ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Τα 11 πιο μεγάλα και συχνά λάθη που κάνουμε στο μαγείρεμα

Δεν αφήνουμε το κρέας να ξεπαγώσει και το βάζουμε κατευθείαν στο τηγάνι.

Τα 11 πιο μεγάλα και συχνά λάθη που κάνουμε στο μαγείρεμα

1. Βάζουμε πολύ ποσότητα φαγητού στο τηγάνι

Τα 11 πιο μεγάλα και συχνά λάθη που κάνουμε στο μαγείρεμα
Lauren Zaser / BuzzFeed

Αυτό ισχύει για τα πάντα, από τηγάνια μέχρι σχάρες. Ο βασικός κανόνας είναι να αφήσετε αρκετό χώρο, έτσι ώστε τα κομμάτια να μην ακουμπούν μεταξύ τους. Όταν τα κομμάτια του κοτόπουλου έχουν επιπλέον χώρο, εξασφαλίζεται η ίση κατανομή της θερμότητας στο τηγάνι και όλες οι πλευρές μπορούν να σωταριστούν εύκολα και όμοια.

2. Βάζοντας λίγο αλάτι στο νερό

Lauren Zaser / BuzzFeed

Το αλάτι νοστιμίζει τα ζυμαρικά από μέσα προς τα έξω και χωρίς αυτό, θα καταλήξετε με άγευστες χυλοπίτες. Δεν έχει σημασία πόση σάλτσα θα βάλετε πάνω τους μετά. Πόσο αλάτι; Εξαρτάται από το γούστο σας, αλλά 1 ½ κουταλιές της σούπας αλάτι για κάθε κιλό μακαρόνια, είναι καλά.

3. Χρησιμοποιείτε παρθένο ελαιόλαδο σχεδόν σε όλα

bonappetit.com

Σε σύγκριση με ορισμένα έλαια, το παρθένο ελαιόλαδο έχει σχετικά χαμηλό σημείο καπνού – ή θερμοκρασία στην οποία αρχίζει να καίει. Αυτό σημαίνει ότι χρησιμοποιώντας το σε υψηλή θερμότητα μπορεί να είναι κακό, ειδικά όταν πρόκειται για τσιγάρισμα μπριζόλας ή stir-fry.

4. Μέτρηση στερεών συστατικών σε δοχείο που μετρά υγρά

livewellbakeoften.com / Pyrex

Όταν πρόκειται για ψήσιμο, το μέτρημα-ζύγισμα των συστατικών είναι το κλειδί. Για ξηρά συστατικά, το καλύτερο είναι η μέτρηση με επίπεδες κουταλιές. Μπορείτε βέβαια να πάρετε μια ζυγαριά κουζίνας.

5. Βάζοντας κρύο κρέας σε καυτό τηγάνι

inspiralized.com

Ή στη σχάρα ή στο φούρνο. Αν αφήσουμε το κρέας να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν το βάλουμε στη φωτιά, αυτό θα μαγειρευτεί πιο ομοιόμορφα – και είναι πιο πιθανό να αποφευχθεί το εξωτερικό να είναι υπερβολικά ψημένο ενώ το εσωτερικό δεν είναι αρκετά.

6. Βάζοντας ζεστό φαγητό στο ψυγείο

he Kitchn / thekitchn.com / Fox

Είτε πρόκειται για μπριζόλες, σούπες ή σάλτσες, βεβαιωθείτε ότι τα τρόφιμα είχαν αρκετό χρόνο για να κρυώσουν πριν τα βάλετε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη.

7.Χρησιμοποιώντας συνέχεια αντικολλητικό τηγάνι

Merle O’Neal / BuzzFeed

Τα αντικολλητικά τηγάνια είναι καλά για τα αυγά, τις τηγανίτες, ή το γαλλικό τοστ – και όχι για τίποτα άλλο,λέει η σεφ Amanda Cohen από την Νέα Υόρκη. Αυτό συμβαίνει επειδή εκπέμπουν ένα πολύ συγκεκριμένο τύπο θερμότητας – αυτόν που δεν είναι τόσο ζεστός όσο ένα κανονικό τηγάνι.

8. Βάζοντας το σκόρδο πολύ νωρίς

seriouseats.com

Επειδή καίγεται εύκολα, σε πολλές συνταγές πρέπει να προσθέσετε το σκόρδο στο τέλος– και αυτός είναι κανόνας αν μαγειρεύετε με ψιλοκομμένο σκόρδο σε δυνατή φωτιά.

9. Βάζοντας τα λαχανικά με νερό για να σωταριστούν

@shutupmikeginn

Εάν πλένετε τα χόρτα και τα μανιτάρια πριν από το μαγείρεμα τους, βεβαιωθείτε ότι είναι εντελώς στεγνά πριν τα βάλετε στο τηγάνι. Σε αντίθετη περίπτωση, με το νερό που θα έχουν μάλλον θα βράσουν παρά θα σωταριστούν.

10. Δεν αφήνουμε το κρέας να ξεκουραστεί μετά το ψήσιμο

Lauren Zaser / BuzzFeed

Αξίζει τον κόπο να περιμένετε κάποια επιπλέον λεπτά πριν από τον τεμαχισμό του κρέατος. Οι χυμοί του ανακατεύονται και είναι πιο νόστιμο.

11. Βάζοντας τα πάντα στο ψυγείο για να διατηρηθούν καλύτερα

Foodie Crush / foodiecrush.com

Μην αποθηκεύετε ντομάτες στο ψυγείο. Ούτε φυσικά σκόρδα, κρεμμύδια και πατάτες που θέλουν αεριζόμενο και σκοτεινό χώρο.

Read Next

26 Απρ 2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

25 Απρ 2024

Το ψυχολογικό προφίλ ενός βιαστή

Γιατί ένας άνθρωπος να καταλήγει σε αυτή την βίαιη πράξη; Ζητήσαμε μια ανάλυση από τον ψυχίατρο Αριστοτέλη Βάθη.

Περισσότερα από

Life

25 Απρ 2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 25/4

Η Ζεντάγια, οι Unboxholics κι η Αγγελική Παπούλια προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

25 Απρ 2024

Μείωσε τα συμπτώματα της αφρικανικής σκόνης, χωρίς αντισταμινικά!

Πάρε τις απαραίτητες προφυλάξεις για να προστατευτείς από την επίδραση της αφρικανκής σκόνης με 4 φυσικούς τρόπους.

24 Απρ 2024

Φύση, ηρεμία και γεύσεις που ταξιδεύουν: Μία "όαση" στα βόρεια προάστια έχει γίνει το αγαπημένο spot των Αθηναίων

Ακόμη και ένας απλός καφές, προσφέρει μεγαλύτερη απόλαυση όταν είσαι "μακριά" από την πόλη.

24 Απρ 2024

Δίαιτα της νηστείας: Χάστε έως 5 κιλά σε 40 ημέρες

Η νηστεία είναι μια καλή ευκαιρία να μειώσουμε το βάρος μας, αλλά και να κάνουμε μια σωστή αποτοξίνωση

24 Απρ 2024

7 στάσεις στην Τρώων, έναν "από τους πιο cool δρόμους του κόσμου"

Το Time Out ξεχωρίζει τη δημοφιλή οδό των Άνω Πετραλώνων και εμείς βρίσκουμε αφορμή να επιστρέψουμε εκεί.

24 Απρ 2024

Από την Καλιφόρνια στον Όλυμπο: Εκπαιδεύοντας νέους στη δράση για το κλίμα και μια πιο ανθεκτική κοινωνία

Για τον Larry Notheis η προστασία του πλανήτη είναι ένα είδος μαραθωνίου, γι' αυτό και είναι πολύ σημαντικό οι νέοι να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια μέσω προγραμμάτων όπως αυτό που προωθεί το California Conservation Corps

24 Απρ 2024

Έχεις άγχος; 6 τροφές που θα σε ηρεμήσουν αμέσως

Αυτές είναι οι 6 τροφές που θα σε απαλλάξουν από το άγχος.

23 Απρ 2024

Δείτε την ημερίδα Women Who Dare "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση"

Δείτε εδώ το βίντεο από την ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

23 Απρ 2024

Βράβευση για τα προϊόντα blu της Imperial Brands Hellas από τον θεσμό "Προϊόν της Χρονιάς 2024"

Το βραβείο "Προϊόν της Χρονιάς" είναι ένας διεθνώς αναγνωρισμένος θεσμός

23 Απρ 2024

H ημερίδα του Womantoc "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δήλωσε συμμετοχή στην ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.