0
SHARES

Η καινοτομία και η παράδοση συνδυάζονται σε μία πρωτότυπη γαστρονομική εμπειρία που δημιουργήθηκε από τη Lavazza σε συνεργασία με τον σοκολατοποιό Guido Gobino για τον εορτασμό του Πάσχα.

Το Κέντρο Εκπαίδευσης Lavazza, το πιο διάσημο διεθνές εργαστήριο για τον καφέ στον κόσμο, δημιούργησε το “Lavazza Easter Gelato Surprise” [Πασχαλινό Παγωτό-Έκπληξη Lavazza]. Η συνταγή προσφέρει μια μοναδική γευστική εμπειρία χάρη σε αυτήν την πρωτότυπη εκδοχή που συνδυάζει το κλασικό ιταλικό τσουρέκι “Colomba Pasquale” με νότες καφέ και αμυγδάλου.

Η Lavazza προσφέρει αυτή την αποκλειστική συνταγή στις οικογένειες προκειμένου να φτιάξουν το παγωτό και να ευχαριστήσουν τους καλεσμένους τους.

Το Lavazza Easter Gelato Surprise (Πασχαλινό Παγωτό-Έκπληξη Lavazza) αποτελείται από απλά, φρέσκα υλικά που αναδύουν στον ουρανίσκο το ξεχωριστό άρωμα αμυγδάλου και πορτοκαλιού, φέρνοντας αμέσως στον νου τις γεύσεις του Πάσχα. Η γευστική εμπειρία εμπλουτίζεται ακόμη περισσότερο από την υφή που είναι πιο κρεμώδης σε σχέση με το κλασικό παγωτό, προσφέροντας την ανάλαφρη αίσθηση που χαρακτηρίζει ένα προϊόν με κρέμα γάλακτος. Για μια ακόμη απολαυστικότερη εμπειρία, μπορείτε να προσθέσετε σοκολάτα Gianduja στον καφέ από τη Lavazza και τον Gobino, αλλά και να πασπαλίσετε με αλατισμένα αμύγδαλα για μια πιο τραγανή και πικάντικη αίσθηση.

Με το Lavazza Easter Gelato Surprise, η Lavazza επιδιώκει να εκπλήξει για άλλη μία φορά τους πελάτες της και να τους βοηθήσει να ανακαλύψουν νέους τρόπους να απολαμβάνουν τον καφέ, συνδυάζοντας αυτό το πολύτιμο φυσικό προϊόν με εξαιρετικά υλικά που χρησιμοποιούνται στην ιταλική κουζίνα, δημιουργώντας μοναδικές γαστριμαργικές καινοτομίες.

Δείτε τα τη συνταγή:

Υλικά

  • Τσουρέκι Colomba 100 g
  • Κρόκοι αυγού 200 g
  • Γάλα 225 g
  • Κρέμα γάλακτος 275 g
  • Ζάχαρη 50 g
  • Για το σερβίρισμα:
  • Αλατισμένα ψημένα αμύγδαλα 15 g
  • Νιφάδες σοκολάτας 6 g
  • Σκόνη καφέ 2 g

Παρασκευή

  • Βράζετε το γάλα με την κρέμα γάλακτος.
  • Χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη.
  • Προσθέτετε το γάλα στα αυγά, μεταφέρετε σε κατσαρόλα και ανακατεύετε το μείγμα μέχρι η θερμοκρασία να φτάσει τους 90°C.
  • Προσθέτετε το τσουρέκι Colomba και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί.
  • Μεταφέρετε το μείγμα στην παγωτομηχανή και ετοιμάζετε το παγωτό Colomba.
  • Ανακατεύετε τις νιφάδες σοκολάτας με τη σκόνη καφέ.
  • Τοποθετήστε το παγωτό σε ένα μπολ, πασπαλίστε με σοκολάτα και καφέ, προσθέστε τα αμύγδαλα και σερβίρετε.
TAGS