Η ζεστή και φιλόξενη σάλα του Sale e Pepe έχει ντυθεί γιορτινά και σας προσκαλεί να την επισκεφθείτε για να γευθείτε τα νέα εορταστικά μενού συνοδεία εκλεκτών κρασιών από την βραβευμένη κάβα του εστιατορίου. Οι υπέροχοι συνδυασμοί και οι γεύσεις Βορειο-ιταλικής κουζίνας συνθέτουν ένα εορταστικό σκηνικό αντίστοιχο της ποιότητας του εστιατορίου που έχει συμπληρώσει 26 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα.
Το μενού της Παραμονής των Χριστουγέννων (€58/άτομο) ξεκινάει με ασυναγώνιστη Ζεστή σαλάτα από γαρίδες με σάλτσα Armoricana & μικρή ratatuille λαχανικών ή με Prosciutto S. Daniele με μικρή σαλάτα πολύφυλλη, fettuccine of Endive, αυγό ποσέ & φρέσκια μαύρη τρούφα από τη Norcia. Και αυτό είναι μόνο η αρχή! Το απολαυστικό ταξίδι συνεχίζεται με χειροποίητα lasagna πράσινα με ragout πάπιας & μανιτάρια ή ravioli γεμιστά με φιλέτο ροφού, τοματίνια, quenelles από ροφό & κάπαρη. Για κυρίως πιάτο ο chef σας προτείνει Scaloppina από μοσχάρι Black Angus με μανιτάρια & φρέσκια μαύρη τρούφα ή Caciucco από ψάρι ημέρας και θαλασσινά. Το μενού τελειώνει γλυκά με Fondant σοκολάτας με σπιτικό παγωτό βανίλια ή με Tiramisu di Sale & Pepe με σπιτική μαρμελάδα raspberry, κρέμα mascarpone, biscotto savoiardo al caffè, Sambucca, σοκολάτα Μαδαγασκάρης & φρούτα του δάσους.
Τα εξαίσια εδέσματα που θα απολαύσετε στο μενού της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς (€65/άτομο) περιλαμβάνουν για αρχή ανάλαφρη Βελουτέ από κολοκύθα αρωματισμένη με τραγανό φασκόμηλο & μανιταράκια σοτέ, με Caspian Keta Χαβιάρι Malossol και στη συνέχεια επιλογή από Tartare από φρέσκιες γαρίδες με Tartufo Tuber Uncinatum & μικρή σαλάτα εποχής ή Μπουκίτσες από Buffalo Mozzarella με χυμό τομάτας, ζεστή σαλάτα από κολοκυθάκια, τοματίνια Κρήτης, μαϊντανό & άγρια ρόκα. Ακολουθούν Tortelli γεμιστά με γλυκιά gorgonzola και αχλάδια, με φρέσκο βούτυρο & καρύδια, ενώ για κυρίως πιάτο θα είναι δύσκολη η επιλογή σας μεταξύ Φιλέτου από μοσχάρι Black Angus alla Wellington με πουρέ γλυκοπατάτας & μαύρη τρούφα και Casserole du Jour, ποικιλία από ψάρι ημέρας σοτέ με κυδώνια, γυαλιστερές, φρέσκιες γαρίδες, χταπόδι, χυμό από τοματίνια & κάπαρη. Για επιδόρπιο θα σας καταπλήξει το λαχταριστό Caldo Freddo al Cioccolato e Menta με Semifreddo αρωματισμένο με δυόσμο, καρδιά από σοκολάτα & ανανά, με ζεστή Truffe Chocolat πραλινάτα & Fondant σοκολάτας από τη Nicaragua.
Η ομάδα του Sale e Pepe βάζει τα καλά της και σας υποδέχεται με φροντίδα και εορταστική διάθεση επιλέγοντας όπως πάντα τις καλύτερες πρώτες ύλες. Αφεθείτε στα έμπειρα χέρια του Ivan Ottaviani, που εδώ και 26 χρόνια σας χαρίζει τις πιο ξεχωριστές γεύσεις και οι φετινές γιορτές θα σας μείνουν αξέχαστες!
*Ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς το εστιατόριο θα είναι ανοιχτό από τις 2 το μεσημέρι
** Το εστιατόριο θα είναι ανοιχτό τη Δευτέρα 26/12/2016 & τη Δευτέρα 2/1/2017 τις βραδινές ώρες
SALE & PEPE ● Αριστίππου 34 ● Κολωνάκι, Λυκαβηττός ● τηλ. 210 7234102