ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Το magic cake για το οποίο μιλάει όλο το διαδίκτυο είναι το πιο λαχταριστό κέικ του κόσμου

Το μαγικό κέικ με τις τρεις στρώσεις και τη μία ζύμη.

Το magic cake για το οποίο μιλάει όλο το διαδίκτυο είναι το πιο λαχταριστό κέικ του κόσμου

Αυτό το κέικ μου θυμίζει τους διάφορους τίτλους συνταγών που παίζουν πολύ στο Facebook, του τύπου «Ανακατεύει 5 υλικά στο μίξερ και κοιτάξτε τι γίνεται!!!», ή «Θα εκπλαγείτε αν δείτε τι συμβαίνει όταν βάζει μαζί αβγά με ζάχαρη!!!», ή «Κοινοποιήστε! Δεν θα πιστεύετε τι θα κάνει με το βούτυρο και το αλεύρι!!!», και με τους οποίους γελάω ατελείωτα. Μα αλήθεια τώρα, πραγματικά κάτι τέτοιο σας κάνει να κάνετε κλικ στο link και όντως να διαβάζετε τη συνταγή; Όχι πείτε μου, είμαι πολύ περίεργη…

Σοβαρά τώρα, έχει πολύ πλάκα αυτό το κέικ. Δεν ξέρω καν αν θα έπρεπε να το λέω κέικ, αυτό το γλυκάκι τέλος πάντων, έχει πραγματικά πλάκα. Όταν ξεκίνησα να το ετοιμάζω ήμουν απόλυτα προετοιμασμένη για την αποτυχία, αλλά τελικά έπεσα τελείως έξω. Όχι μόνο βγήκε η συνταγή, αλλά όντως όταν το έκοψα, μπορούσα να διακρίνω τις τρεις διαφορετικές στρώσεις που τόσο πολύ διαφήμιζαν όλα τα blogs και οι ιστοσελίδες συνταγών που το παρουσίαζαν.

Πάνω πάνω, μία στρώση αφράτου, μυρωδάτου κέικ, στη μέση μία στρώση πλούσιας κρέμας ζαχαροπλαστικής, και από κάτω, άλλη μία στρώση κρέμας, αυτή τη φορά περισσότερο ψημμένης, σχεδόν καραμελωμένης, ένα πράγμα σαν το δικό μας καζάν ντιπί (που ανάθεμα κι αν ξέρουν οι Αμερικάνοι τι μπορεί να είναι), στην πιο light εκδοχή του.

Ενθουσιάστηκα. Κοίτα που όντως γίνεται, σκέφτηκα. Και γίνεται και τόσο εύκολα. Με ένα μόνο μείγμα, με την ίδια εκτέλεση ενός κοινού κέικ, το μόνο που αλλάζει είναι οι αναλογίες των υλικών, και η θερμοκρασία του ψησίματος (και κάπου εκεί καταλαβαίνουμε όλοι ότι η μαγεία πάει περίπατο, και όλα είναι θέμα χημείας…). Και μετά ήρθε και η γευστική δοκιμή. Μια γαλατένια έκρηξη στο στόμα μου. Μου άρεσε πραγματικά πάρα πολύ αυτό το γλυκό. Μου άρεσε σαν επιδόρπιο, αλλά και σαν συνοδευτικό σε ένα απογευματινό τσάι ή καφέ, μου άρεσε για ένα γλυκό παιδικό σνακ, αλλά και σαν κέρασμα-μικρή μπουκίτσα για μια γιορτή, μου άρεσε πολύ και για ένα (όχι και τόσο) αθώο τσιμπολόγημα από το ταπεράκι που ήταν κλεισμένο στο ψυγείο, την ώρα που άνοιξα να πάρω κάτι άλλο (ναι, ξέρω, δεν θα αλλάξω ποτέ…).

Και μετά έκανα και τη δοκιμή στη δουλειά. «Δοκιμάστε και πείτε μου τι νομίζετε ότι τρώτε», ρώτησα τα κορίτσια. Η αλήθεια είναι ότι η πιο συχνή απάντηση ήταν «γαλατόπιτα». Και πράγματι, σκέφτηκα, ότι είναι ίσως η πιο απλή και συνάμα εντυπωσιακή γαλατόπιτα. Με λίγη άχνη και κανελίτσα πασπαλισμένη από πάνω, ό,τι καλύτερο…

Φυσικά το μυαλό ήδη έχει αρχίσει και δουλεύει τις παραλλαγές του. Με λίγο ξύσμα λεμονιού, το τέλειο δροσιστικό γλύκισμα, με σοκολάτα, ή πραλίνα φουντουκιού, για πιο decadent καταστάσεις, με πορτοκάλι και σοκολάτα, με καρύδα, με, με, και δεν ξέρω μέχρι πού θα πάει η σκέψη (και όχι, απαγορεύεται να τα δοκιμάσω εγώ όλα αυτά, γι’ αυτό δοκιμάστε εσείς και πείτε μου)…

Και για να δείτε και μόνοι σας πόσο πραγματικά εύκολο είναι να γίνει, ορίστε και το βίντεο της συνταγής:

Read Next

18 Απρ 2024

Grand Potato chips: Η απόλυτη εξερεύνηση των γεύσεων στον κόσμο των τσιπς

Ετοιμάσου για ένα εκπληκτικό ταξίδι γευστικών ανακαλύψεων.

17 Απρ 2024

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

Περισσότερα από

Life

17 Απρ 2024

SORITES – "Είναι Μοιραίο"

Οι SORITES μετά την πρώτη τους τηλεοπτική εμφάνιση στο "Μουσικό Κουτί", συστήνονται στο κοινό με το πρώτο τους single

17 Απρ 2024

Villa Sola Cabiati | Μία έπαυλη με ιστορία αιώνων - Το palazzo αριστούργημα στη λίμνη Como

Μια βίλα με βαριά ιστορία και σπουδαία διακόσμηση έχει φιλοξενήσει μεγάλες προσωπικότητες, ανάμεσα τους και ο Ναπολέοντας με την σύζυγό του, Ζοζεφίνα.

17 Απρ 2024

Πότε κυκλοφορούν οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Γιώργου Λάνθιμου

Έγινε γνωστή η ημερομηνία κυκλοφορίας της νέας ταινίας του Έλληνα σκηνοθέτη στις εγχώριες αίθουσες.

16 Απρ 2024

Monobloc Chair: Η δικαίωση της πλαστικής καρέκλας από τους New York Times

Η καρέκλα που πρωταγωνιστεί σε πανηγύρια, σουβλατζίδικα και παραλίες, είναι το εμβληματικότερο έπιπλο των τελευταίων 100 ετών σύμφωνα με τους New York Times.

16 Απρ 2024

MALLORY: Το πολυαγαπημένο ελληνικό fashion brand Mallory The Label γιόρτασε το λανσάρισμα της νέας συλλογήςj

Το brand MALLORY THE LABEL αποκάλυψε τη νέα S/S ’24 συλλογή "NOMAS" στο απόλυτο fashion party της σεζόν.

16 Απρ 2024

Divani Corfu Palace: Φέτος το Πάσχα σημαίνει... Κέρκυρα!

Απολαύστε τις γιορτές στον απόλυτο πασχαλινό προορισμό και το πλήρως ανανεωμένο Divani Corfu Palace.

15 Απρ 2024

8 φρούτα που έχουν λιγότερη ζάχαρη

Τα φρούτα περιέχουν ζάχαρη, ναι! Αλλά μην ξεχνάς ότι είναι γεμάτα και με θρεπτικά συστατικά.

15 Απρ 2024

Pepe Jeans London: Η νέα συλλογή σχεδιάστηκε για να γοητεύσει τους λάτρεις του denim

Η Pepe Jeans London συλλογή εξυμνεί την διαχρονική βρετανική κληρονομιά της μάρκας.

13 Απρ 2024

Οι 30 ομορφότεροι ανοιξιάτικοι προορισμοί

Από τις ποδηλατάδες στις όχθες της Λίμνης Πλαστήρα ως τους ανοιξιάτικους περιπάτους σε φαράγγια με ορχιδέες στη Χίο, να μερικές από τις εμπειρίες που μας δίνουν ιδέες για ανοιξιάτικες αποδράσεις.