ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Τα 11 πιο μεγάλα και συχνά λάθη που κάνουμε στο μαγείρεμα

Δεν αφήνουμε το κρέας να ξεπαγώσει και το βάζουμε κατευθείαν στο τηγάνι.

Τα 11 πιο μεγάλα και συχνά λάθη που κάνουμε στο μαγείρεμα

1. Βάζουμε πολύ ποσότητα φαγητού στο τηγάνι

Τα 11 πιο μεγάλα και συχνά λάθη που κάνουμε στο μαγείρεμα
Lauren Zaser / BuzzFeed

Αυτό ισχύει για τα πάντα, από τηγάνια μέχρι σχάρες. Ο βασικός κανόνας είναι να αφήσετε αρκετό χώρο, έτσι ώστε τα κομμάτια να μην ακουμπούν μεταξύ τους. Όταν τα κομμάτια του κοτόπουλου έχουν επιπλέον χώρο, εξασφαλίζεται η ίση κατανομή της θερμότητας στο τηγάνι και όλες οι πλευρές μπορούν να σωταριστούν εύκολα και όμοια.

2. Βάζοντας λίγο αλάτι στο νερό

Lauren Zaser / BuzzFeed

Το αλάτι νοστιμίζει τα ζυμαρικά από μέσα προς τα έξω και χωρίς αυτό, θα καταλήξετε με άγευστες χυλοπίτες. Δεν έχει σημασία πόση σάλτσα θα βάλετε πάνω τους μετά. Πόσο αλάτι; Εξαρτάται από το γούστο σας, αλλά 1 ½ κουταλιές της σούπας αλάτι για κάθε κιλό μακαρόνια, είναι καλά.

3. Χρησιμοποιείτε παρθένο ελαιόλαδο σχεδόν σε όλα

bonappetit.com

Σε σύγκριση με ορισμένα έλαια, το παρθένο ελαιόλαδο έχει σχετικά χαμηλό σημείο καπνού – ή θερμοκρασία στην οποία αρχίζει να καίει. Αυτό σημαίνει ότι χρησιμοποιώντας το σε υψηλή θερμότητα μπορεί να είναι κακό, ειδικά όταν πρόκειται για τσιγάρισμα μπριζόλας ή stir-fry.

4. Μέτρηση στερεών συστατικών σε δοχείο που μετρά υγρά

livewellbakeoften.com / Pyrex

Όταν πρόκειται για ψήσιμο, το μέτρημα-ζύγισμα των συστατικών είναι το κλειδί. Για ξηρά συστατικά, το καλύτερο είναι η μέτρηση με επίπεδες κουταλιές. Μπορείτε βέβαια να πάρετε μια ζυγαριά κουζίνας.

5. Βάζοντας κρύο κρέας σε καυτό τηγάνι

inspiralized.com

Ή στη σχάρα ή στο φούρνο. Αν αφήσουμε το κρέας να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν το βάλουμε στη φωτιά, αυτό θα μαγειρευτεί πιο ομοιόμορφα – και είναι πιο πιθανό να αποφευχθεί το εξωτερικό να είναι υπερβολικά ψημένο ενώ το εσωτερικό δεν είναι αρκετά.

6. Βάζοντας ζεστό φαγητό στο ψυγείο

he Kitchn / thekitchn.com / Fox

Είτε πρόκειται για μπριζόλες, σούπες ή σάλτσες, βεβαιωθείτε ότι τα τρόφιμα είχαν αρκετό χρόνο για να κρυώσουν πριν τα βάλετε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη.

7.Χρησιμοποιώντας συνέχεια αντικολλητικό τηγάνι

Merle O’Neal / BuzzFeed

Τα αντικολλητικά τηγάνια είναι καλά για τα αυγά, τις τηγανίτες, ή το γαλλικό τοστ – και όχι για τίποτα άλλο,λέει η σεφ Amanda Cohen από την Νέα Υόρκη. Αυτό συμβαίνει επειδή εκπέμπουν ένα πολύ συγκεκριμένο τύπο θερμότητας – αυτόν που δεν είναι τόσο ζεστός όσο ένα κανονικό τηγάνι.

8. Βάζοντας το σκόρδο πολύ νωρίς

seriouseats.com

Επειδή καίγεται εύκολα, σε πολλές συνταγές πρέπει να προσθέσετε το σκόρδο στο τέλος– και αυτός είναι κανόνας αν μαγειρεύετε με ψιλοκομμένο σκόρδο σε δυνατή φωτιά.

9. Βάζοντας τα λαχανικά με νερό για να σωταριστούν

@shutupmikeginn

Εάν πλένετε τα χόρτα και τα μανιτάρια πριν από το μαγείρεμα τους, βεβαιωθείτε ότι είναι εντελώς στεγνά πριν τα βάλετε στο τηγάνι. Σε αντίθετη περίπτωση, με το νερό που θα έχουν μάλλον θα βράσουν παρά θα σωταριστούν.

10. Δεν αφήνουμε το κρέας να ξεκουραστεί μετά το ψήσιμο

Lauren Zaser / BuzzFeed

Αξίζει τον κόπο να περιμένετε κάποια επιπλέον λεπτά πριν από τον τεμαχισμό του κρέατος. Οι χυμοί του ανακατεύονται και είναι πιο νόστιμο.

11. Βάζοντας τα πάντα στο ψυγείο για να διατηρηθούν καλύτερα

Foodie Crush / foodiecrush.com

Μην αποθηκεύετε ντομάτες στο ψυγείο. Ούτε φυσικά σκόρδα, κρεμμύδια και πατάτες που θέλουν αεριζόμενο και σκοτεινό χώρο.

Read Next

05 Δεκ 2025

Σύνδρομο χριστουγεννιάτικου δέντρου: Τι είναι και γιατί δεν πρέπει να αγνοείς τα συμπτώματά του;

Ένα φαινομενικά αθώο χριστουγεννιάτικο δέντρο μπορεί να κρύβει ερεθιστικούς παράγοντες που σου χαλούν τις γιορτές - δες τι πρέπει να προσέξεις.

05 Δεκ 2025

Ένα απροσδόκητο street party παίζει σήμερα στη Μητροπόλεως

Απόψε, από τις 20:00, το κέντρο φορά τα γιορτινά του και γεμίζει μουσική και ρυθμό.

Περισσότερα από

Life

05 Δεκ 2025

Οι ταινίες που θα δούμε τον Δεκέμβριο στο Netflix

Πρεμιέρες που μπαίνουν δυνατά στη γιορτινή περίοδο, μεγάλα ονόματα σε νέες παραγωγές και μια σειρά από ταινίες και ντοκιμαντέρ που κλείνουν τη χρονιά θεαματικά.

05 Δεκ 2025

Κάτι πολύ νόστιμο συνέβη το περασμένο Σάββατο στο Παγκράτι

Το Ex Machina του Άνταμ Κοντοβά όχι μόνο βρίσκεται σε γαστρονομική φόρμα αλλά θα μας απασχολήσει σοβαρά και με τα 4 hands event του.

05 Δεκ 2025

Στο 'Hotel Ερμού', για δέκατη χρονιά με την Άννα Βίσση

Η "απόλυτη Ελληνίδα σταρ" γιορτάζει 10 συνεχόμενα χρόνια στο στέκι της, κάθε Παρασκευή και Σάββατο.

05 Δεκ 2025

Τι θα κάνεις αυτό το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα

Το πρώτο ΣΚ του Δεκεμβρίου φέρνει μαζί του χριστουγεννιάτικα δρώμενα, θεατρικές παραστάσεις και lives, νέα εστιατόρια και μπαρ, καθώς και πολλές ακόμη αφορμές εξόδου.

05 Δεκ 2025

Στο Santa Claus Kingdom τα Χριστούγεννα γίνονται εμπειρία

Το μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο της Ελλάδας είναι και πάλι εδώ.

05 Δεκ 2025

Μία από τις πιο φίνες κερκυραϊκές κουζίνες για ένα βράδυ στην Αθήνα

Η υπέροχη γευστική πρόταση του Αριστοτέλη Μέγκουλα και του "Pomo d’ Oro" σερβίρεται για μία και μόνο νύχτα στο "Ark".

05 Δεκ 2025

"Στα μαγικά Χριστούγεννα του Πινόκιο", ο Χρήστος Νικολάου ζωντανεύει το παιδί μέσα μας

Στη μαγική παράσταση "Τα μαγικά Χριστούγεννα του Πινόκιο", ο πρωταγωνιστής Χρήστος Νικολάου αποκαλύπτει πώς ο ρόλος έγινε προσωπικό ταξίδι επιστροφής στη φαντασία, στην παιδική αθωότητα και στη δύναμη της αγάπης που ενώνει και μεταμορφώνει.

05 Δεκ 2025

Γιατί πλημμυρίζει η Αθήνα κάθε φορά που βρέχει;

Βρέχει ξανά και οι δρόμοι της Αθήνας μετατρέπονται σε ποτάμια - πώς θα φτάσεις στη δουλειά, στο σχολείο ή στο ραντεβού σου; Ένας ειδικός μάς εξηγεί τι συμβαίνει.

04 Δεκ 2025

9 έξυπνες χρήσεις του αλατιού που πρέπει να δοκιμάσεις σήμερα

Το αλάτι δεν είναι μόνο για γεύση. Ανακάλυψε 9 καθημερινές χρήσεις που θα σε εντυπωσιάσουν.

04 Δεκ 2025

Τι ισχύει με την απεργία που ανακοίνωσε το Σ.Ε.Η.

Διαβάστε την ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος που στηρίζει τα αιτήματα του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.