ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Το «New York Sandwiches», αγαπημένο στέκι όσων αγαπούν τα burgers, δεν σταματά να επεκτείνεται.

Φημίζεται για το brunch του, άνοιξε και στο Σύνταγμα, ετοιμάζει online κατάστημα. Η Ανδριάνα Κόμητα, ιδιοκτήτρια του «NΥ Sandwiches», μας εξηγεί την επιτυχία του.

Το «New York Sandwiches», αγαπημένο στέκι όσων αγαπούν τα burgers, δεν σταματά να επεκτείνεται.

Θέλετε να δοκιμάσετε ένα αυθεντικό αμερικάνικο γεύμα, με προσεγμένα υλικά, σε ένα νεοϋορκέζικο περιβάλλον; Το «New York Sandwiches» είναι το κατάλληλο μέρος για εσάς. Η απήχησή του, εξάλλου, προκαλεί έκπληξη: Ο αριθμός των καταστημάτων αυξάνεται, μέσω delivery εξυπηρετεί τις περισσότερες περιοχές της πόλης, ενώ για το άμεσο μέλλον υπάρχουν σχέδια περαιτέρω επέκτασης. Η ιδιοκτήτρια Ανδριάνα Κόμητα μάς απαντά γιατί οι Αθηναίοι λατρεύουν τα καλοφτιαγμένα burger και πώς το συγκεκριμένο μαγαζί έχει ξεχωρίσει τόσο πολύ από τα υπόλοιπα.

Το «New York Sandwiches» προσφέρει τα φημισμένα αμερικανικά μπέργκερ και σάντουιτς στο κέντρο της Αθήνας. Πώς προέκυψε η ιδέα για το συγκεκριμένο μαγαζί;

Από το γεγονός ότι μας αρέσει πολύ η συγκεκριμένη κουζίνα, καθώς και από το ότι ελάχιστα μαγαζιά, τουλάχιστον τότε που ξεκινήσαμε, πρόσφεραν brunch αμερικανικού τύπου στην Αθήνα σε λογικές τιμές.

Σε τι μοιάζουν και σε τι διαφέρουν οι γεύσεις σας από τις αντίστοιχες που θα μπορούσε να βρει κανείς στη Νέα Υόρκη;

Δεν διαφέρουν, βασικά, σε τίποτα. Απλώς, όλα τα υλικά τα προμηθευόμαστε από την Ελλάδα, ακόμα και το παστράμι, το δημοφιλέστερο αλλαντικό στη Νέα Υόρκη. Ούτως ή άλλως, οι συνταγές, ακόμα και στην Αμερική έχουν μικρές διαφοροποιήσεις από μαγαζί σε μαγαζί και από πόλη σε πόλη.

Τι θα προτείνατε να δοκιμάσει κάποιος που δεν έχει ξανάρθει στο «New York Sandwiches»;

To Mushroom & Swiss burger ή το Grilled cheese pastrami sandwich.

Το «New York Sandwiches», αγαπημένο στέκι όσων αγαπούν τα burgers, δεν σταματά να επεκτείνεται.

Επιπλέον, φημίζεστε για το brunch σας. Τι ακριβώς είναι και τι περιλαμβάνει;

Είναι το κλασικό αμερικανικό γεύμα του σαββατοκύριακου, κάτι μεταξύ πρωινού και μεσημεριανού. Περιλαμβάνει διάφορα πιάτα με αυγά, όπως Eggs Benedict, Eggs Florentine, Burgers, BLT, καθώς και πιάτα με pancakes.

Ακόμα και η διακόσμηση του μαγαζιού παραπέμπει σε αμερικανικό μπεργκεράδικο. Με ποιους τρόπους; Και, επίσης, πώς έχει υποδεχθεί το αθηναϊκό κοινό το νεοϋορκέζικο στιλ;

Στη διακόσμηση θέλαμε να δώσουμε το καθημερινό νεοϋορκέζικο στιλ, που αποτέλεσε και την έμπνευσή μας για τη δημιουργία του συγκεκριμένου μαγαζιού. Γι' αυτό το λόγο, άλλωστε, έχουμε και αρκετά μεγάλα τραπέζια, όπου διαφορετικές παρέες μπορούν να καθήσουν κοντά. Η ανταπόκριση του αθηναϊκού κοινού είναι πολύ μεγάλη, σε βαθμό που, ενώ αρχικά προσφέραμε brunch μόνο την Κυριακή, τώρα προσφέρουμε και το Σάββατο.

Το fast casual food είναι από τις τάσεις που εξαπλώνονται διαρκώς περισσότερο στην Αθήνα. Για ποιους λόγους και ποιο είναι το προφίλ των ατόμων που το υιοθετούν κυρίως;

Πρώτον, για τις χαμηλότερες τιμές από τα υπόλοιπα εστιατόρια. Δεύτερον – και πολύ σημαντικό-, για τη σχέση τιμής-ποιότητας, εφόσον το fast casual δεν σημαίνει απαραίτητα κάτι πρόχειρο και με κακής ποιότητας υλικά, αλλά, αντίθετα, μπορεί να ικανοποιήσει ακόμα και τον πιο απαιτητικό λάτρη του φαγητού. Το προφίλ των πελατών είναι σίγουρα πιο νεανικό, αλλά αγγίζει όλες τις ηλικίες και ιδιαίτερα όσους έχουν ζήσει ή ταξιδεύουν συχνά στο εξωτερικό.

Μετά από τον χώρο σας στους Αμπελόκηπους, ανοίξατε έναν ακόμα στο Σύνταγμα, ενώ εξυπηρετείτε και με delivery όλες σχεδόν τις περιοχές της Αθήνας. Ποιοι είναι οι βασικοί παράγοντες της επιτυχίας σας μέχρι τώρα;

Η επιτυχία οφείλεται αποκλειστικά στην ποιότητα και τη φαντασία με τις οποίες ετοιμάζουμε τα πιάτα που προσφέρουμε, τη διατήρηση των ποιοτικών μας προδιαγραφών καθ' όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του καταστήματος μέχρι σήμερα και τη σωστή σχέση ποιότητας-τιμής. Επίσης, στο γεγονός ότι στην κουζίνα μας υπάρχουν μάγειρες που ετοιμάζουν με επιμέλεια τα πιάτα, τα υλικά είναι προσεγμένα και η διαδικασία παρασκευής δε μοιάζει σε τίποτα με αυτή ενός εστιατορίου fast food που συνήθως είναι αυτοματοποιημένη. Εμείς κάθε μέρα μαγειρεύουμε στην κουζίνα μας φρέσκο φαγητό, χρησιμοποιώντας τα καλύτερα υλικά.

Τι θα απαντούσατε σε κάποιον αν σας ρωτούσε γιατί να επιλέξει ένα burger, αντί για ένα άλλο, π.χ. υγιεινό, πιάτο;

Θα του απαντούσα ότι, αν έχει όρεξη για burger, μπορούμε να του προσφέρουμε 100% φρεσκοκομμένο μοσχαρίσιο κιμά, ψημένο υπέροχα, πεντανόστιμο στη γεύση και, στην πιο υγιεινή εκδοχή του, συνοδευόμενο μόνο με σαλάτα (naked burger).

Τι άλλο να περιμένουμε οι φαν του «New York Sandwiches» για το μέλλον;

Άμεσα, θα ξεκινήσει να λειτουργεί ένα καινούριο και πολύ χρηστικό online κατάστημα.

Ιnfo:

New York Sandwiches
Νίκης 23, Σύνταγμα, τηλ. 210-3216000, Σινώπης 3, Αμπελόκηποι,
τηλ.: 210-7778475.
Ανοιχτά: Δευτέρα-Κυριακή 12.00-24.00.
Delivery γίνεται στις περιοχές: Αμπελόκηποι, Κολωνάκι, Λυκαβηττός, Χίλτον, Ελληνορώσων, Ψυχικό, Φιλοθέη, Γκύζη, Νεάπολη, Εξάρχεια, Γουδί, Ζωγράφου, Ιλίσια, Παγκράτι, Παπάγος, Χολαργός, Σύνταγμα, Ακρόπολη, Κεραμεικός, Ομόνοια, Θησείο, Μοναστηράκι, Ψυρρή, Κουκάκι, Πετράλωνα, Νέος Κόσμος. Ελάχιστη παραγγελία: 6 ευρώ.

www.nys.gr
Facebook: New York Sandwiches

Read Next

22 Απρ 2024

Βιβλιοπάρτι στο rooftop του Βrown Acropol

Από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος και τα Brown Hotels, με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και τον Περίπατο Βιβλίου.

21 Απρ 2024

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Περισσότερα από

Life

21 Απρ 2024

Δίαιτα Cambridge: Η "νόστιμη" δίαιτα των υγρών και το express αδυνάτισμα

Πρόκειται για μία υγρή δίαιτα πολύ χαμηλών θερμίδων που υπόσχεται απώλεια μεγαλύτερη των 4-5 κιλών την εβδομάδα.

20 Απρ 2024

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

19 Απρ 2024

Αυτό το τρόφιμο συνδέεται με την απώλεια βάρους και πιο λεπτή μέση

Μπόνους: Bοηθάει στην μείωση της κατανάλωσης τροφίμων χαμηλά σε θρεπτικά συστατικά

19 Απρ 2024

Η απολαυστική υπερτροφή που σου δίνει ενέργεια

100% αλεσμένο σουσάμι άριστης ποιότητας που εδώ και 100 χρόνια μας θρέφει και μας προσφέρει την ενέργεια που χρειαζόμαστε. Χωρίς υπερβολή!

19 Απρ 2024

Τι θα δούμε φέτος στην Επίδαυρο

Διεθνείς παρουσίες, σπουδαία σκηνοθετικά ονόματα, σημαντικές συνεργασίες, σύγχρονες επαναγνώσεις της τραγωδίας και κυριαρχία του τραγικού λόγου έναντι του κωμικού εντοπίζονται στο φετινό πρόγραμμα της μεγάλης και μικρής Επιδαύρου.

19 Απρ 2024

Womanity: 54 Ελληνίδες tattoo artists γιορτάζουν τη θηλυκή πλευρά της δερματοστιξίας στην HeartbeatInk Gallery

Η HeartbeatInk Gallery, του σύμπαντος του πρώτου περιοδικού για το tattoo στην Ελλάδα, δίνει το βήμα σε 54 γυναίκες tattoo artists να προβάλουν την τέχνη τους.

19 Απρ 2024

Τα Μαθήματα της Μπλάγκα: Η ταινία της εβδομάδας που ενθουσίασε τους κριτικούς

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο Κάρλοβι Βάρι για μια συναρπαστική μελέτη χαρακτήρα και ένα λιτό, μα διεισδυτικό κοινωνικό θρίλερ πικρής κισλοφσκικής οξυδέρκειας.

18 Απρ 2024

Nueces X Easter | Το πιο όμορφο δώρο για τα αγαπημένα μας πρόσωπα

Ονειρικά gift boxes με επιλογές από παραδοσιακά εδέσματα του Πάσχα, συνοδευόμενα από τα Nueces signature προϊόντα.

18 Απρ 2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/4

Ένα περιπετειώδες δυστοπικό sc-fi, ένα υποβλητικό arthouse δράμα αλλά και μια νέα ταινία τρόμου προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

18 Απρ 2024

Grand Potato chips: Η απόλυτη εξερεύνηση των γεύσεων στον κόσμο των τσιπς

Ετοιμάσου για ένα εκπληκτικό ταξίδι γευστικών ανακαλύψεων.