0
SHARES

Βασιλικός πολτός, ιπποφαές και κάμποσες ακόμα υπετροφές που υπόσχονται περισσότερη ενέργεια και μακροζωία βρίσκονται στο καθημερινό μενού όσων παίρνουν λίγο πιο σοβαρά τη διατροφή τους.

Φαίνεται όμως πως όσο πιο άγνωστη είναι η τροφή τόσο περισσότερο ιντριγκάρει τους μανιακούς της υγεινής διατροφής κι έτσι οι πάντες έχουν σπεύσει να γευτούν και να ανακαλύψουν το Pandan ένα νέο καρπό από την Ινδονησία που μοιάζει αρκετά με τη βανίλια και έχει αντικαταστήσει το γεμάτο βιταμίνες και ενέργεια αβοκάντο σε πολλά γεύματα, όπως το brunch.

Φύλλα από το φυτό Pandan που καλλιεργείται στη νότια Ασία.

Το Pandan μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως γλυκαντικό γι' αυτό και έχει ενταχθεί τόσο πολύ σε συνταγές για κέικ και λοιπά γλυκίσματα και πολλοί το αποκαλού ήδη «το νέο matcha», την πιο γνωστή υπερτροφή που έχει σαν χώρα προέλευσης την Κίνα. 

Επίσης μπορεί πολύ εύκολα να χρησιμοποιηθεί σε ροφήματα αλλά και σε αλμυρές τροφές όμως είναι οι μακαρονάδες, το ρίζες ή τα σάντουιτς. Αυτό είναι άλλωστε και το σημείο στο οποίο έχει πάρει τη θέση του αβοκάντο. 

Στην Αμερική την ίδια στιγμή το βάζουν και στο παγωτό αλλά και στις τηγανίτες, το εθνικό πρωινό ολόκληρης της χώρας. 

Δες παρακάτω μία συνταγή για πρωινό με Pandan.

 

TAGS