Ταραμοκεφτέδες με έτοιμη ταραμοσαλάτα. Μια απλή και εύκολη συνταγή για πεντανόστιμους, αφράτους ταραμοκεφτέδες για να τους απολαύσετε με πατάτες τηγανιτές και σαλάτα ως κυρίως πιάτο ή σαν ορεκτικό ή σαν μεζέ με το ουζάκι σας. Η τέλεια ιδέα και συνταγή για όλους όσους έχουν περίσσευμα από την αγαπημένη ταραμοσαλάτα από το γιορτινό, σαρακοστιανό τραπέζι.
Υλικά συνταγής
500 γρ. ταραμοσαλάτα από λευκό ταραμά [έτοιμη ή σπιτική]
1 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο άνηθο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κ.γ. δυόσμο ξερό
2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη [όσο χρειαστεί]
4 φέτες ψωμί του τοστ ολικής αλέσεως, μουσκεμένες και στυμμένες καλά
3 κ.σ. ελαιόλαδο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
αλεύρι για όλες τις χρήσεις
λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση συνταγής
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε την ταραμοσαλάτα, τις στυμμένες φέτες του τοστ, το κρεμμύδι, τα μυρωδικά, το ελαιόλαδο και το πιπέρι. Ζυμώστε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αν η ζύμη σας βγει αραιή και δεν πλάθεται προσθέστε όση φρυγανιά χρειάζεται και ξαναζυμώστε. (Για να γίνουν ακόμα πιο νόστιμοι οι κεφτέδες σας φτιάξτε τη ζύμη από την προηγούμενη μέρα και βάλτε τη στο ψυγείο σε σκεπασμένο σκεύος).
Πλάστε τους ταραμοκεφτέδες σας (μην τους κάνετε στρογγυλούς, προτιμήστε να έχουν πλακέ σχήμα) και αλευρώστε τους. Τινάξτε τους ώστε να φύγει το περιττό αλεύρι και ρίξτε τους σε τηγάνι με καυτό λάδι, τόσο ώστε να τους καλύπτει ως τη μέση. Γυρίστε τους μόλις κοκκινίσουν από τη μια πλευρά και αφήστε μέχρι να ροκοδοκοκκινίσει και η άλλη πλευρά.
Βγάλτε τους από το τηγάνι και αφήστε τους σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το περιττό λάδι. Σερβίρετε όσο είναι ακόμα ζεστοί.