ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Στο Microu Lee τρως σούπερ noodles με γαρίδες και παίρνεις ρέστα από πεντάευρο

Εδώ κι ένα χρόνο, το πιο μικρό και φτηνό κινέζικο μαγαζί της Ελλάδας έχει φέρει στα Εξάρχεια λίγη από την Far East γοητεία του Soho.

Στο Microu Lee τρως σούπερ noodles με γαρίδες και παίρνεις ρέστα από πεντάευρο

Ανάμεσα στο Πολυτεχνείο και την πλατεία των Εξαρχείων -πολύπαθα και τα δύο-, στο νούμερο 14 της οδού Στουρνάρη, σε ένα πολύ Microu Lee μαγαζί, καθημερινά συγκεντρώνεται μια μικρή πολύχρωμη ουρά από κόσμο: φοιτητές (Πολυτεχνίτες), κοστούμια και γραβάτες από τα γύρω γραφεία, τουρίστες από τα πέριξ ξενοδοχεία και φυσικά Κινέζοι, καθώς σε όλους τους ταξιδιωτικούς οδηγούς, τα Εξάρχεια συμπεριλαμβάνονται στις must-see περιοχές του ιστορικού Κέντρου της Αθήνας.
Τι περιμένουν όλοι αυτοί στημένοι στην ουρά, έξω από αυτή την take away τρύπα; Ρωτάω έναν κύριο που χάζευε στο smart phone του και μου λέει: «Εδώ κι ένα χρόνο ακριβώς, αυτό γίνεται. Ρίξτε μια ματιά στον τιμοκατάλογο και θα καταλάβετε». Δεν ακολούθησα τη συμβουλή του, απλώς συνέχισα να περιμένω. Ευτυχώς όχι για πολύ, αφού τα παιδιά του Microu Lee (2 μάγειρες και 3 βοηθοί) κάνουν ό,τι μπορούν για να μην καθυστερήσεις πάνω από 5 λεπτά.

Στο Microu Lee τρως σούπερ noodles με γαρίδες και παίρνεις ρέστα από πεντάευρο
Veggie burger, πρόταση για τη Σαρακοστή (2,80€).

Όταν έφτασε η σειρά μου, βρέθηκα μπροστά σε μια βιτρίνα με ολόφρεσκα noodles λογιών λογιών, spring rolls, ρύζια τηγανιτά και ρύζια ατμού, γαρίδες τυλιγμένες σε τραγανό φύλλο, ακόμη και αχνιστή σούπα hot & sour. Διάλεξα στα γρήγορα λεπτά noodles με γαρίδες, λαχανικά και τζίντζερ και όταν έφτασα στο ταμείο, κατάλαβα γιατί η ουρά πίσω μου συνεχιζόταν ακάθεκτη: το κοριτσάκι-μίσχος πριν από μένα έβγαζε ένα δίευρο για να πάρει το jasmine ρύζι της (κόστιζε 1,90€), ενώ εγώ, που είχα διαλέξει το πιο ακριβό πιάτο (όπως έμαθα στη συνέχεια), κλήθηκα να πληρώσω κάτι παραπάνω (4,90€).

Noodles ρυζιού με λαχανικά και καβουρδισμένο σουσάμι (3,50€).

Με το πακετάκι ανά χείρας, βγήκα έξω να δοκιμάσω την… ακριβή επιλογή μου. Η αλήθεια είναι πως δεν το ευχαριστήθηκα, αν και ήταν νοστιμότατο, γιατί το take away λατρεύει τον καναπέ ή, έστω, τα τραπεζάκια. Όπως όμως μου εξήγησε λίγες μέρες αργότερα ο εμπνευστής του Microu Lee, Βασίλης Καλαμάκης, μόνιμος κάτοικος Εξαρχείων «είναι πολύ δύσκολο πρακτικά να διαμορφώσουμε τον εξωτερικό χώρο στη συγκεκριμένη περιοχή. Δεν είναι θέμα άδειας από το Δήμο, αλλά, λόγω των συχνών επεισοδίων, δεν το τολμάμε. Τις μέρες που γίνονται φασαρίες, κλείνουμε το μαγαζί. Ωστόσο μέχρι τώρα, δεν είχαμε ποτέ ζημιές».
Το Microu Lee έκανε τα πρώτα του γενέθλια ακριβώς πριν από ένα μήνα, ενώ 5 μήνες πριν γεννήθηκε και το αδερφάκι του στον Πειραιά. Η ιδέα έρχεται απευθείας από το Soho: «Εκεί είδα για πρώτη φορά κινέζικο φαγητό που μπορούσες να το πάρεις σπίτι σου. Στο συγκεκριμένο μαγαζί, βέβαια, είχαν μπουφέ και self-service. Εγώ εδώ δεν εφάρμοσα αυτό ακριβώς. Κατάφερα όμως να δημιουργήσω το μαγαζί με το πιο φτηνό κινέζικο φαγητό στην Ελλάδα. Γι’ αυτό είμαι σίγουρος. Από την άλλη, το κινέζικο ανέκαθεν ήταν μια ακριβή επιλογή για τους Έλληνες. Αυτό θέλησα να αλλάξω και το πέτυχα».

Γαρίδες μαριναρισμένες σε πορτοκάλι, τυλιγμένες σε τραγανό φύλλο (3,90€).
Ρύζι jasmine ατμού (1,90€)

Γνωρίζω πως πολλοί από εσάς θα σκεφτείτε καχύποπτα πως το «φτηνό κρέας το τρώει ο σκύλος». Ωστόσο, η απάντηση βρίσκεται όχι μόνο στο περιβόητο «value for money» (που εδώ βρίσκει την καλύτερη εφαρμογή του), αλλά και στην απίστευτη καθημερινή κατανάλωση, που διασφαλίζει τη συνεχή ανανέωση των υλικών και τη φρεσκάδα των πιάτων. Χαρακτηριστικό είναι πως το Microu Lee ανοίγει στη 1.00 το μεσημέρι και μέχρι το βράδυ στις 9.00 δεν μένει ίχνος φαγητού.
Το μενού του Microu Lee εμπλουτίζεται κάθε μήνα με νέα πιάτα, τα Special Woks of the Month. Τώρα μάλιστα, για την περίοδο της Σαρακοστής, προσφέρει 4 διαφορετικές επιλογές, που στηρίζονται στα θαλασσινά και τα λαχανικά. Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι φρέσκα, εκτός από τις γαρίδες που είναι κατεψυγμένες, όπως άλλωστε στα περισσότερα μαγαζιά, κινέζικα και μη.
Αν μένετε λοιπόν στο κέντρο της Αθήνας ή αν περνάτε από τη Στουρνάρη, δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε τα πιάτα του Microu Lee (λέγε με Ftinou Lee). Δεν θα χρειαστείτε παρά 5 λεπτά από το χρόνο σας και 5 ευρώ από το πορτοφόλι σας.

Info
Microu Lee, Στουρνάρη 14, Εξάρχεια, τηλ.: 210 3800672.

Won ton καβούρι, Τραγανά φύλλα με γέμιση από καβούρι (3,90€).

Sping Rolls με λαχανικά (3,40€).

Read Next

18 Απρ 2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/4

Ένα περιπετειώδες δυστοπικό sc-fi, ένα υποβλητικό arthouse δράμα αλλά και μια νέα ταινία τρόμου προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

18 Απρ 2024

Grand Potato chips: Η απόλυτη εξερεύνηση των γεύσεων στον κόσμο των τσιπς

Ετοιμάσου για ένα εκπληκτικό ταξίδι γευστικών ανακαλύψεων.

Περισσότερα από

Life

17 Απρ 2024

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

17 Απρ 2024

SORITES – "Είναι Μοιραίο"

Οι SORITES μετά την πρώτη τους τηλεοπτική εμφάνιση στο "Μουσικό Κουτί", συστήνονται στο κοινό με το πρώτο τους single

17 Απρ 2024

Villa Sola Cabiati | Μία έπαυλη με ιστορία αιώνων - Το palazzo αριστούργημα στη λίμνη Como

Μια βίλα με βαριά ιστορία και σπουδαία διακόσμηση έχει φιλοξενήσει μεγάλες προσωπικότητες, ανάμεσα τους και ο Ναπολέοντας με την σύζυγό του, Ζοζεφίνα.

17 Απρ 2024

Πότε κυκλοφορούν οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Γιώργου Λάνθιμου

Έγινε γνωστή η ημερομηνία κυκλοφορίας της νέας ταινίας του Έλληνα σκηνοθέτη στις εγχώριες αίθουσες.

16 Απρ 2024

Monobloc Chair: Η δικαίωση της πλαστικής καρέκλας από τους New York Times

Η καρέκλα που πρωταγωνιστεί σε πανηγύρια, σουβλατζίδικα και παραλίες, είναι το εμβληματικότερο έπιπλο των τελευταίων 100 ετών σύμφωνα με τους New York Times.

16 Απρ 2024

MALLORY: Το πολυαγαπημένο ελληνικό fashion brand Mallory The Label γιόρτασε το λανσάρισμα της νέας συλλογήςj

Το brand MALLORY THE LABEL αποκάλυψε τη νέα S/S ’24 συλλογή "NOMAS" στο απόλυτο fashion party της σεζόν.

16 Απρ 2024

Divani Corfu Palace: Φέτος το Πάσχα σημαίνει... Κέρκυρα!

Απολαύστε τις γιορτές στον απόλυτο πασχαλινό προορισμό και το πλήρως ανανεωμένο Divani Corfu Palace.

15 Απρ 2024

8 φρούτα που έχουν λιγότερη ζάχαρη

Τα φρούτα περιέχουν ζάχαρη, ναι! Αλλά μην ξεχνάς ότι είναι γεμάτα και με θρεπτικά συστατικά.

15 Απρ 2024

Pepe Jeans London: Η νέα συλλογή σχεδιάστηκε για να γοητεύσει τους λάτρεις του denim

Η Pepe Jeans London συλλογή εξυμνεί την διαχρονική βρετανική κληρονομιά της μάρκας.