ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Στο Juicy Grill στον Χολαργό: Φάγαμε εκεί όπου όλη η Αθήνα κάνει ουρά για ένα burger

Όταν 20 άτομα περιμένουν για ένα burger αυτό σημαίνει ότι κάτι γίνεται σίγουρα διαφορετικά στο Juicy Grill στον Χολαργό.

Στο Juicy Grill στον Χολαργό: Φάγαμε εκεί όπου όλη η Αθήνα κάνει ουρά για ένα burger

Το Juicy Grill στον Χολαργό άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό το 2011. Πολύ διακριτικά στην αρχή, με έναν μικρό κατάλογο στον οποίο χωρούσαν ίσα-ίσα 4 burger, μερικές σαλάτες και κάποια ορεκτικά. Γιατί πολύ απλά η φιλοσοφία πίσω από εκείνο το φρέσκο μαγαζί, το οποίο φιλοδοξούσε να βάλει στην καθημερινότητα του Έλληνα την ακατανίκητη νοστιμιά του «σωστού» burger (σε μία εποχή όπου υπήρχαν κατά κύριο λόγο μόνο τα γνωστά σε όλους μας φαστ φουντάδικα), ήταν να βασίσει την φήμη και το όνομα του περισσότερο στην πρώτη ύλη και την υψηλή ποιότητα παρά στην μεγάλη παραγωγή και κατανάλωση.

Το πείραμα πήγε καλά. Για την ακρίβεια το πείραμα πήγε πολύ καλά και τα λίγα τετραγωνικά του Juicy Grill, με τα ξύλινα, φαρδιά και φιλόξενα τραπέζια, τις σόμπες που ζεσταίνουν ακόμα και τον εξωτερικό χώρο χειμώνα – καλοκαίρι και τις συνηθισμένες μα πάντα βολικές καρέκλες άρχισε να γεμίζει κόσμο, παραπάνω απ’ όσο θα περίμενε ίσως ακόμα και ο ιδιοκτήτης του, ο Δήμος Καβουράκης.

Στο Juicy Grill στον Χολαργό: Φάγαμε εκεί όπου όλη η Αθήνα κάνει ουρά για ένα burger
Μετά από χρόνια πορείας στον χώρο της εστιάσης στην Αμερική ο Δήμος Καβουράκης άνοιξε στον Χολαργό το δικό του μπεργκεράδικο

Ένα μεσημέρι με ήλιο τον συναντήσαμε στον χώρο που σερβίρει αυτό που πολλοί από τους θαμώνες του έχουν ονομάσει ως «το καλύτερο burger της Αθήνας» για να ανακαλύψουμε τι είναι αυτό που κάνει τις ώρες αιχμής 20, ακόμα και 30 άτομα καμιά φορά, να κάνουν ουρά για ένα τραπέζι. Αν δεν το έχεις δει από κοντά ακούγεται παράξενα υπερβολικό όμως ο ίδιος φαίνεται να έχει πολύ σωστά δομημένα στο μυαλό του την απάντηση: «Βλέπεις συχνά να ανοίγουν εστιατόρια, εντυπωσιακά εστιατόρια, με φοβερούς χώρους, καρέκλες και τραπέζια των 100 ευρώ, βλέπεις να στήνεται ένα φοβερό, τεράστιο μενού και μετά από 1-2 χρόνια τα βλέπεις κλείνουν. Ξέρεις γιατί συμβαίνει αυτό;». Κάπως έτσι μου γυρίζει την αρχική ερώτηση με ερώτηση κι εγώ αρχίζω να ψάχνω τριγύρω μου για το μυστικό της επιτυχίας.

Ο εξωτερικός χώρος του Juicy Grill είναι περιτριγυρισμένος από τζαμαρία για περισσότερη ζεστασιά, ενώ και οι σόμπες κάνουν ιδανική δουλειά

Φαίνεται όμως ότι η μαγική συνταγή κρύβεται αλλού και πιο συγκεκριμένα στην κουζίνα. «Θα σου φέρω ένα παράδειγμα. Σήμερα το πρωί μου έφεραν, εδώ στο μαγαζί, 50 κιλά κιμά. Πώς μπορείς να ξέρεις εσύ που παραλαμβάνεις αυτό το κρέας, λοιπόν, ότι είναι καλό; Ό,τι αυτό που θα σερβίρεις στους πελάτες σου είναι εντάξει;». Προφανώς και δεν μπορώ να το ξέρω, απαντώ. Όταν όμως κάποιος έχει πολυετή «θητεία» στο εμπόριο κρεάτων, από μικρή ακόμα ηλικία, λόγω οικογενειακής επιχείρησης, σίγουρα μπορεί. Και λίγο-λίγο αρχίζω να καταλαβαίνω ότι το μεγαλύτερο προσόν του συγκεκριμένου μπεργκεράδικου δεν είναι άλλο από την μεγάλη πείρα και την ακόμα μεγαλύτερη εμμονή με τα υλικά. Αλλά όταν μιλάμε για εμμονή μιλάμε για ουσιαστική εμμονή.

Εδώ δίνεται πρώτα απ' όλα έμφαση στην ποιότητα της πρώτης ύλης

«Όλα τα μπιφτέκια ζυμώνονται καθημερινά εδώ στο μαγαζί, οι σάλτσες και τα dressing είναι όλα χειροποίητα, δεν παίρνω τίποτα έτοιμο, θέλω να έχω τον πλήρη έλεγχο και την επιτήρηση της παρασκευής. Επίσης, έχω συγκεκριμένους προμηθευτές για όλα τα υλικά, από το κρέας μέχρι τα ψωμάκια, τους οποίους έχω ψάξει πολύ προσεκτικά σε όλη τη Ελλάδα. Γενικά τίποτα από όσα σερβίρονται εδώ δεν είναι αφημένο στην τύχη του.». Ο Δήμος εξηγεί ότι αυτό δεν συμβαίνει μόνο στον βωμό αναζήτησης του μόνιμου πελάτη, αν και η αλήθεια είναι ότι μοιραία καταλήγει και σε αυτό. Ωστόσο είναι περισσότερο αποτέλεσμα μίας προσωπικής επιθυμίας και εκπλήρωσης. «Αν εγώ ο ίδιος πάω να φάω σε ένα μαγαζί και μου φέρουν έτοιμες σάλτσες ή ένα κρέας που δεν είναι τόσο καλό ποιοτικά, θα χαλαστώ. Θα χαλαστώ πραγματικά, δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναπάω. Οπότε αυτό που δεν θέλω να καταναλώσω εγώ γιατί να το σερβίρω σε σένα; Aυτό είναι το σκεπτικό μου. Τόσο απλά.».

«Αν εγώ ο ίδιος πάω να φάω σε ένα μαγαζί και μου φέρουν έτοιμες σάλτσες ή ένα κρέας που δεν είναι τόσο καλό ποιοτικά, θα χαλαστώ»

Όπως είναι φυσικό όπου υπάρχει επιτυχία υπάρχει και κόσμος που θέλει να την μοιραστεί και μάλιστα είναι διατεθειμένος να πληρώσει αρκετά χρήματα προκειμένου να το καταφέρει. Ποιος είναι οπότε ο λόγος που το Juicy Grill παραμένει ένα και μοναδικό και δεν έχει απλώσει ακόμα τα δίκτυα του στον τομέα του franchise; Aπ’ ό,τι φαίνεται, σύμφωνα με τον Δήμο Καβουράκη, ούτε αυτό είναι κάτι που μπορεί να αποφασιστεί εύκολα ή χωρίς πολύ προσεκτικό σχεδιασμό. «Έχω δεχτεί πολλές φορές προτάσεις, κάποιες από αυτές τις είχα συζητήσει σοβαρά. Ειδικά στην περίπτωση κάποιων Κύπριων είχαμε προχωρήσει αρκετά όμως στο τέλος αυτά που ήθελα εγώ τους φάνηκαν υπερβολικά. Δεν μιλάω για το οικονομικό, εγώ για να δώσω το όνομα ήθελα να τηρηθούν ορισμένα πράγματα, να ακολουθείται και εκεί η ίδια ακριβώς διαδικασία παρασκευής του φαγητού που ακολουθείται και εδώ. Αυτό είναι το μόνο που δεν θέλω, να γίνουν τα πράγματα διαφορετικά και να χαλάσει η ποιότητα. Επίσης υπάρχουν ορισμένα θέματα που μπορείς να τα δείξεις στον άλλον, αλλά υπάρχουν και αρκετά που δεν μπορείς. Όπως είναι για παράδειγμα η γνώση γύρω από την ποιότητα του κρέατος. Αυτό δεν μπορείς να το διδάξεις, είναι πολύ δύσκολο. Το να πάρω τώρα κάποια χρήματα δίνοντας το όνομα και να το δω να χαλάει σε λίγα χρόνια είναι κάτι που δεν το θέλω και δεν με ενδιαφέρει.».

«Υπάρχουν ορισμένα θέματα που μπορείς να τα δείξεις στον άλλον, αλλά υπάρχουν και αρκετά που δεν μπορείς. Όπως είναι για παράδειγμα η γνώση γύρω από την ποιότητα του κρέατος»

O κατάλογος αυτό του μικρού εστιατορίου που θυμίζει πέρα για πέρα την ζεστασιά της γειτονιάς έχει πια εμπλουτιστεί πάρα πολύ και μετράει περίπου 25 burgers, 8 σαλάτες, κάμποσα ορεκτικά και διάφορα κρέατα, για όσους μπορούν ακόμα να αντισταθούν στη γοητεία του ζουμερού μπιφτεκιού ανάμεσα σε δύο τέλεια ψημένα ψωμάκια. Θα βρεις γεύσεις και συνδυασμούς για κάθε γούστο, ενώ και το τυρί έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο με το κατσικίσιο, τη μοτσαρέλα, το χαλούμι και το blue cheese να βρίσκουν την θέση τους μέσα σε κάποια από τα πιο επιτυχημένα πιάτα του μαγαζιού. Οι ιδέες για όλες όλες αυτές τις συνταγές όπως μαθαίνουμε έρχονται από τα ταξίδια. «Μου αρέσει πολύ να τα ταξιδεύω και μου αρέσει να επισκέπτομαι την πατρίδα του burger, φυσικά, που δεν είναι άλλη από την Αμερική. Σε αυτά τα ταξίδια προσπαθώ πάντα να δοκιμάζω αρκετά νέα πράγματα, να τρώω σε διαφορετικά εστιατόρια γιατί αυτό το πράγμα δεν με ενδιαφέρει μόνο σε επίπεδου δουλειάς, με ενδιαφέρει και προσωπικά. Θέλω να ξέρω τι παίζει, τι κυκλοφορεί. Κάπως έτσι παίρνω κι εγώ διάφορες ιδέες τις οποίες μετά λίγο τις αλλάζω, λίγο τις παντρεύω με άλλες, κάποιες από αυτές μου έρχονται από μόνες τους. Να, για παράδειγμα, μία από τις πιο πρόσφατες προσθήκες στον κατάλογο ήταν ιδέα της γυναίκας μου. Το έφτιαξε, ήταν πολύ ωραίο και έτσι το προσθέσαμε.».

Οι ιδέες για αρκετά από τα πιάτα έρχονται από τα ταξίδια του Δήμου στην Αμερική

Αν περάσεις με το αυτοκίνητο ένα τυχαίο μεσημέρι μπροστά από το μικρό στενό της οδού Kεραμικού στον Χολαργό, σε ένα σημείο γεμάτο σπίτια, λίγα ακόμα μαγαζιά και πολλή ησυχία, θα δεις ξαφνικά ανθρώπους, μεγάλες παρέες να στέκονται στο πεζοδρόμιο, έξω από το Juicy Grill, περιμένοντας υπομονετικά την σειρά τους για μία θέση στον ήλιο, δηλαδή για μία θέση σε ένα από τα τραπέζια του. Αν δεν έχεις δοκιμάσει μπορεί αυτή η τεράστια ουρά αναμονής να σου φαίνεται παράδοξη, αν έχεις δοκιμάσει αρχίζεις σιγά-σιγά να την κατανοείς. Ανάμεσα στον κόσμο που συρρέει καθημερινές και Σαββατοκύριακα, ακριβώς μετά τη 1 (η κουζίνα ανοίγει στη 1 και μισή και δεν γίνονται κρατήσεις, οπότε όσο πιο νωρίς φτάσεις, τόσο πιο πιθανό είναι να βρεις να κάτσεις), μέσα στον παραδοσιακό αέρα αυτό το συνοικιακού μαγαζιού θα πετύχεις ακόμα και celebrities. Aπό τον Σάκη Ρουβά και την Κάτια Ζυγούλη μέχρι τον NiVo οι απανταχού καλοφαγάδες έχουν καταφέρει να ανακαλύψουν ήδη τις ζουμερές γεύσεις του Juicy.

Το Juicy Grill δεν κάνει κρατήσεις. Οπότε όσο πιο κοντά στη 1 το μεσημέρι φτάσεις τόσο πιο γρήγορα θα εξυπηρετηθείς

Υπάρχει περίπτωση να βρεθεί μία λύση για να γίνει πιο διαχειρίσιμη η ουρά αναμονής, ρωτάω τον Δήμο. «Για να γίνει αυτό είναι απαραίτητο να πάμε σε έναν άλλο, μεγαλύτερο χώρο. Έχω κάτι υπόψιν μου, στον Χολαργό πάντα, και περιμένω να δω αν μπορεί να προχωρήσει. Πάντως είναι στα άμεσα σχέδια και θα είναι πιστεύω καλό και για το μαγαζί αλλά και για τον κόσμο, να μην υπάρχει πια τόσο μεγάλη αναμονή,» απαντάει με χαμόγελο. Που φανερώνει την ικανοποίηση του ανθρώπου που ξεκίνησε κάτι σε δύσκολο χρόνο και τόπο, από το μηδέν, ξέροντας από την αρχή πως θα πετύχει. Και που τώρα δικαιώνεται.

Αν μένεις κάπου στα βόρεια μπορείς επίσης να κάνεις ένα τηλέφωνο, δίνοντας την παραγγελία σου και να περάσεις μετά από λίγο ώρα να την παραλάβεις για το σπίτι. Ναι, όλα εδώ θυμίζουν, παλιό, καλό, συνοικιακό μαγαζί

Όλα τα φαγητά του εστιατορίου είναι χειροποίητα, από τα μπιφτέκια μέχρι τις σάλτσες

Ο κατάλογος μετράει πλέον 25 burger

Πληροφορίες:

Juicy Grill

Kεραμεικού 2, Χολαργός

Τηλ. 215 520 3201

Read Next

20 Απρ 2024

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

19 Απρ 2024

Αυτό το τρόφιμο συνδέεται με την απώλεια βάρους και πιο λεπτή μέση

Μπόνους: Bοηθάει στην μείωση της κατανάλωσης τροφίμων χαμηλά σε θρεπτικά συστατικά

Περισσότερα από

Life

19 Απρ 2024

Η απολαυστική υπερτροφή που σου δίνει ενέργεια

100% αλεσμένο σουσάμι άριστης ποιότητας που εδώ και 100 χρόνια μας θρέφει και μας προσφέρει την ενέργεια που χρειαζόμαστε. Χωρίς υπερβολή!

19 Απρ 2024

Τι θα δούμε φέτος στην Επίδαυρο

Διεθνείς παρουσίες, σπουδαία σκηνοθετικά ονόματα, σημαντικές συνεργασίες, σύγχρονες επαναγνώσεις της τραγωδίας και κυριαρχία του τραγικού λόγου έναντι του κωμικού εντοπίζονται στο φετινό πρόγραμμα της μεγάλης και μικρής Επιδαύρου.

19 Απρ 2024

Womanity: 54 Ελληνίδες tattoo artists γιορτάζουν τη θηλυκή πλευρά της δερματοστιξίας στην HeartbeatInk Gallery

Η HeartbeatInk Gallery, του σύμπαντος του πρώτου περιοδικού για το tattoo στην Ελλάδα, δίνει το βήμα σε 54 γυναίκες tattoo artists να προβάλουν την τέχνη τους.

19 Απρ 2024

Τα Μαθήματα της Μπλάγκα: Η ταινία της εβδομάδας που ενθουσίασε τους κριτικούς

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο Κάρλοβι Βάρι για μια συναρπαστική μελέτη χαρακτήρα και ένα λιτό, μα διεισδυτικό κοινωνικό θρίλερ πικρής κισλοφσκικής οξυδέρκειας.

18 Απρ 2024

Nueces X Easter | Το πιο όμορφο δώρο για τα αγαπημένα μας πρόσωπα

Ονειρικά gift boxes με επιλογές από παραδοσιακά εδέσματα του Πάσχα, συνοδευόμενα από τα Nueces signature προϊόντα.

18 Απρ 2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/4

Ένα περιπετειώδες δυστοπικό sc-fi, ένα υποβλητικό arthouse δράμα αλλά και μια νέα ταινία τρόμου προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

18 Απρ 2024

Grand Potato chips: Η απόλυτη εξερεύνηση των γεύσεων στον κόσμο των τσιπς

Ετοιμάσου για ένα εκπληκτικό ταξίδι γευστικών ανακαλύψεων.

17 Απρ 2024

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

17 Απρ 2024

SORITES – "Είναι Μοιραίο"

Οι SORITES μετά την πρώτη τους τηλεοπτική εμφάνιση στο "Μουσικό Κουτί", συστήνονται στο κοινό με το πρώτο τους single

17 Απρ 2024

Villa Sola Cabiati | Μία έπαυλη με ιστορία αιώνων - Το palazzo αριστούργημα στη λίμνη Como

Μια βίλα με βαριά ιστορία και σπουδαία διακόσμηση έχει φιλοξενήσει μεγάλες προσωπικότητες, ανάμεσα τους και ο Ναπολέοντας με την σύζυγό του, Ζοζεφίνα.