίνος Τσενικίδης ο οποίος παρουσίασε ένα εκλέρ με γιαούρτι, φιστίκι Αιγίνης, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. 

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής: Ο Σεφ Γιώργος Αυγέρος, η Φιναλίστ του περυσινού Διαγωνισμού MaziChef για το καλύτερο ελληνικό μακαρόν ΄Εφη Νανέρη και ο γενικός Πρόξενος της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Philippe Ray.

Ο πρώτος γύρος του διαγωνισμού συνεχίζεται :

- Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου, στις 11:00, στην Ελληνογαλλική Σχολή Αγίας Παρασκευής ‘Ευγένιος Ντελακρουά’ στην Αθήνα.

- Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου, στις 12:00, στον Ελληνογαλλικό Σύλλογο Χανίων.

Τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου μέχρι στιγμής έχουν ως εξής:

Λάζαρος Πολίτης: φιναλίστ Πάτρας (αλμυρό Εκλέρ με μους φέτα και χαλούμι, χωριάτικο φύλλο και ζελέ μαυροδάφνη)

Αλμυρό Εκλέρ με μους φέτα και χαλούμι, χωριάτικο φύλλο και ζελέ μαυροδάφνη

Κωνσταντίνος Τσενικίδης: φιναλίστ Θεσσαλονίκης (εκλέρ με γιαούρτι, φιστίκι Αιγίνης, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο)

Ραντεβού την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου στον πρώτο γύρο Αθήνας: Ο τελικός θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 18 Μαρτίου στην Πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα, όπου οι 4 φιναλίστ θα παρουσιάσουν το ίδιο εκλέρ που ετοίμασαν για τον πρώτο γύρο, Όλα τα εκλέρ θα ετοιμαστούν εξ ολοκλήρου στις κουζίνες της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Αθήνα από την Παρασκευή 15 έως τη Δευτέρα 18 Μαρτίου 2018, υπό την επίβλεψη των σεφ της κριτικής επιτροπής του τελικού.

 

*Περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό MaziChef στην ιστοσελίδα της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα http://bit.ly/MaziChef

Ένα εκλέρ με γιαούρτι, φιστίκι Αιγίνης, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
Όλα τα εκλέρ στη σειρά.
Νικητής αναδείχθηκε ο Κωνσταντίνος Τσενικίδης ο οποίος παρουσίασε ένα εκλέρ με γιαούρτι, φιστίκι Αιγίνης, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. 

 

TAGS