ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Το Ασία-Μικρά Ασία έχει πιο ωραίο Κεμπάπ ακόμη και από αυτό της Πόλης

Δύο δρόμους από την Αγίου Μελετίου έχε τα μάτια σου ανοιχτά για ένα μαγαζάκι μια σταλιά που η ιστορία του ξεκινάει από το 2000.

Το Ασία-Μικρά Ασία έχει πιο ωραίο Κεμπάπ ακόμη και από αυτό της Πόλης

Tα πιο ωραία αρώματα, λέει ένα γνωμικό, βρίσκονται σε μικρά μπουκαλάκια. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τους έθνικ πειρασμούς στην Αθήνα. Όσο πιο αυθεντικοί, τόσο πιο μικροί (και κρυμμένοι θα συμπληρώσω).

Για το αυθεντικό τάι της πόλης που έχουμε γράψει ΕΔΩ, έπρεπε να κατέβουμε στον Πειραιά. Το Rouan thai είναι ένα από τα μαγαζιά που δεν σου κάνει εντύπωση με την πρώτη ματιά. Ένα μικρό μαγαζί, με τάι διακόσμηση, ένα πάσο, μια τζαμαρία με κουρτίνες και μία τηλεόραση που δείχνει πολύχρωμες εικόνες της Ταϊλάνδης και illusions χωρίς κάποιον συγκεκριμένο λόγο. Ωστόσο τα τηγανιτά ρυζομακάρονα Phad thai, μια πανδαισία γεύσης στην οποία προσθέτεις μπούκοβο και φιστίκια, τα soupao, το μοσχαράκι και οι υπέροχες σούπες, είναι λόγος για να κατεβαίνεις πιο συχνά στο λιμάνι.

Το Ασία-Μικρά Ασία έχει πιο ωραίο Κεμπάπ ακόμη και από αυτό της Πόλης
Tα πιο ωραία αρώματα, λέει ένα γνωμικό, βρίσκονται σε μικρά μπουκαλάκια. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τους έθνικ πειρασμούς στην Αθήνα.

Αυτό το Σαββατοκύριακο ωστόσο δεν καταφέραμε να δαμάσουμε την όρεξη για κρέας και ολίγον άρωμα ανατολής. Στην αναζήτηση για αυθεντικό κεμπάπ νικητής αναδείχθηκε το Ασία-Μικρά Ασία. Δύο δρόμους από την Αγίου Μελετίου έχε τα μάτια σου ανοιχτά για ένα μαγαζάκι μια σταλιά που η ιστορία του ξεκινάει από το 2000, όταν ένα ζευγάρι Κούρδων πολιτικών προσφύγων από την Τουρκία, θα εγκατασταθεί στην Αθήνα. Ο παθολόγος γιατρός, Σινάν, και η γυναίκα του, Τσιτσέκ, που σημαίνει λουλούδι στα τούρκικα, είναι υπεύθυνοι για όσα θα γευτείς και θα ζήσεις σε αυτό το ταπεινό μαγαζί.

Δύο δρόμους από την Αγίου Μελετίου έχε τα μάτια σου ανοιχτά για ένα μαγαζάκι μια σταλιά που η ιστορία του ξεκινάει από το 2000, όταν ένα ζευγάρι Κούρδων πολιτικών προσφύγων από την Τουρκία, θα εγκατασταθεί στην Αθήνα.
Πριν μπεις στο εσωτερικό του, με την ανοιχτή κουζίνα να "πιάνει" το μισό χώρο, θα βρεθείς σε έναν υπαίθριο σκεπασμένο προθάλαμο που φιλοξενεί τέσσερα τραπέζια των τεσσάρων ατόμων // Ασία-Μικρά Ασία
Στο μενού θα βρεις λίγα αλλά εκλεκτά πιάτα // Ασία-Μικρά Ασία

Πριν μπεις στο εσωτερικό του, με την ανοιχτή κουζίνα να "πιάνει" το μισό χώρο, θα βρεθείς σε έναν υπαίθριο σκεπασμένο προθάλαμο που φιλοξενεί τέσσερα τραπέζια των τεσσάρων ατόμων. Με τις μυρωδιές να βγαίνουν από την κουζίνα δεν έχεις να πας πουθενά (φρόντισε όμως να έχεις κάνει κράτηση).

Κάθισες; Ωραία. Ζήτα κατάλογο και μην το κουνήσεις ρούπι. Η κουζίνα είναι ένα μείγμα λιβανέζικης, κούρδικης και τούρκικης. Αν δεν είσαι συνηθισμένος στις γεύσεις πιθανότατα θα χρειαστείς μια μικρή βοήθεια από τον ευγενέστατο και συνεχώς χαμογελαστό σερβιτόρο. Θα σου τα εξηγήσει όλα. Στο μενού θα βρεις λίγα αλλά εκλεκτά πιάτα. Χούμους και ταμπουλέδες, ντονέρ, κεμπάπ σε διάφορες παραλλαγές, πίτες και κιουνεφέ για να μην παραπονιέσαι. Από τα πρώτα μέχρι τις μερίδες των κυρίως, θα ζήσεις μια γευστική πανδαισία.

Ο πρωταγωνιστής, το must του μαγαζιού,ο λόγος που θα πας στο Ασία-Μικρά Ασία, είναι το μπεϊντί κεμπάπ.
Πίτα Καισαρείας // Ασία-Μικρά Ασία
Το γλυκό που πρέπει να δοκιμάσεις στο τέλος // Ασία-Μικρά Ασία

Δεν θα πω για όλα τα πιάτα αφού η αλήθεια είναι ότι δεν κατάφερα να δοκιμάσω πάνω από τέσσερα. Την πίτα Καισαρείας, το ταμπουλέ το ντονέρ και το μπεϊντί κεμπάπ. Η πίτα ισορροπημένη και δίχως ίχνος λαδιού, το ταμπουλέ δροσερό και αρωματικό, το ντονέρ με την κόκκινη σάλτσα, τις πιτούλες με φρέσκο βούτυρο και το γιαούρτι απλά συγκλονιστικό. Αλλά ο πρωταγωνιστής, το must του μαγαζιού,ο λόγος που θα πας στο Ασία-Μικρά Ασία, είναι το μπεϊντί κεμπάπ. Λαχταριστό εκλεκτό αρνίσιο κρέας τυλιγμένο σε φύλλο, με πικάντικη σάλτσα σε μια μεγάλη πιατέλα. Συνοδεύεται από ψητή ντομάτα, γιαούρτι με μπαχαρικά, ρύζι με ρεβύθια, ψητή πιπεριά κέρατο και λίγα κρεμμυδάκια.

Κάθε ουρανίσκος είναι διαφορετικός και η αντίληψη για το νόστιμο φαγητό διαφέρει πολύ από άνθρωπο σε άνθρωπο. Στο μικρό αυτό ψητοπωλείο όμως θα φας μόνο αυθεντικές γεύσεις της Ανατολής, και θα τις θυμάσαι για πολύ καιρό.

Read Next

24 Απρ 2024

Δίαιτα της νηστείας: Χάστε έως 5 κιλά σε 40 ημέρες

Η νηστεία είναι μια καλή ευκαιρία να μειώσουμε το βάρος μας, αλλά και να κάνουμε μια σωστή αποτοξίνωση

24 Απρ 2024

7 στάσεις στην Τρώων, έναν "από τους πιο cool δρόμους του κόσμου"

Το Time Out ξεχωρίζει τη δημοφιλή οδό των Άνω Πετραλώνων και εμείς βρίσκουμε αφορμή να επιστρέψουμε εκεί.

Περισσότερα από

Life

24 Απρ 2024

Από την Καλιφόρνια στον Όλυμπο: Εκπαιδεύοντας νέους στη δράση για το κλίμα και μια πιο ανθεκτική κοινωνία

Για τον Larry Notheis η προστασία του πλανήτη είναι ένα είδος μαραθωνίου, γι' αυτό και είναι πολύ σημαντικό οι νέοι να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια μέσω προγραμμάτων όπως αυτό που προωθεί το California Conservation Corps

24 Απρ 2024

Έχεις άγχος; 6 τροφές που θα σε ηρεμήσουν αμέσως

Αυτές είναι οι 6 τροφές που θα σε απαλλάξουν από το άγχος.

23 Απρ 2024

Δείτε την ημερίδα Women Who Dare "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση"

Δείτε εδώ το βίντεο από την ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

23 Απρ 2024

H ημερίδα του Womantoc "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δήλωσε συμμετοχή στην ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

22 Απρ 2024

Βιβλιοπάρτι στο rooftop του Βrown Acropol

Από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος και τα Brown Hotels, με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και τον Περίπατο Βιβλίου.

21 Απρ 2024

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

21 Απρ 2024

Δίαιτα Cambridge: Η "νόστιμη" δίαιτα των υγρών και το express αδυνάτισμα

Πρόκειται για μία υγρή δίαιτα πολύ χαμηλών θερμίδων που υπόσχεται απώλεια μεγαλύτερη των 4-5 κιλών την εβδομάδα.

20 Απρ 2024

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

19 Απρ 2024

Αυτό το τρόφιμο συνδέεται με την απώλεια βάρους και πιο λεπτή μέση

Μπόνους: Bοηθάει στην μείωση της κατανάλωσης τροφίμων χαμηλά σε θρεπτικά συστατικά