0
SHARES

O παγκοσμίου φήμης λάτρης-γνώστης τροφίμων και υπερπαρουσιαστής, Anthony Bourdain έβγαλε ένα νέο βιβλίο με τίτλο "Ορέξεις" και εμφανίστηκε στην εκπομπή "WTF" του Marc Maron για να μιλήσει γι 'αυτό.

Κατά τη διάρκεια της κουβέντας, ο Bourdain τόνισε ότι πολλοί άνθρωποι δεν ξέρουν πώς να μαγειρεύουν, και προσφέρθηκε να δώσει μερικές συμβουλές.

Μείζον θέμα αποτέλεσε το μαγείρεμα της μπριζόλας. Κι εκεί ο Bourdain άναψε τα αίματα λέγοντας ότι στο ψήσιμο της μπριζόλας κάνουμε ένα τραγικό λάθος.

«Κανείς δεν ξέρει πώς να ψήσει μια μπριζόλα στη σχάρα σε αυτή τη χώρα (Μ. Βρετανία)», λέει ο Bourdain.

Και εξηγεί ότι αρχικά δεν πρέπει να επιλέγουμε να ψήσουμε κρέας που έχει μπει στην κατάψυξη. «Όλοι ψήνετε τις μπριζόλες σε ψησταριές στην πίσω αυλή. Αν έχεις κήπο σημαίνει ότι αντέχεις οικονομικά και μια φρέσκια μπριζόλα. Επίσης, μόλις βάζετε τη μπριζόλα στη φωτιά, την γυρίζετε και την ελέγχετε συνέχεια. Μέγα λάθος».

Όμως, όπως αποκαλύπτει στη συνέχεια ο Bourdain, το χειρότερο όλων είναι όταν βγάζουμε τις μπριζόλες από τη σχάρα...«Και τις κόβετε αμέσως».

Ο Bourdain εξηγεί ότι μετά το μαγείρεμα το κρέας, πρέπει να "ξεκουραστεί" για 10 έως 15 λεπτά μέχρι να το κόψετε. «Έχει τεράστια διαφορά αν απλά το αφήσετε για λίγο, επειδή οι χυμοί του κρέατος αρχίζουν να επανακυκλοφορούν μέσα, και η μπριζόλα βγαίνει τέλεια».

 

TAGS