Υλικά Συνταγής
1½ κιλό κίτρινη κολοκύθα
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 πράσο ψιλοκομμένο
1 μεγάλη πατάτα
1 λίτρο ζωμό κρέατος
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη μους γιαουρτιού
1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
1/2 φλ. γιαούρτι
2 κ.σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Για την κολοκυθόσουπα βελουτέ, καθαρίζουμε πρώτα την κολοκύθα από φλούδα, σπόρους και ίνες, και την κόβουμε σε κομματάκια σε μέγεθος μπουκιάς.
- Ψιλοκόβουμε το πράσο και το σχοινόπρασο. Στην συνέχεια αφού καθαρίσουμε την πατάτα, την κόβουμε σε μικρά καρέ. Ψιλοκόβουμε και το πράσο.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά. Τα σοτάρουμε για 3-4΄, προσθέτουμε το ζωμό κρέατος και το μοσχοκάρυδο και αφήνουμε τα υλικά να βράσουν για 30΄, έως ότου μαλακώσουν.
- Στο μπλέντερ και αλέθουμε λίγη λίγη τη σούπα μέχρι να γίνει κρέμα. Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για ακόμη 1΄.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, να γίνει παχύρρευστη. Προσθέτουμε το γιαούρτι, λίγο αλατοπίπερο, καθώς και το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.
- Ισομοιράζουμε τη βελουτέ σε βαθιά πιάτα. Γαρνίρουμε κάθε πιάτο με μια γεμάτη κουταλιά σούπας μους γιαουρτιού και σερβίρουμε τη σούπα ζεστή.
Δες ένα βίντεο της συνταγής βελουτέ κολοκυθόσουπα με γιαούρτι του σεφ Λάμπρου Βακιάρου:
Πηγή: argiro.gr