Ποιος δεν θα ήθελε ένα κέικ χωρίς πολλές θερμίδες; Μια καινούρια – και ελαφρώς παράξενη – τάση στο φαγητό που έχει εμφανιστεί στην Ιαπωνία, θα μπορούσε να μας δώσει μια πολύ καλή ιδέα. Και πώς ονομάζεται; Κέικ από σαλάτα!
Αυτά τα πανέμορφα εδέσματα είναι δημιουργήματα της food stylist και σχεδιάστριας Misuki Moriyasu, η οποία τα πουλά στην καινούρια καφετέρια που έχει ανοίξει στην πόλη Ναγκόγια.
Η ίδια είχε την ιδέα όταν εργαζόταν σε εστιατόριο και προσπαθούσε να κάνει τα λαχανικά πιο «ευπαρουσίαστα». Και η ανταπόκριση των πελατών ήταν τόσο ενθουσιώδης, που αποφάσισε να ανοίξει ένα ξεχωριστό μαγαζί και να τα πουλάει εκεί.
Οι περισσότερες από τις παράξενες αυτές δημιουργίες φτιάχνονται ανακατεύοντας ολόκληρα τα λαχανικά και τις ρίζες τους στο μπλέντερ, μαζί με αλεύρι σόγιας, ώστε να δίνουν μια πιο απαλή αίσθηση κατά τη μάσηση. Ελάχιστη ζάχαρη προστίθεται (ή και καθόλου) και, για να κρυώσουν, αναμειγνύονται με τυρί κρέμα ή τόφου. Το αποτέλεσμα είναι χαμηλό σε λιπαρά και πολύ δελεαστικό.
Αν, λοιπόν, ανήκετε σε όσους δεν ... λάτρεψαν τις σαλάτες ποτέ, με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να τις δείτε με άλλο μάτι. Εξάλλου, πρόκειται για μια τάση που κερδίζει όλο και περισσότερους φαν.