Μια εύκολη συνταγή που μπορεί να γίνει πρωινό ή απογευματινό σνακ και μπορεί να συνδυαστεί τέλεια με τον καφέ ή το τσάι.
Υλικά:
½ ποτήρι βούτυρο
¾ ποτήρι ζάχαρη
1 κγ σόδα μαγειρικής διαλυμένο σε 3 κ σούπας γάλα
2 αυγά
4 ώριμες μπανάνες
½ ποτήρι καρύδια ελαφρώς τριμμένα
1 κγ εκχύλισμα βανίλιας
2 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
1 κγ κανέλα
3 κ σούπας τρούφα σοκολάτας
Εκτέλεση:
Ανακατέψτε την ζάχαρη με το βούτυρο και προσθέστε το μείγμα σόδας κ γάλακτος. Έπειτα, σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε τα ασπράδια μέχρι να αφρατέψουν και σε ένα άλλο μπολ τους κρόκους. Διπλώστε τα στο μείγμα μαζί με το αλεύρι το οποίο σας προτείνω να κοσκινίσετε. Τέλος, λιώστε τις μπανάνες σε ένα πιάτο με ένα πιρούνι και προσθέστε τις μαζι με τα υπόλοιπα υλικά στο μείγμα. Ψήστε στους 180 σε φόρμα ψωμιού μακρόστενη για περίπου 1 ώρα η ώσπου να βγει καθαρό ένα μαχαίρι που θα τρυπήσετε στο κέντρο. Κοσκινίστε με ζάχαρη άχνη για σερβίρισμα και είστε έτοιμοι.