Τι χρειαζόμαστε:
1 πακέτο μπισκότα τύπου digestive (περίπου 250 γρ.)
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
1 μπάρα κουβερτούρα λιωμένη στο μπεν μαρί
1 σαντιγύ έτοιμη (εγω χρησιμοποιώ κονσέρβα της morfat)
300 γρ τυρί μασκαρπόνε
1 βαζο κρέμα κάστανο
4-5 βρασμένα κάστανα ή τριμέννη κουβερτούρα
Πώς το κάνουμε:
Τρίβω τα μπισκότα στο μίξερ πολύ καλά και σε ένα μπώλ τα ανακατέβω με το λιωμένο βούτυρο.
Σε μια στρογγυλή φόρμα με τσέρκι στρώνω το βουτυράτο μπισκότο. Προσοχή μην το πατήσετε πολύ, να ειναι λίγο ανάλαφρο γιατί όταν παγώσει θα είναι πολύ σκληρό. Το τοποθετώ στο ξυγείο για μισή ώρα.
Υστερα από μισή ώρα περιχύνω τη λιωμένη σοκολάτα πάνω στο μπισκότο ώστε να δημιουργηθεί μια λεπτή στρώση.
Το ξαναβάζω στο ξυγείο να παγώσει και ετοιμάζω τη κρέμα.
Αδειάζω σε ένα μπώλ τη σαντιγύ και τη χτυπάω για 10 λεπτά με ένα μίξεράκι χειρός. Προσθέτω τη κρέμα μασκαρπόνε και χτυπάω για ακόμα 2-3 λεπτα.
Τέλος προσθέτω τη κρέμα κάστανου και ανακατεύω καλά με μια σπάτουλα. Βγάζω τη βάση από το ψυγείο και στρώνω τη κρέμα κάστανου.
Πασπαλίζω με τριμμένη σοκολάτα ή κομματάκια από βρασμένο κάστανο, πολύ ψιλα τριμμένα.
Αφήνω το γλυκό σκεπασμένο με μια μεμβράνη στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Σερβίρεται αμέσως μόλις βγεί από το ψυγείο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Συνταγες για τέτοιου έιδους γλυκάκια σίγουρα υπάρχουν πολλές στο διαδύκτιο και σε βιβλία. Τη συγκεκριμένη δεν τη διάβασα πουθενά, αλλά σίγουρα υπάρχουν παρόμοιες, αφού τα υλικά λίγο πολύ τα χρησιμοποιούμε για γλυκά τύπου τζιζκέικ. Εγω αυτά τα υλικά τα έχω πάντα σπίτι και τη συνταγή την εμπνέυστηκα μια μέρα που θα ερχόντουσαν κάποιοι φίλοι για καφέ σπίτι. Τους άρεσε πολύ και την κάνω συνέχεια από τότε. Το κάστανο είναι αγαπημένη γεύση και η στρώση σοκολάτας ανάμεσα στο μπισκότο και τη κρέμα το απογειώνει. Προσοχή όμως να την κάνετε λεπτή για να κόβετε. Οσοι το δοκιμάσετε... Καλή επιτυχία!