0
SHARES

Το ΜΑΝΗΜΑΝΗ, ο αγαπημένος προορισμός γεύσης στο Κουκάκι, υποδέχτηκε το νέο έτος με νέες γεύσεις, χειροποίητα ψωμάκια και νέα λίστα κρασιών, που φιλοξενεί όπως πάντα αρκετές ετικέτες σε ποτήρι. Το διώροφο νεοκλασικό, στη σκιά της Ακρόπολης, παραμένει πιστό στις αξίες, την αγάπη και την αφοσίωσή του στη δημιουργία ενός μενού με γεύσεις που «ξυπνούν» αναμνήσεις. Με το νέο έτος υποδέχτηκε στην ομάδα της κουζίνας τον Μιχάλη Χατζηγεωργίου, ο οποίος υπό την επίβλεψη του executive chef και συνιδιοκτήτη Αλέξανδρου Φουρούλη, προσφέρει τον δικό του τόνο στην ήδη αγαπημένη κάρτα του εστιατορίου.

Το διώροφο νεοκλασικό, στη σκιά της Ακρόπολης
Με το νέο έτος υποδέχτηκε στην ομάδα της κουζίνας τον Μιχάλη Χατζηγεωργίου.
Αρνάκι με φακές Beluga

Το ΜΑΝΗΜΑΝΗ σε εντυπωσιάζει από την αρχή με τα χειροποίητα ψωμάκια σε ποικιλία γεύσεων. Μια ακόμη νέα άφιξη ακούει στο όνομα Συγκλινοκεφτέδες με πρόβειο γιαούρτι, πορτοκάλι, ρόκα, γραβιέρα και ροζ πιπέρι αλλά και το Μίνι Σουβλάκι με πανσέτα, γιαούρτι, τομάτα, αγγούρι και σχοινόπρασσο αποτελεί μία δυναμική είσοδο στην κάρτα του εστιατορίου. Η δροσερή Πράσινη σαλάτα με σύγκλινο, ξινόμηλο, τυρί μαστίχας, σέλερι, φινόκιο, καραμελωμένα φουντούκια και σάλτσα εσπεριδοειδών ανανεώνει τον ουρανίσκο και τον προετοιμάζει για τη γεμάτη γεύση των κυρίως πιάτων που ακολουθούν.

Λαυράκι με σπανακόρυζο.
Γαλατόπιτα

Οι νέες προτάσεις στα κυρίως πιάτα είναι πολλές ενώ στην κάρτα παραμένουν οι signature γεύσεις του ΜΑΝΗΜΑΝΗ όπως οι Τσουχτές με σύγκλινο, μανιτάρια, καβουρδισμένη μυζήθρα και τηγανητό αβγό. Το Ριζότο δημητριακών με μανιτάρι, γραβιέρα, καπνιστή πανσέτα, σκόρδο και θυμάρι αλλά και το Τραχανότο με ορτύκι, καρότο, πράσο και φρέσκο κρεμμύδι, ένα πιάτο ωδή στην κουζίνα της Μάνης θα χαραχθούν, στη γευστική μνήμη. Το Λαυράκι σερβίρεται πλέον με σπανακόρυζο, καυκαλήθρες, μυρώνια και αγριομάραθο ενώ το Αρνάκι σιγοψήνεται για να προσφερθεί με φακές beluga, μελιτζανοσαλάτα και φύτρες σκόρδου.

Παρφέ σοκολάτα
Παραδοσιακός χαλβάς

Κάθε γεύμα ολοκληρώνεται ακόμα πιο «γλυκά» φέτος μέσα από τις λαχταριστές επιλογές που συμπληρώνουν το μενού του ΜΑΝΗΜΑΝΗ. Ο παραδοσιακός Χαλβάς παρουσιάζεται στην πιο μοντέρνα εκδοχή του με κρέμα σοκολάτας και γαρνιτούρα από μπισκότο καρύδι, σιρόπι βύσσινο και αρμπαρόριζα. Η μανιάτικη Γαλατόπιτα σερβίρεται με κρέμα σοκολάτας, κρέμα πορτοκάλι και μπισκότο κανέλα ενώ την γευστική παράσταση κλέβει το Παρφέ σοκολάτας με μους γιαούρτι, συκομαϊδα (παραδοσιακό μανιάτικο γλυκό), μπισκότο αμυγδάλου και γαρνιτούρα από σιρόπι ρόδι & πιπέρι.

Πράσινη σαλάτα
Ριζότο δημητριακών

Διακρίσεις

New York Times: Στη λίστα των προτεινόμενων ευρωπαϊκών προορισμών του βιβλίου The New York Times, 36 Hours: 125 Weekends in Europe, που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις TASCHEN, προτάθηκε από την εφημερίδα «ως go-to destination, ανάμεσα σε 500 εστιατόρια σε όλη την Ευρώπη. Ακόμη, το ΜΑΝΗΜΑΝΗ παρουσιάστηκε στο video αφιέρωμα των New York Times στην Αθήνα 36hours in Athens

Σουβλάκι με πανσέτα και σχοινόπρασο
Συγκλινοκεφτέδες

Trip Advisor: Το εστιατόριο λαμβάνει τα τελευταία 8 χρόνια Certificate of Excellence από το Trip Advisor ενώ to 2015 κατατάχτηκε βάσει των κριτικών των επισκεπτών στη θέση 8 από τα 10 καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας

Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα – Κυριακή 14.00 – 23.00

Φαλήρου 10, Μακρυγιάννη Ακρόπολη,

Τ. 210 9218180

E: info@manimani.com.gr

S: www.manimani.com.gr

F: www.facebook.com/MANHMANH.gr

Τραχανότο με ορτύκι
Παραδοσιακά ψωμάκι και μαστίχα

 Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS